Şöyle ucuz bir söylem oluyor;@straw-hat
Nasıl meyve güçlerinin nötrlüğünden bahsetmek ucuz bir söylem olabiliyor anlamış değilim. Adamların kişiliklerini bile yansıtan o meyve güçleri. Adamlar o güçlerin simgesi olmuşlar.
Ben sana direk aldığı darbeleri kıyasla diyorum. O zaman birinin önde olduğu sonucu çok doğal olarak önüne çıkacaktır.
Ace Jinbei vs'sinde sahip oldukları güçlerin öneminden bahsediyorum. Birisi ateş meyvesi diğeri tam buna zıt olabilecek bir güç. Bu yüzden böyle bir denklik ortaya çıkıyor.
Moriah olayında Jinbei direk tuz kullanabiliyor diye Moriah'ın askerlerini ne kadar kolay yendi sen hatırlıyorsun. Ama fiziksel dövüşen biri olsa dövüşün ne kadar uzayacağı da ortada. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu noktada Aokiji ve Akainu için denk güçlerde söylevi yanlış olmuyor. Ama savaştaki tarafların aldığı yaraları kıyaslarsan ve yine kanıt olarak sunduğunuz söylemlerdeki savaşın sonunda Aokiji Akainu'nun insafına kaldı söylevini de göz önüne alırsan Akainu'nun baskın olduğu fark yarattığı ortaya çıkıyor.
Adamlar tamamen eşit ama Akainu kazandı. Öyle bir kazanma da değil. Savaşın sonunda Akainu istese Aokiji'yi öldürebilirdi. Hani Lucci vs Luffy gibi de değil olay anlaşılan. Luffy'nin takati yoktu gidipte öldüremezdi Lucci'yi. Ama Akainu öldürebilecek kadar dinçmiş söylenene göre.
- Mangakanın söylediği şeyleri görmezden gelip, daha nasıl gerçekleştiğini bile bilmediğin bir savaşı kendi ortaya attığın varsayım üzerinden değerlendirip birde üzerine sanki bu kesin bir bilgiymiş gibi dayatmaya çalışıyorsun,
- Tabi bu sırada ilginç bir şekilde mangakanın verdiği tüm diğer mesajları kulak ardı ederken sadece işine gelen "ama insafına kalmış" kısmını kullanma konusunda bir çekince yaşamıyorsun,
- Aldıkları hasarı neye göre kıyaslayacağız pardonda, elinde Akainu'nun iç çamaşırları ile çekilmiş fotoğrafları varda bizden mi saklıyorsun.? (ki ufakta bir bilgi vereyim Aokiji'nin elleri sağlam, sadece sol bacağı kopuk, onuda yanlış aktarıp durmayalım)
- Dövüş bittikten sonra Akainu sürünerek dahi hareket edebiliyor olsa gidip baygın yada hareket edemeyecek halde olan birini öldürebilir. Bu durumu "dövüşten sonra gayette dinçmiş" şeklinde lanse etmeye çalışmakta pek masum değil,
Ki bunların hepsi bir yana One Piece ruhunu azıcık anlayan biri E.Oda'nın vermek istediği mesajları gayet net şekilde verebildiğini bilir ve buradaki mesajın ne olduğunu da anlar, öyle kelime oyunlarıyla, anti-meyve yorumlarıyla, varsayımlarla falan uğraşmaya gerek yok. Anlamak isteyen için mesaj gayet açık..