Deneyen çoğu kişinin yorumu tek sıkıntının yapay zeka olduğu yönünde bakalım umarım yapay zekayı da geliştirirler çıkışına kadar. Gizlilik olayı çok boş deniyor hiç fark etmiyorlarmış seni gizlilik sadece laftan ibaret deniyor.
Bu sadece demo ama şuanki haline bakarsak ben dark souls hayranlarının bu oyunu seveceğini sanmıyorum. Sadece yapay zeka değil sorun.
Gizlilik yok sayılır zaten. Oyuna eğilme koymuşlar eğilince zor görülüyorsun işte. Gizlilik mekaniği değil de görünmüyorken arkadan kritik vurma skill’i koymuşlar. Nioh’ta vardı zaten bu. Souls serisinde de vardı.
Oyunda tırmanma olduğu için düşmanları arkadan yakalamak daha kolay olmuş. Ama düşmanlar sanki gizlilik oyunu düşmanları değil gibiler. Gizlilik adına bi yapay zeka konmamış.
Dövüş mekaniklerine bakarsak souls serisi ve benzerlerine kıyasla şimdilik kötü görünüyor.
Nioh’ta farklı stance kullanma ve sayısız skiller gördük. Update’lerle daha da fazla skill geldi. Başka bi souls benzeri oyunda düşmanın neresine vuracağını seçme ve parçaladığın yere göre loot düşürme gördük, her organın ayrı zırhı vardı. bloodborne’un silahları oynayış tarzını çok değiştiriyordu.
Bu oyun bunları örnek alıp üstüne bişeyler ekler diye bekliyordum. Dark souls’u hızlandırıp ikincil silah yerine multifonksyonel bi kol koymuşlar sadece.
Değişik olacağı kesin ama kötü mü olur onu bilmiyorum. Bu demoydu sonuçta. Ama Nioh 2 ve özellikle ghost of tsushima (yanlış yazdım kesin) varken bu oyunu almam büyük ihtimalle.