Barınakların maliyeti ne olur kısırlaştırmanın maliyeti ne olur bunun üzerine hiç yapılan bir değerlendirme yok mu. Herkes çok maliyetli diyor ama maliyeti söyleyen yok.
Yani sanıyorum ki aylık bir köpek bakımı 900 lira(internette yaptığım yüzeysel bir araştırmada 2022 fiyatları vardı. Ama bu dönemki dolar kuruna göre hesaplarsak bu dönem için böyle bir maliyeti var. Köpek bakan arkadaşlar daha iyi bir rakam verebilir sanırım)
Çarp 10 milyonla 9 milyar TL yapıyor. Bir de bu sadece evine aldın besledin maliyeti. Bunun personal giderleri var, barınak yapımı için harcanacak parası var. Varoğlu var yani.
O yüzden toplamda 10 milyon köpeğe yetecek kadar barınak inşa etmesi ve orada bakması çözüm değil. Ama kısırlaştırma opsiyonu belki çözüm olabilir. Devasa bir seferberlik başlatılır tüm köpekler kısırlaştırılırsa zaten 3 5 seneye kendi kendine çözülür. Ama kısırlaştırma konusunda da şu sıkıntı, köpekler kısırlaştırıldığı zaman zannedildiği gibi sakinleşmiyor. Bir sürü olay biliyorum kulağı küpeli kısır köpeklerin saldırdığı. Yani belki 10x tehlikeliyse atıyorum 7 8x tehlikeli oluyorlar ama gene de tehlikeli oluyorlar.