İlk oyunda 120. saatteyim, bir 3-4 saat daha oynarım gibi duruyor. Sonra ikinci oyuna başlayacağım, karşılaştırma yaparım.Genel bir yorumumu yapmadım. KCD 2'yi 2 gün önce bitirdim. 82 saate yakın sürede bitti oyun. Alimden keşif özelliğini açınca bütün map ve keşfedilecek bütün noktalar gözüküyor. Bir ara oyuna dönüp bunları keşfetmeye çıkarsam 100 saate tamamlanır herhalde oyun. Yapılabilecek her yan görevi yaptım. Bir kaçı bug yüzünden yapılamadı. Düzelirse onları da yapıp bitireceğim bütün görevleri. Şimdilik bir süre ara oyuna.
Bu 82 saatin bir anında bile hiç sıkılmadım. Oyun atmosferi seni içine öyle bir alıyor ki o dünyadan biri gibi hissediyorsun oynarken. Hikaye anlatımı harika. Oyun gerçekçi bir deneyim sunuyor hikaye ve görevler aşırı ciddi ilerler ve sıkıcı olur zannediyordum ama tam tersi bir anlatım var. Ciddileştiği noktalarda var tabii ki ama genel olarak eğlenceli bir anlatım var. Güldüğüm çok sahne de oldu. Attığım 2 ara sahne örnek olabilir buna. Hele ana hikayeye bir yerden sonra öyle bir kapıldım ki açık dünyayı yan içerikleri falan unuttum. Baya güzel ve eğlenceli tasarlanmış görevler. Yan görevleri de baya beğendim. Çoğu iyi yazılmış. İçi boş yan görev çok az. Ayrıca yan görevlere de böyle cutscene koymaları göreve daha da anlam katmış. Şu 2 ara sahneyi örnek gösterebilirim. Bu ikisi de yan görev mesela. Bath house olan feci iyi hatta.
Oyun baya gerçekçi bir orta çağ deneyimi sunuyor. Mesela demircide demir dövüyorsun ama ciddili dövüyorsun. Sen çekiçle vurdukça balta veya kılıç şeklini almaya başlıyor demir. İnce ve güzel yedirmişler. Simya zaten ayrı bir olay. Yemek yapar gibi iksir yapıyorsun. Acıkıyorsun, kirleniyorsun pis kokuyorsun, uykusuzluk çekiyorsun, zehirleniyorsun. Sarhoş olma, sarhoşluk sonrası akşamdan kalma. Bunların hepsine dikkat etmen gerekiyor. Çünkü her birinin eksi bonusu oluyor. Oyuna ilk başladığında bunlar seni zorluyor ama alışırsan o atmosferin içine girersen senin rutinin hale geliyor. Zaten para derdin olmayınca genelevde hanım arkadaşlar 3 saatte seni bütün eksi bonuslardan arındırıp 0 kilometre haline getiriyorlar.
Kombat bunca şeyin arasında en zayıf olanı bence. Bakınca her silah için yetenek seti getirmişler. Üstüne hırsızlık kuvvet gibi diğer yeteneklerden de özellik açabiliyorsun aksiyon tarafı için ama counter-attack yapma o kadar basit ki 1vs1 gibi durumlarda kaybetme ihtimalin yok. Hele ileride terminatör gibi geziyorsun. Zaten ayı gibi güçlendiğin için genelde 2-3 vuruşta alıyorsun full zırhlı birini. Zırhı yoksa tek vuruş hatta. Full zırh set giyip 1vs8 attığım çok oldu ama zırh olmadan bir kombata girersen 1 vuruş senin fecini canını götürebiliyor ama yine de imkansız 1vs1 kaybetmen. Fazla olacaklar ki kör noktadan saldırı yiyeceksin.
İlk oyuna herhalde bu saatten sonra dönmem. Bir.nci oyuna yükselememiştim pek ki zaten herkes ikinci oyunda çok üstüne koymuşlar diye bahsediyorlar. Şimdi 1. oyunu oynamaya başlasam kıyaslama yapacağım için keyif alacağımı hiç sanmıyorum ama bu oyun cidden özel bir deneyim. Çok keyif alarak oynadım. 3. oyunun geleceği de bariz gibi duruyor hikayeye bakılırsa. Henry'e hikayeyi mi yok zaten. Yaz bir orta çağ macerası daha. Keyifle oynayalım.
onu 120 saat oynadıysan bunu bir 200 saat oynarsın gibi duruyor. Daha geniş ve dolu içerik var deniyor bunun için.İlk oyunda 120. saatteyim, bir 3-4 saat daha oynarım gibi duruyor. Sonra ikinci oyuna başlayacağım, karşılaştırma yaparım.
Ben tüm DLC'ler dahil eksik görev bırakmadım. Yan görevin yan görevine kadar yaptım o yüzden uzadı bayağı.onu 120 saat oynadıysan bunu bir 200 saat oynarsın gibi duruyor. Daha geniş ve dolu içerik var deniyor bunun için.
Kız’ın alkol teklifini kabul edince bayılıyorsun,ilaç katmış içine ve bildiğin tecavüz ediyor garibim Henry’de sarhoş olduğunu sanıyor özür diliyor kız da yok yok özür dileme çok iyidi diyor eğer kabul etmezsen ayık yaparsan çok da beğenmedim diyor soruncaO kız sakar olduğu için dans esnasında yarı canımızı alıyor bir de. Full ayağımıza basıyor. Acılar içinde inliyoruz dans ederken. İçimden ulan kombat çıkarsa görevde yandık dedim. Sonra kendisi tekrar imdadımıza yetişiyor.
Şu yorum olmasa kerhane simülasyonu olarak kalacaktı oyunGenel bir yorumumu yapmadım. KCD 2'yi 2 gün önce bitirdim. 82 saate yakın sürede bitti oyun. Alimden keşif özelliğini açınca bütün map ve keşfedilecek bütün noktalar gözüküyor. Bir ara oyuna dönüp bunları keşfetmeye çıkarsam 100 saate tamamlanır herhalde oyun. Yapılabilecek her yan görevi yaptım. Bir kaçı bug yüzünden yapılamadı. Düzelirse onları da yapıp bitireceğim bütün görevleri. Şimdilik bir süre ara oyuna.
Bu 82 saatin bir anında bile hiç sıkılmadım. Oyun atmosferi seni içine öyle bir alıyor ki o dünyadan biri gibi hissediyorsun oynarken. Hikaye anlatımı harika. Oyun gerçekçi bir deneyim sunuyor hikaye ve görevler aşırı ciddi ilerler ve sıkıcı olur zannediyordum ama tam tersi bir anlatım var. Ciddileştiği noktalarda var tabii ki ama genel olarak eğlenceli bir anlatım var. Güldüğüm çok sahne de oldu. Attığım 2 ara sahne örnek olabilir buna. Hele ana hikayeye bir yerden sonra öyle bir kapıldım ki açık dünyayı yan içerikleri falan unuttum. Baya güzel ve eğlenceli tasarlanmış görevler. Yan görevleri de baya beğendim. Çoğu iyi yazılmış. İçi boş yan görev çok az. Ayrıca yan görevlere de böyle cutscene koymaları göreve daha da anlam katmış. Şu 2 ara sahneyi örnek gösterebilirim. Bu ikisi de yan görev mesela. Bath house olan feci iyi hatta.
Oyun baya gerçekçi bir orta çağ deneyimi sunuyor. Mesela demircide demir dövüyorsun ama ciddili dövüyorsun. Sen çekiçle vurdukça balta veya kılıç şeklini almaya başlıyor demir. İnce ve güzel yedirmişler. Simya zaten ayrı bir olay. Yemek yapar gibi iksir yapıyorsun. Acıkıyorsun, kirleniyorsun pis kokuyorsun, uykusuzluk çekiyorsun, zehirleniyorsun. Sarhoş olma, sarhoşluk sonrası akşamdan kalma. Bunların hepsine dikkat etmen gerekiyor. Çünkü her birinin eksi bonusu oluyor. Oyuna ilk başladığında bunlar seni zorluyor ama alışırsan o atmosferin içine girersen senin rutinin hale geliyor. Zaten para derdin olmayınca genelevde hanım arkadaşlar 3 saatte seni bütün eksi bonuslardan arındırıp 0 kilometre haline getiriyorlar.
Kombat bunca şeyin arasında en zayıf olanı bence. Bakınca her silah için yetenek seti getirmişler. Üstüne hırsızlık kuvvet gibi diğer yeteneklerden de özellik açabiliyorsun aksiyon tarafı için ama counter-attack yapma o kadar basit ki 1vs1 gibi durumlarda kaybetme ihtimalin yok. Hele ileride terminatör gibi geziyorsun. Zaten ayı gibi güçlendiğin için genelde 2-3 vuruşta alıyorsun full zırhlı birini. Zırhı yoksa tek vuruş hatta. Full zırh set giyip 1vs8 attığım çok oldu ama zırh olmadan bir kombata girersen 1 vuruş senin fecini canını götürebiliyor ama yine de imkansız 1vs1 kaybetmen. Fazla olacaklar ki kör noktadan saldırı yiyeceksin.
İlk oyuna herhalde bu saatten sonra dönmem. Birinci oyuna yükselememiştim pek ki zaten herkes ikinci oyunda çok üstüne koymuşlar diye bahsediyorlar. Şimdi 1. oyunu oynamaya başlasam kıyaslama yapacağım için keyif alacağımı hiç sanmıyorum ama bu oyun cidden özel bir deneyim. Çok keyif alarak oynadım. 3. oyunun geleceği de bariz gibi duruyor hikayeye bakılırsa. Henry'e hikayeyi mi yok zaten. Yaz bir orta çağ macerası daha. Keyifle oynayalım.