Evet Ashul Edwaru'nun profili ve Siu'nun onun ağzından yazdığı shinsoo yazısınında geçiyor hatta aile liderleri kuleye girdiklerinde yanlarında getirdikleri silahlar shinsooya göre değil havaya göre tasarlandığı için değiştirmeleri gerekmiş. ( Suyun içinde bir şeyi hareket ettirmenin veya yürümenin zor olması gibi)
Urek konusunda, Urek Gardiyanların tanrısından daha güçlü olduğu için ondan eğitim almayı reddetmiş, Baam onun önünde shinwonryu kullanırken de bundan ''10 Aile liderlerinin'' kullandığı teknik olarak bahsetmesi bilmediğini gösteriyor.
Evet Kırmızı Bari onun shinsoo kullanmasını engelledi ama Urek'in zaten Kırmızı Bariyle veya o katın Gardiyanıyla bir kontratı yoktu ki bozsun. KB basitçe shinsoo yoğunluğunu sıfıra çekti ve Urek'in buna karşı bir çözümü yoktu. Ama '' ben zaten shinsoo nedir bilmezken senden 10 kat güçlüydüm'' diyerek bunu umursamadı. Etraftaki shinsoo'nun da serbest shinsoo değil Gardiyanın kanı olması da belki bunda etkilidir.
Urek'in kontratı var mıdır sorusuna gelirsek bence yok. Kule dışında chi reiatsu mu, şeyinden ışın çıkarmayı mı ne öğrendiyse shinsoo kullanmayı da eski birikimi sayesinde çözmüştür. Ama bunu en iyi şekilde mi yaptığı veya yapmaya çalıştığı bile meçhul. Akvaryumdaki balinanın özgürlüğüne kavuşması temennisiyle.
@Labsente Bir de TUS SIU'nun kurgusal evrenidir ama Tower of God'ın diğer hikayelerle doğrudan bir ilişkisi yok ve Tower of God'ı okuyup anlamak için Tus, axis nedir bilmeye bile gerek yok.
Phanta serinin sıkalası için çok büyük ve olayların içinde yer almayacak muhtemelen dolaylı olarak seriyi etkileyecek bir karakter. Hatta Siu'nun ondan erkenden bahsettiği ve axis olduğunu söylediği için her gün kendine küfür ettiğini düşünüyorum.
Zahard'a gelirsek serinin baş antagonisti olduğu belli dolayısıyla gözükmesi kaçınılmaz... oku da gör