Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    339
Eskiden sosyal medya olmadığı için kimseye ne oldu ne bitti bilmiyorduk, çünkü TV ve gazete medyasında bu haberlerin yapılmasını engelleyen bir lobi var ve halen var, ancak sosyal medya yaygınlaşınca insanlar sorunlarını TV ve gazete medyasına bırakmadan yazma özgürlüğüne ulaştı, haliyle artık o lobi sosyal medyayı da engelleyemeyeceği için bu haberleri daha sık almaya başladık, artık haberleri engelleyemiyorlar yani, eskiden haber yapılmasını engelliyorlardı. Kaldı ki halen sosyal medyada bazı haber sitelerine insanlar haber yapacak mısınız diye sormasına rağmen halen haber yapmaktan korkan siteler ve haber merkezleri var.

Bunun yanında birde insanlar artık haklarını öğrendi. Eskiden millet birbirine hakaret ederdi, kimse kimseyi mahkemeye vermezdi. Şimdi ufacık bir şeyde mahkemeye verebiliyorsun ve tazminat kazanıyorsun, insanlara hakaret bile etmeni engelleyen bir sistem varken sokaklarda sokak köpeği tarafından saldırıya uğramayı insanlar artık kabullenmemeye de başladı, herkes haklarını öğrendi. Örneğin Konya'da bir sokak köpeği saldırısı oluyor, ve ısırılan kişi sorumlu olarak belediyeyi mahkemeye verip tazminat hakkı kazanıyor, yani artık insanlar insan haklarını da öğrenip daha bilinçli bir hale geldi, bu sebepten daha çok haber yapılmaya başlandı. Ayrıca Avrupa ve Amerika'yı da görmeye başladılar ve orada sokakta başıboş köpek olmadığını da insanlar öğrendi haliyle burada olan olaylar hakkında daha şikayetçi olmaya başladılar.
Çözüm nedir peki?

Çözüm nedir peki?
Avrupa ve Amerika'da olan sistemi getirmek.

Ancak barınaklarda tutulmasını istemeyen bir kesim var ben onların bir çoğunun samimi olmadığını, bunu istememelerinin arkasında başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Fransa'da hatta şöyle bir sistem var, barınaklardan şikayetçi olan hayvanseverler varsa, onları direk barınaklarda gönüllü çalışmaya davet edip, hadi görelim bakalım hayvan sevginizi diyorlar. O şekilde barınaklarda gönüllü çalışarak hayvanseverlik yapıyorlar, sokaklara mama dökmek yasak. Yani önce barınak sonra sahiplendirmek, sahiplenme olmuyorsa Amerika ve Avrupa'da uyutuyorlar, Hollanda'da her yıl birçok köpek uyutulmak zorunda kalıyor, Amerika'da yine birçok köpek uyutuluyor hatta bu Rocky filmine bile konu olmuştur.

''Because around here, we put strays away.'' yani , burada başıboş köpekleri uyuturuz diyor.

Öbür türlü başka canlılara ve insanlara zarar veriyorlar ve trafiğe atlayıp kazaya sebebiyet verebilirler. Düşünün, eğitimli ve sahipli bir köpeğin bile saldırma ihtimali var, bir de sahipsiz ve eğitimsiz köpeklerin saldırma ihtimali nedir? Çok yüksek. Bu tarz haberler arada sırada karşımıza çıkıyor, sahipli köpek sahibine saldırdı, veya köpekleri beslerken kendi beslediği köpekler tarafından öldürüldü gibi.
Örnek:

Ancak barınaklarda tutulmasını istemeyen bir kesim var ben onların bir çoğunun samimi olmadığını, bunu istememelerinin arkasında başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Fransa'da hatta şöyle bir sistem var, barınaklardan şikayetçi olan hayvanseverler varsa, onları direk barınaklarda gönüllü çalışmaya davet edip, hadi görelim bakalım hayvan sevginizi diyorlar. O şekilde barınaklarda gönüllü çalışarak hayvanseverlik yapıyorlar, sokaklara mama dökmek yasak. Yani önce barınak sonra sahiplendirmek, sahiplenme olmuyorsa Amerika ve Avrupa'da uyutuyorlar, Hollanda'da her yıl birçok köpek uyutulmak zorunda kalıyor, Amerika'da yine birçok köpek uyutuluyor hatta bu Rocky filmine bile konu olmuştur.

''Because around here, we put strays away.'' yani , burada başıboş köpekleri uyuturuz diyor.

Öbür türlü başka canlılara ve insanlara zarar veriyorlar ve trafiğe atlayıp kazaya sebebiyet verebilirler. Düşünün, eğitimli ve sahipli bir köpeğin bile saldırma ihtimali var, bir de sahipsiz ve eğitimsiz köpeklerin saldırma ihtimali nedir? Çok yüksek. Bu tarz haberler arada sırada karşımıza çıkıyor, sahipli köpek sahibine saldırdı, veya köpekleri beslerken kendi beslediği köpekler tarafından öldürüldü gibi.
Örnek:
Ben öyle çok köpek kedi seven biri değilim. Severim ama bayılmam. Bugüne kadar 1 kere bile köpek saldırısına maruz kalmadım. Çok fazla içli dışlı oldum. Bir keresinde sanayinin arka tarafından uzun boylu çalıların arasından giderken 6-7 tane köpek birden ayağa kalkmıştı. Yanlarından geçtim gittim yüzüme bakan bile olmadı. Ama ben bu "öldürülsün, barınaklarda çürüsün" durumuna karşıyım. Kısırlaştırılabilir. Maalesef insan oğlu olduğumuz için bize dokunan her şeyi yok etmeye meyilliyiz. Keşke bütün insanlık yok olsa ama olmuyor işte. Sokakta ki köpeklerden çok daha tehlikeli insanlar var onları da öldürelim o zaman. Saldırgan olan köpekler vardır. Asıl olay bunların ortadan kalkması. Yılda ne kadar insana köpek saldırısı oluyor? Ve bunun Saldırı köpek oranı nedir? Yani sırf biz istemiyoruz diye milyonlarca köpeğin telef olması mantıklı mı? Bence yapılması gereken 1. bu sokağa bırakılan sahipli köpeklerin sahiplerine ağır cezalar vereceksin. 2. saldıran köpekleri tespit edeceksin bunları barınaklara götüreceksin. 3. köpekleri dövüştürenlere bunları saldırgan yapan kişileri de hapse tıkacaksın.

Şimdi şöyle de bir durum var bu ölen miniğimizin ve ölen diğer insanların yakınlarını düşünüyorum tabii ki çok zor... Kimse istemez böyle bir şey ama bunun çözümü bütün hayvanları yok etmek değildir. Bu benim şahsi görüşüm. Ayrıca geçenlerde görmüşsündür yavru köpeği damdan atan kişiyi. Mesela biri uyutulacaksa bu adam uyutulmalı. Çünkü köpeğe bunu yapan vicdan ve düşünce insana neler yapmaz? Kısaca insanlık yapıp yok etmek yerine yine insanlık yapıp bir çözüm üretmek daha makul.

Edit: Köpeğe şiddet uygulayıp bunların saldırgan olmasına sebep olan insanlarda var bu arada. Bunlara da ağır cezalar vermek lazım.

Son düzenleme:

Çok saçma. Ben yaşlılara ya da çocuklara bakmaya da bayılmıyorum diye yaşlılar evindeki ya da kimsesizler yurdundaki insanlara yapılan kötü muameleye de laf edemem mi yani? Sosyal devlet dediğin o devletin bütün bireylerine elindeki azami imkanlarla bakmak zorundadır. Vergiyi bunun için alıyorlar bu kadar.
Kısırlaştırma işlemi ve sahipli hayvanların sokağa bırakılmalarını önüne geçmek.
O ikinci dediğin pek mümkün değil. Hayvana bakmaktan sıkılan hayvanı öldürür bırakamazsa. Petshopların kapatılması gerekiyor en önce. Hayvanı eşya diye satın alan atıyor zaten ağırlıklı olarak sokağa. İnsanların hayvan sahiplenebilmesi zorlaşmalı. Yoksa bol bol kedisi öldü köpeği oldu sözleri duyarız en fazla

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık