Mass Effect 1 ve 2'yi bitirmiş bulunmaktayım an itibariyle. İlk oyun yan görevlerdeki tekrarlar yüzünden sıkıyordu biraz(özellikle mekanlar hep tekrar ediyordu) ama ana hikaye bayağı iyiydi. İkinci oyun yan hikayeler ve sadakat görevleri üzerine iyi yoğunlaşmış, çatışmaları da iyileştirmiş yeni ırkları da bize tanıtmış. Justicarlar, Gethler, Göçebe Filo'yu ziyaret, Drelller falan derken evrenin genişlemesi falan iyi olmuş. Ama ilk oyunun ana hikayesi bana daha iyi gelmişti, gizem daha iyi işleniyordu orada. Son görev biraz daha uzun ve karmaşık bir hikayeye sahip olsaydı fena olmazdı yav, ben genelde normal zorlukta oynadığım için pek zorlamadı beni desem yeridir, Toplayıcıların saldırdığı kolonide daha çok zorlanmıştım. Bütün yan görevleri yapıp, gerekli geliştirmeleri de yapınca, bir de uygun bir ek özellik seçince son görevin pek bir zorluğu da kalmıyor, tek yapman gereken işi o işte iyi olana vermek. Ben Köstebek(İnfiltrator) olarak oynadım iki oyunu da, iyiydi. İlk oyunda kurşun olayı da olmadığından İnfiltrator olarak oynamak bayağı iyiydi, yüksek patlayıcılı mermi ve keskin nişancı kritik özelliğini kullanınca en güçlü düşmanlara bile iyi vuruş yapabiliyordun. Burada da Widow'u ele geçirince vuruşun aşırı artıyor ama kurşun insan kısıtlıyor. Gene de aşırı bir zararın oluyor. Bakalım 3. oyun nasılmış? Biraz ara vereceğim 3. oyun için.