Fırsat eşitliği sağlanıyor. 35 yaş üstü kadınlara kontenjan açılması ile bir problemim yok ama bu sene olmamalıydı. Senin mantığınla burs da verilmemeli bu arada.Bu konularda(üni vb.) bence kimseye pozitif ayrımcılık yapılmamalı.
Fırsat eşitliği sağlanıyor. 35 yaş üstü kadınlara kontenjan açılması ile bir problemim yok ama bu sene olmamalıydı. Senin mantığınla burs da verilmemeli bu arada.Bu konularda(üni vb.) bence kimseye pozitif ayrımcılık yapılmamalı.
O ayrımcılığın miktarını nasıl belirleyeceksin ? 10 puan mı 20 puan mı ? Herkes depremden eşit oranda etkilenmedi. Adaletsizlik olacak yine.Bu kadar büyük bir afet yaşadıktan sonra o kadar sıralama yapabilmiş kişilere böyle bir 'ayrımcılık' yapılabilir bence.
Burs pozitif ayrımcılık değil ki, hak edilen bir şey ve herkese açık.Fırsat eşitliği sağlanıyor. 35 yaş üstü kadınlara kontenjan açılması ile bir problemim yok ama bu sene olmamalıydı. Senin mantığınla burs da verilmemeli bu arada.
Merit-based burslardan bahsediyorsun. Need-based burslar gayet pozitif ayrımcılık oluyor. KYK herkese kredi vermeli pozitif ayrımcılık olmasın diye. Okumayı karşılayamayan okumasın.Burs pozitif ayrımcılık değil ki, hak edilen bir şey.
Puan eklemesi yapılmadı zaten, depremzedeler kendi içerisinde yarışacakları bir kontenjan eklemesi yapıldı. Bunun kapsamı ve miktarını yetersiz buluyorum.O ayrımcılığın miktarını nasıl belirleyeceksin ? 10 puan mı 20 puan mı ? Herkes depremden eşit oranda etkilenmedi. Adaletsizlik olacak yine.
Güzel bakan güzel görür.@Berkay Bir kere de haksız ol, mantıksız konuş be kardeşim!
KYK başvuruları nasıl işliyor ? Eğer çekiliş gibi bir şeyse dediğin doğru, bu yanlış. Herkes hak ettiği kadar, yeteneğine göre yardım almalı. Roma'yı hayatında ilk kez duyan adama da bir zahmet okumak için ihtiyaç bursu verilmesin.Merit-based burslardan bahsediyorsun. Need-based burslar gayet pozitif ayrımcılık oluyor. KYK herkese kredi vermeli pozitif ayrımcılık olmasın diye. Okumayı karşılayamayan okumasın.
Pozitif ayrımcılıkta olabilecek adaletsizliği anlatabilmek için puanla örnek verdim. Ki ayrılan ayrı bir kontenjan sistemi yine yanlış, sonuçta herkes aynı şekilde etkilenmedi.Puan eklemesi yapılmadı zaten, depremzedeler kendi içerisinde yarışacakları bir kontenjan eklemesi yapıldı. Bunun kapsamı ve miktarını yetersiz buluyorum.
İnsanları lisans eğitimine yerleştirmek için bir test uygulanıyor zaten, bunda başarılı olan bir adayın okuma hakkını senin genel kültürünle eşleşmesine (bu bağlamda, Roma'yı duyması) göre ayrıca değerlendiremezsin. Örnek veriyorum sen de hangi koşullarda nadasa bırakılır bunu bilmiyor olabilirsin, bu da taşrada yaşayanlar için genelgeçer bir bilgi. At gözlüğünü çıkarmak gerek. KYK bursunun sisteminden tam emin değilim ama sosyoekonomik kriterlerin, burs çıkma ihtimalini etkilediğini biliyorum. İnsanlar üniversiteye zaten bir eğitim almaya gidiyor, senin gibi bir Fransız lisesinde değil de köyündeki tek sınıflı kulübede okumuş bir insanın bu yönde önünü, ama bu cahil, diyerek kesersen; o insan zaten Roma'yı bilmediğiyle kalır. Belki durumun iyi olduğu için bunu algılamakta güçlük çekiyorsun, emin değilim.KYK başvuruları nasıl işliyor ? Eğer çekiliş gibi bir şeyse dediğin doğru, bu yanlış. Herkes hak ettiği kadar, yeteneğine göre yardım almalı. Roma'yı hayatında ilk kez duyan adama da bir zahmet okumak için ihtiyaç bursu verilmesin.
Pozitif ayrımcılıkta olabilecek adaletsizliği anlatabilmek için puanla örnek verdim. Ki ayrılan ayrı bir kontenjan sistemi yine yanlış, sonuçta herkes aynı şekilde etkilenmedi.
Hocam ne demek herkes aynı şekilde etkilenmedi? O kadar ince araştırıp kim madursa onlara mı pozitif ayrımcılık yapmalılar bu mudur? Kaç tane şehir tuzla buz oldu diyorsun ki etkilenmemiş olanlar olmuştur. Milyonlarca insanlar bu geçtiğimiz ayları unutmayacak, psikolojik bile kalıcı etkileri olacak. Neyse çok yanlış düşünüyorsun bence. Empati kurmaya çalışmanı öneririm.sonuçta herkes aynı şekilde etkilenmedi.