Benden argüman falan istemedin. Zaten halihazırda söylediğim şeyi bana yeni bir soruymuş gibi sordun. Ben de sana neden okumadan cevap yazdığını sordum.İşte ortaya sunmuş olduğun saçmalık için bana bir takım argümanlar sunmanı istiyorum. O zaman da ben Fare > İnsan diyeyim, bkz ; muhteşem tespitim diye de ekleyeyim.
Bazen köpekler hayvanlar bazı insanlardan üstündür ve yararlıdır insan diye herkezi el üstünde tutmamak lazım cahil sapık yobaz katil etrafına zarar veren bir sürü pislik insan var.Peki, üstün değiliz diyelim. Köpecüklerle insanları kıyasla, bakalım küpecükler mi yoksa insanlar mı daha üstün.
Birbirimize atom bombası atıp, köleleştiriyoruz aga ama yine de sen bilirsin.Klavye başında yazarken uzun süre vakit geçirdiğiniz sevimli dostlarınızı kurtarmak yapacağınız şey gibi geliyor olabilir ama iş ciddiye bindiğinde insan kendi türünden olanı kurtarma eğilimine sahiptir. Sadece senin için kıymetli olan bir canlıyı, senin gibi sevdikleri, seveni, ailesi olan ve muhtemelen önünde uzun bir yaşam olan kendi türünden bir canlıya değişmezsin. Hele mevzu çocuk falansa karar mekanizmanın çalışması milisaniye sürmez. Ortamlarda kedim köpeğim deyin yine tabi sonuçta böyle bir seçim yapmak zorunda kalma ihtimaliniz yok denecek kadar az.
Çok daha beter şeyler yazılabilir. Oradan gireceksek olaya, insanoğlu leş bok püsür vs yardıralım gayet normal insan evlatlarıyken bu tribe girelim yalandanBirbirimize atom bombası atıp, köleleştiriyoruz aga ama yine de sen bilirsin.
Ama böyle insanlıktan nasibini almamış canlıları gösteripte insanlar kötü dersen bu çifte standart olur.
Köpeği ile çocuğu arasında seçim yaptığını farz edersen arkadaş haksız.Köpek senin köpeğin olursa ya da öyle olduğunu farz edersen arkadaş haksız.
Örnek fail oldu be reis. Çocuğun ve eşin ya da çocuğun ve kardeşin arasında yapacağın seçimde de çocuğunu seçersin. Çocuk çok başka bir şey.Köpeği ile çocuğu arasında seçim yaptığını farz edersen arkadaş haksız.