Bir insanın her kelimesi ayrı bir çelişki her cümlesi ayrı bir tezat olabilir mi diye düşündüm az önce, bu iki mesajı okuyunca olabildiğine kanaat getirdim.
Açık söylemek gerekirse bu kitabı kapağına göre yargılamak deyiminin karşılığı oluyor.
1- Kaslı erkekler
2- Temanın yemek olması
Bunları duyan okumuyor seriyi genelde, hayır okumayın, ona bir diyeceğim yok da bari gelip şöyle şöyle şöyle o yüzden böyle ama olmayadabilir, okumadım ki, gibi yorum da yapmayın. Harbi tezat oluyor. Toriko serisinin bu yazdıklarınla alakası yok çünkü.
@Monkey D. Luffy
1- Luffy, manga alemlerinde en çok torpile sahip karakterdir, buna ilişkin A3 boyutunda uzunca bir yazı da yazmışlığım var, tekrar yazmak istemiyorum.
2- Luffy ayağa kalkınca rakibi kesinlikle döver, aksi yok seride. Ancak Toriko'nun 1 vs 1'de kazanmışlığı neredeyse hiç yoktur.
3- OP'da olaylar öncesinden bellidir. Mangaka bir şey yapıyorsa, onu düzeltecek başka bir şey yapar ve bu sayede her şey yolunda gider. Law'ın kolu koptuktan bir iki bölüm sonra prensesin yeteneğinin açıklanması manidardır. Öncesinde öyle bir yetenek yok bakın, olaydan sonra açıklanıyor. Toriko serisinde ise yenilenme serinin temelidir. O yüzden ama yenilendi yae demenin pek bir anlamı yok.
4- Komatsu'nun ağlayarak Toriko'yu uyandırdığı tek sahne var seride, o da Starjun vssidir, tek olayı 300 bölüme yaymak ile bizzat avatarını yaptığımı ağlak prenses olayını bir tutmak pek olmamış gibi.