İkinci tura başladım geçenlerde 9. Kitaba kadar geldim. Şimdi az çok neyin beklediğini bildiğim için okuyasım gelmiyor. Sanırım en gereksiz uzatılan kısımlar şu perrin faile bölümleri.
En tadında olan ise mat bölümleri olarak gelmiştir bana. Onun bile uzatılan kısımları var.
Egwene de uzatılıyor ama olay örgüsünü bu şekilde işlemeyi tercih ettiği için bir noktaya kadar o kısımlar mantıklı.
Şahsen ben Rand ın Dumai kuyuları Savaşı'ndan sonra kendine saldıran ve döven tüm aes sedaileri yalıtmasını beklerdim. Ayrıca kuleye mektup yazıp gördüğü bu muamele için tüm kuleyi değil ama kararı veren elaidayı suçlayıp 100 ashaman ile kuleye savaş açmaması için kendisine elaida nın teslim edilmesini yargılanmasını vs istemeseni beklerdim. Bu şekilde yeniden doğan ejderin hamlesiyle elaidayı uğraşmadan indirebilirlerdi.
Rand'in böyle birşeyi yapacak zamanı ve seçeneği yoktu ama. Son Savaş gelirken ve her yerde terkedilmişler varken Beyaz Kule'ye savaş açsaydı ortalık iyice karışırdı.Ve kazansaydı bile bu iş sadece gölgeye yarardı. Çünkü Son Savaş'ta savaşan pek çok aes sedai Beyaz Kule'dendi.Eğer savaşı kazansaydı çoğu aes sedai ya ölmüş yada yalıtılmış olurdu.Ki bence savaşı kazanması da garanti değil. Serinin başlarında 1000 civarı aes sedai var. İsyankar aes sedailer yarısı olsa bile-ki benim hatırladığım yarısından daha azdı-500 aes sedai var. 500 aes sedai ashamanların içinden geçerdi.