Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Benim aklıma bir şey takıldı. Senelerdir yaşıyoruz bu ülkede 1 kere sokak köpeği üstüme doğru koştu onda da bana yaklaşınca aynı hızla geri kaçtı. Son dönemler de özellikle bu sokak köpeği sorunu varken sürekli saldırı haberleri okumaya başladım. Eskiden de bu böyleydi de şu an ön planda olduğu için mi daha sık haber görüyoruz yoksa bu köpeklere durduk yere bir şey mi oldu? Yani aklıma gelen bir şey de bunlara verilen yemeklere bir şey ilave edilir köpekler saldırgan hale getirilir... Hakikaten çünkü orman köpeği bile saldırmamışken bana durduk yere şehirde yaşayan köpekler niye saldırıyor?

Benim aklıma bir şey takıldı. Senelerdir yaşıyoruz bu ülkede 1 kere sokak köpeği üstüme doğru koştu onda da bana yaklaşınca aynı hızla geri kaçtı. Son dönemler de özellikle bu sokak köpeği sorunu varken sürekli saldırı haberleri okumaya başladım. Eskiden de bu böyleydi de şu an ön planda olduğu için mi daha sık haber görüyoruz yoksa bu köpeklere durduk yere bir şey mi oldu? Yani aklıma gelen bir şey de bunlara verilen yemeklere bir şey ilave edilir köpekler saldırgan hale getirilir... Hakikaten çünkü orman köpeği bile saldırmamışken bana durduk yere şehirde yaşayan köpekler niye saldırıyor?
Eskiden sosyal medya olmadığı için kimseye ne oldu ne bitti bilmiyorduk, çünkü TV ve gazete medyasında bu haberlerin yapılmasını engelleyen bir lobi var ve halen var, ancak sosyal medya yaygınlaşınca insanlar sorunlarını TV ve gazete medyasına bırakmadan yazma özgürlüğüne ulaştı, haliyle artık o lobi sosyal medyayı da engelleyemeyeceği için bu haberleri daha sık almaya başladık, artık haberleri engelleyemiyorlar yani, eskiden haber yapılmasını engelliyorlardı. Kaldı ki halen sosyal medyada bazı haber sitelerine insanlar haber yapacak mısınız diye sormasına rağmen halen haber yapmaktan korkan siteler ve haber merkezleri var.

Bunun yanında birde insanlar artık haklarını öğrendi. Eskiden millet birbirine hakaret ederdi, kimse kimseyi mahkemeye vermezdi. Şimdi ufacık bir şeyde mahkemeye verebiliyorsun ve tazminat kazanıyorsun, insanlara hakaret bile etmeni engelleyen bir sistem varken sokaklarda sokak köpeği tarafından saldırıya uğramayı insanlar artık kabullenmemeye de başladı, herkes haklarını öğrendi. Örneğin Konya'da bir sokak köpeği saldırısı oluyor, ve ısırılan kişi sorumlu olarak belediyeyi mahkemeye verip tazminat hakkı kazanıyor, yani artık insanlar insan haklarını da öğrenip daha bilinçli bir hale geldi, bu sebepten daha çok haber yapılmaya başlandı. Ayrıca Avrupa ve Amerika'yı da görmeye başladılar ve orada sokakta başıboş köpek olmadığını da insanlar öğrendi haliyle burada olan olaylar hakkında daha şikayetçi olmaya başladılar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık