songoku
Sadece Yasuna'nın Kuso demesi bile seriyi izlemek için yeterli sebepBana kalırsa seriyi komik yapanların başında Yasuna geliyor. Onun salaklıkları olmasa hiç çekilir gibi değil
Sadece Yasuna'nın Kuso demesi bile seriyi izlemek için yeterli sebepBana kalırsa seriyi komik yapanların başında Yasuna geliyor. Onun salaklıkları olmasa hiç çekilir gibi değil
İlk sezonunu da kastettin heralde. Bakalım, başlıyorum anlattığın kadar varsa özelden teşekkür ederimCiassou dedi ki:BU ANİMEYİ İZLEMEZSENİZ ÇOK ŞEY KAYBEDERSİNİZ
Sebastain reyiz için izledim o kadar.Kuroshitsuji
Animenin bu sezonu toplamda 24 bölüm sürmüştür. Olaylar (genelde) İngiltere'de geçiyor. Ve bu pislikler bildiğiniz gibi köleleri, uşakları olmadan yaşayamıyorlar. (Nedense bu durum animede iyi birşeymiş gibi anlatılmış. Neyse )
Ana karakterlerCiel Phantomhive: İlk sezondaki ana karakterlerden birisi "küçük efendi" yani "Ciel"'dir. Bu çocuk henüz 12 yaşında olmasına ramen, büyük acılar yaşamış ve büyük sorumluluklar almıştır. Ayrıca uşağı Sebastian, Kont Ciel'e bir anlaşma ile bağlıdır.
Sebastian Michaelis: İlk sezondaki bir diğer ana karakterdir. Az öncede bahsettiğim gibi efendisi Ciel'e bir anlaşma ile bağlıdır. Ne olursa olsun, bu anlaşma gereği, Ciel'in canını korumakla yükümlüdür ve Ciel'in emirlerine uymak zorundadır.
Sebastian'ın Sözleri: "Ne de olsa ben mükkemmel* bir uşağım."
*Bu mükkemmel kelimesinin Japonca'sı Akuma olarak geçiyor. Ve bu Akuma kelimesi birçok farklı şekilde çevriliyor (lanet, lanet olası, şeytan, pislik, mükkemmel, vb.). (Bunun için çevirmenin notuna dikkat etmeniz lazım.)
"Phantomhive ailesinin bir uşağından daha azı beklenemezdi."
Açıklama
- Bu animenin, izlediğim diğer animelere göre çok farklı olduğunu belirtmek isterim. İnanın sebebini ben bile bilmiyorum. Ancak çok daha farklı, daha değişik.
- Animede Phantomhive ailesi her dönemde, İngiltere krallığının köpekleri olarak nitelendirilmiştir. İngiltere krallığının her türlü pis işi bu aileye yaptırılır.
- Bu seride melekler, şeytanlar, ölüm melekleri (Death Note'u anımsattı), aşırı güçlü insanlar, keskin görme yeteneğine sahip kişiler ve kaldıysa aklıma gelmeyen birkaç farklı tür karakter mevcut.
- Animede Efendi-Uşak ilişkisi ön planda.
- Bu animedeki hiçbir karaktere güvenilmez. Beğendiğim özelliklerinden birisi budur. Dediğim gibi bu anime çok farklı.
- Ayrıca animede nedense birçok erkek karakter, kız gibi çizilmiş. (O dönemin ingilizleri öyleyse bilemem. )
Kısacası mutlaka izlenmesi gereken animelerden biri olduğunu düşünüyorum.
Puanım: 9.5/10
Bunun 23 dakikalık bir ovası var. İzleseniz de olur, izlemeseniz de olur. Birçok ana karakter birlikte tiyatro oyunuyor. O ovaya da puanım: 8/10
Animeside iyidir de mangası naruto ve bleachi kesinlikle tokatlar. Mangakasının sağlık problemleri yüzünden aylık çıkan bir seri. Çokta ara verdiği için son 5 bölümü okumadan güncelde ne olduğunu unutuyorsunuz
D-Gray Man
Genç bir exorcist olan Allen Walker, Millenium Earl’ün yarattığı Akumaların eski formlarını görmesini sağlayan lanetli bir göze ve bir tür anti-Akuma silahı olan sol kola sahiptir. Allen, hocası tarafından İngiltere’de kendisi gibi diğer Exorcist’lerin bulunduğu bir karargâha gönderilir. Innocence taşıyan son derece nadir insanlardan biri olan Allen, Black Priest organizasyonuna katılarak Millenium Earl’ün planlarına karşı savaşmaya başlar. Yollarında ilerledikçe sorular, özellikle de Allen’ın geçmişiyle bağlantılı olan sorular, ortaya çıkmaya başlar.
Kişisel Yorum
Özellikle shounen severlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Daha önce Bleach izlemiş olan arkadaşlar için Hollow-Akuma, Zampaktou-İnnocence, Shinigami-Exorcist terimlerinin benzerliği sıkıcı gelebilir ama bu animede olay örgüsü ve dövüşler hiç Bleach'e benzemiyor. Özellikle dövüşlerde kullanılan silah yerine yeteneğin ön planda tutulması çok büyük bir artı. Diğer animelere oranla Flashback lerin daha karanlık ve daha üzücü olduğunu belirteyim. Bazı bölümlerde macera ve dram birlikte çok iyi işlenmiş. Baş kötü olan Millenium Earl isimli karaktere de izlerken onlarca kez küfür edeceksiniz
Bana göre animenin 2 kötü yanı var: Karakter çeşitsizliği (Mevcut karakterler gayet orjinal olsa da sayıları az) ve animenin sonu.(Birkaç olay havada kalıyor)
Sonuç olarak izleyin izlettirin diyorum gayet güzeldir. Benim listemde ilk 10 a girer
Animeyle alakalı başka insanların yorunları için: http://www.anime.gen.tr/animeyorumlar.php?id=1766
Mangakası bayan ve tedavi görüyor ama çok iyi çiziyor cidden.Animeside iyidir de mangası naruto ve bleachi kesinlikle tokatlar. Mangakasının sağlık problemleri yüzünden aylık çıkan bir seri. Çokta ara verdiği için son 5 bölümü okumadan güncelde ne olduğunu unutuyorsunuz