Zoro'da üç tane olunca farkediyor maalesef.Sadece kattıklarından dolayı dememiştim.Şöyle açıklıyım.
Zoro’nun daha kaliteli kılıç alması kılıç ustası olmayan kişilere karşı Zoro için beleş güç sayılabilir mi ? Evet bir bakıma sayılabilir.Çünkü daha kalitesiz bir kılıçla doğal olarak daha az güç uygular.Peki daha kaliteli bir kılıç, kılıç ustası kişiler karşısında Zoro için avantaj sayılır mı ? Şu saatten sonra tam anlamıyla sayılmaz.Çünkü tek kaliteli kılıç Zoro’da yok.Nwde kalburüstü çoğu adamın kılıcı kalitelidir.En basitinden Zoro’nun direk hedefi olan Mihawk’ın kılıcı en iyi 12’den biri değil miydi ? E Zoro’daki kaliteliyse Mihawk’taki de kaliteli.O zaman kılıcın kaliteli olmasının önemi kalıyor mu ? Kalmıyor.
Peki kostüm meselesi öyle mi ? Mesela Sanji’yle aynı tarz dövüş stiline sahip Kizaru’nun kostüm gibi beleş bir gücü var mı ? Gördüğümüz kadarıyla yok.Yani Sanji kendi dövüş stiline sahip kişiler karşısında da farklı dövüş stiline sahip kişilere karşı da beleş bir avantaja sahip.
O yüzden diyorum kostüm kılıçtan daha fazla beleş güçtür diye.Bu aynı şey gibi.Kaido’da dövüşçü Coby’de.Sırf ikisi de dövüşçü diye seviye olarak aynı kefeye koyabilir miyiz bu adamları ? Koyamayız.Arada seviye olarak uçurum var çünkü.O yüzden kostüm-kılıç beleş mevzusunada böyle bakalım.Görünüşte ikisi de beleş ama birinin beleşliği daha fazla ? Sanji’nin beleş gücünü meşrulaştırmak için kılıç içinde tamamen aynı şey demek yerine böyle de bakılsın olaya ?
Bu arada kostümün o kadar fazla avantajı olduğunu bilmiyordum.Dediğin gibiyse daha da beleş güç oluyo.Beleş kelimesini bu kadar kullanmak hoşuma gitmedi de idare et.
Sanji de şu ana kadar hep saf fiziksel olarak savaştı. O zaman onu da dezavantajlı bir şekilde savaştı olarak gör. Çünkü ne Kilci ne de meyve sahibi olmadığı halde meyveli ya da kılıçlı kişilerle savaştı Sanji. O zaman Sanji'nin de giysisi meyvenin yerini dolduruyor olarak görelim. Kılıcın yerini dolduruyor olarak görelim. Çünkü senin mantıkla böyle olması gerekiyor.