Zaten Akainu ve Aokiji'nin yaralarını görene kadar herkes öyle kabul ediyordu. Yaralarını gördükten sonra Aokji'nin kol ve bacak kaybettiğini gördük. Bu kıyas için yeterli veriyi oluşturuyor bize. Teach'in olayına da değinmemişsin. Adam sakat kalıyordu buz meyvesi olmasa. Kolu ve bacağı gitmiş? Daha hangi veriyi arıyorsun?
Ben sana zaten güçlerinin denk olduğunu söylüyorum. Adamların meyve güçleri birbirinin dengi. Birinin meyve yeteneğinin diğerine bir üstünlüğü yok. Adaının bir yarısının buz iken diğer yarısının magma olması da buna kanıttır diyorum. Dövüşlerinin 10 gün sürmesi de bu sebeptendir. Ama aldığı yaraları kıyasladık mı ortaya birisinin daha üstün olduğu sonucu çıkıyor. Zaten birisi bir fark yaratacak ki sonuçta dövüşü kazanan biri olacak di mi?
Son yazdığın yalnız benim dediğim destekler nitelik oluyor. Eğer ki bu tutum ile birilerinin denk savaştığını kabul ediyorsan Akainu'nun da Yonkou Kaptanları ile pekala denk savaşabileceğe iddia edilebilir. Şimdi bu noktada sana soruyorum Akainu ile dövüşen bir Yonkou Kaptanı sonrasında dediğin gibi üstüne başka birisini yenebilir mi?
@straw-hat
Nasıl meyve güçlerinin nötrlüğünden bahsetmek ucuz bir söylem olabiliyor anlamış değilim. Adamların kişiliklerini bile yansıtan o meyve güçleri. Adamlar o güçlerin simgesi olmuşlar.
Ben sana direk aldığı darbeleri kıyasla diyorum. O zaman birinin önde olduğu sonucu çok doğal olarak önüne çıkacaktır.
Ace Jinbei vs'sinde sahip oldukları güçlerin öneminden bahsediyorum. Birisi ateş meyvesi diğeri tam buna zıt olabilecek bir güç. Bu yüzden böyle bir denklik ortaya çıkıyor.
Moriah olayında Jinbei direk tuz kullanabiliyor diye Moriah'ın askerlerini ne kadar kolay yendi sen hatırlıyorsun. Ama fiziksel dövüşen biri olsa dövüşün ne kadar uzayacağı da ortada. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu noktada Aokiji ve Akainu için denk güçlerde söylevi yanlış olmuyor. Ama savaştaki tarafların aldığı yaraları kıyaslarsan ve yine kanıt olarak sunduğunuz söylemlerdeki savaşın sonunda Aokiji Akainu'nun insafına kaldı söylevini de göz önüne alırsan Akainu'nun baskın olduğu fark yarattığı ortaya çıkıyor.
Adamlar tamamen eşit ama Akainu kazandı. Öyle bir kazanma da değil. Savaşın sonunda Akainu istese Aokiji'yi öldürebilirdi. Hani Lucci vs Luffy gibi de değil olay anlaşılan. Luffy'nin takati yoktu gidipte öldüremezdi Lucci'yi. Ama Akainu öldürebilecek kadar dinçmiş söylenene göre.