Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Bu konuda Osmanlı müthiş bir çözüm bulmuş zamanında.Tüm köpekleri toplayıp bir adaya sürmüşler. Ama tabi o zamanlar bile it sever insanlar varmış ki yoğun tepkiler nedeniyle geri adım atılmış ama zaman zaman sürgüne devam etmişler. Türkiye'nin günümüzde yapması gereken de bu. Hepsini topla, artık bir orman olur, bir ada olur sür. Hem turistik değeri de olur. Köpek ormanı, köpek adası gibi..... Şu ülkede sokaklar temizlenmeli artık. Bir mülteciler, iki köpekler.

Bu kadar köpeği hangi barınağa sığdıracaksınız, nasıl bakacaksınız? Belli bir sayıya kadar itlaf edilmesinden başka çare görmüyorum maalesef. Her köşe başında çete gibi geziyorlar. Bana hiçbir zararları olmadı ama zarar verdiklerini görüyoruz. Çok da severim köpekleri ama bu kadar sayıdaki köpeğe sağlıklı bir şekilde bakabileceklerini sanmıyorum.

Bu konuda Osmanlı müthiş bir çözüm bulmuş zamanında.Tüm köpekleri toplayıp bir adaya sürmüşler. Ama tabi o zamanlar bile it sever insanlar varmış ki yoğun tepkiler nedeniyle geri adım atılmış ama zaman zaman sürgüne devam etmişler. Türkiye'nin günümüzde yapması gereken de bu. Hepsini topla, artık bir orman olur, bir ada olur sür. Hem turistik değeri de olur. Köpek ormanı, köpek adası gibi..... Şu ülkede sokaklar temizlenmeli artık. Bir mülteciler, iki köpekler.
Acımasız bir yöntem olur. Birini öldüreceksen bile acı çektirmeden öldürmelisin. Bu yüzden Batı ülkeleri sokak köpeklerini iğneyle uyutarak öldürüyorlar.

Bu bașı boș gezen köpeklerin insanlara zarar verdiğini gördükçe bu hayvanlara sahip çıkan kafayı anlamıyorum gerçekten. Yanlıș anlamayın hepsini yakalayıp öldürelim filan demiyorum, ya da burada farklı düșünen arkadașlara saygısızlık olsun anlamında da söylemiyorum. Gerçekten anlamıyorum. @Erkan12 de çok güzel açıklamıș olması gereken bu hayvanların sokakdan toplanmasıdır. Bu nasıl olur bilemem ama belliki radikal kararlar alınmadan bu ișin önüne geçilemeyecek gibi.

Acımasız bir yöntem olur. Birini öldüreceksen bile acı çektirmeden öldürmelisin. Bu yüzden Batı ülkeleri sokak köpeklerini iğneyle uyutarak öldürüyorlar.
Öldürmek daha acımasız bir yol değil mi? Onlara bir yaşam alanı oluşturarak kendi yollarını çizmeleri sağlamak daha iyi olur bence. Elenen elenecek ve zamanla adaya, ormana, ortama uyum sağlayacaklardır.

Öldürmek daha acımasız bir yol değil mi? Onlara bir yaşam alanı oluşturarak kendi yollarını çizmeleri sağlamak daha iyi olur bence. Elenen elenecek ve zamanla adaya, ormana, ortama uyum sağlayacaklardır.
Köpek dediğimiz canlı vahşi kurtların evcilleştirilmiş alt türüdür. Yani doğal yaşamdan alınıp insan yaşamına adapte edilmişlerdir. Bu canlıları yeniden doğal yaşama adapte etmeye çalışmak pek de gerçekçi bir yol değil. Osmanlı döneminde de adaya gönderilen köpeklerin alayı açlıktan can vermişti. Acı içinde ölmelerindense acısız bir şekilde ölmelerini yeğlerim.

Köpek dediğimiz canlı vahşi kurtların evcilleştirilmiş alt türüdür. Yani doğal yaşamdan alınıp insan yaşamına adapte edilmişlerdir. Bu canlıları yeniden doğal yaşama adapte etmeye çalışmak pek de gerçekçi bir yol değil. Osmanlı döneminde de adaya gönderilen köpeklerin alayı açlıktan can vermişti. Acı içinde ölmelerindense acısız bir şekilde ölmelerini yeğlerim.
Ben de zamanla bir kısmının uyum sağlayabileceğini söylüyorum. Yok etmek yerine böyle bir yolu daha uygun olur bence. Acı dediğini biz dahil tüm hayvanlar çekiyor. Sokaklar temizlensin, benim için fark etmez. Sadece bir yoldan bahsettim.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık