Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Eğer başta H*r*zen denilen vatan haini olmasaydı Naruto çocuktan düzgün yetişriilseydi tanrılara gerek kalmadan en güçlü şinobi olabilirdi.
Şaka gibi ya, koskoca köyde sadece bir tane Jinchuriki var ve sen onu kendi haline bırakıyorsun. En azından 3. Raikage'nin Bee'ye verdiği aile ve gelişim ortamını bile verseydi, Naruto ciddi anlamda çok daha gelişmiş olacaktı. Bu köy, valla Hiruzen'e rağmen iyi ayakta kalmış.
Bence Naruto baya yeteneksiz ya.Genetikten güçlü olan ve çok azimli biri ama aynı Coby hıyarı gibi dövüşmeye yakıştıramıyorum.Bak mesela Sasuke'yi de sevmem ama herif harbi dövüşçü.

Daha part 1'de Naruto aveli Sasuke'nin kombosunu kopyalıyor ama Sasuke'nin kombosunun yarısı kadar estetik değil.Ayrıyetten herif iyi kılıç kullanıyor.Tam emin olmamakla birlikte chidoriyi rasengana oranla daha efektif kullanıyor gibi.Amaterasuyu susanooyla falan birleştiriyor.Dövüş iq su ve yetenek olarak Sasuke bence Naruto'dan 2-3 tık önde gibi.
Kanka, bir noktayı kaçırıyorsun; o da şu: Naruto'nun kendi jenerasyonundakilerin %90'ı elit ailelerden geliyor. Hepsinin kendi klanına ait teknikleri ve özel yetenekleri var. Hepsi, çocuk yaşta özel olarak akademi harici eğitiliyorlar (Sakura ve Rock Lee hariç). Sasuke ise ailesini Naruto gibi erken kaybetmedi; ayrıca Sasuke'nin Sharingan gibi muazzam bir gücü vardı. Her jutsu'yu ayrıntısına kadar analiz edip kopyalayabiliyor. Bana sorarsan, Naruto'nun o halde bile o tekniği kopyalaması benim için daha değerlidir.

Kanka, bir noktayı kaçırıyorsun; o da şu: Naruto'nun kendi jenerasyonundakilerin %90'ı elit ailelerden geliyor. Hepsinin kendi klanına ait teknikleri ve özel yetenekleri var. Hepsi, çocuk yaşta özel olarak akademi harici eğitiliyorlar (Sakura ve Rock Lee hariç). Sasuke ise ailesini Naruto gibi erken kaybetmedi; ayrıca Sasuke'nin Sharingan gibi muazzam bir gücü vardı. Her jutsu'yu ayrıntısına kadar analiz edip kopyalayabiliyor. Bana sorarsan, Naruto'nun o halde bile o tekniği kopyalaması benim için daha değerlidir.
Yani dediğin gibi de olabilir ama Sasuke daha komplike bir dövüşçü gibi geliyor bana.Yani Naruto kyuubi de olmasa sadece hayvan gibi çakrası olan biri.Muhtemelen senjutsu ve rasengandan başka bir özelliği olmayan biri olurdu.Sasuke ateş,yıldırım,kılıç,ms teknikleri,taijutsu vs genel anlamda daha yetenekli duruyor.

Yani dediğin gibi de olabilir ama Sasuke daha komplike bir dövüşçü gibi geliyor bana.Yani Naruto kyuubi de olmasa sadece hayvan gibi çakrası olan biri.Muhtemelen senjutsu ve rasengandan başka bir özelliği olmayan biri olurdu.Sasuke ateş,yıldırım,kılıç,ms teknikleri,taijutsu vs genel anlamda daha yetenekli duruyor.
O konuda da haklısın çünkü Kishimoto, zaman atlamasını çok beceriksizce yazdı. Naruto'nun sürekli Kage Bunshin + Rasengan kullanması tamamen Kishimoto'nun tercihi, ona yapılacak bir şey yok.

Naruto'nun ne kadar yetenekli olduğuna dair örnekler vermeye gerek yok. Dünyanın kurtarıcısı, vaat edilen çocuk olarak doğmuş birine yeteneksiz diyemezsiniz. Kişimoto bir yandan çalışma ve azim diye sıkarken ana karakteri mucize çocuk olarak tasarladı. Naruto her şeye sahip bir şekilde doğdu. Şansa şans, yetenekse yetenek, çakrayasa çakra, güçse güç. Eğer başta H*r*zen denilen vatan haini olmasaydı Naruto çocuktan düzgün yetişriilseydi tanrılara gerek kalmadan en güçlü şinobi olabilirdi.
O kısımlar bana hep çok komik gelmiştir. 4. Hokage'nin oğluna köyün en büyük P!Çi muamelesi çekeceksin. Köyü Kyuubi'nin saldırısından kurtaran adamın oğlunu tek başına dışlayacaksın. Üstelik kimse kim bu çocuk niye bizim köyde kalıyor demeyecek. Jiraiya çok şerefliymiş ya, Naruto bebekken kendi başına bırakıyor. Sahip çıkmıyor. velet bozuk süt falan içmek zorunda kalıyor :D

Bence Naruto baya yeteneksiz ya.Genetikten güçlü olan ve çok azimli biri ama aynı Coby hıyarı gibi dövüşmeye yakıştıramıyorum.Bak mesela Sasuke'yi de sevmem ama herif harbi dövüşçü.

Daha part 1'de Naruto aveli Sasuke'nin kombosunu kopyalıyor ama Sasuke'nin kombosunun yarısı kadar estetik değil.Ayrıyetten herif iyi kılıç kullanıyor.Tam emin olmamakla birlikte chidoriyi rasengana oranla daha efektif kullanıyor gibi.Amaterasuyu susanooyla falan birleştiriyor.Dövüş iq su ve yetenek olarak Sasuke bence Naruto'dan 2-3 tık önde gibi.
Part 1 de adam daha çok teknik gösterdi. Sonra teknik yazdıkça baktı ki dövüşler çok zor olacak. Dövüşleri kurgulayamadı daha basite döndü. Mesela ilk partta kawarimi (yanlış hatırlıyor olabilirim adını) diye bir jutsu vardı. Kütükle yer değiştiriliyordu. Daha sonra part 2 de bunu kullanan hiç kimse olmadı. Hatake Kakashi 1000 teknik kopyalamıştı. En sıkı takipçisine say ulan desen 15 den fazla sayamaz. Naruto'yu bilerek avel tasarlamış. İçinde kyuubi varken en başta çok güçlü olmalıydı. Mesela Gaara kadar olması lazımdı en az. Ama akademide sınıfta kaldı. Sonra bir baktın bir gecede daha bunshin yapmayı bilmezken kage bunshin yapmayı öğrenip mezun oldu. Kage bunshin kullanarak teknikleri hızlı öğrenmesinde sıkıntı görmüyorum ama çok az teknik biliyor. Taijutsusu aslında çok üst seviye değil. Genjutsu hiç yok. Ninjutsu da eh işte denilebilecek bir seviyede. Ama bu adam hem Senju kanı taşıyor hem de sarı şimşek Minato'nun genlerine sahip. Hem de içinde Kyuubinin yarısı mühürlü. Rasengan ve kagebunshin ile mangayı bitirdi velet.

Naruto ne yapmıştı ya hatırlayamadım.Var mıydı öyle vaov diceğimiz bi hareketi ?
Dostum daha ilk çıktığı görevde Zabuza karşısında yaptığı plan gibi bir şeyi Sasuke tüm kariyeri boyunca yapmamıştır. Pain dövüşünde de çok stratejik idi zaten. 3. Raikage'yi indirirken de olayı en çabuk çözen olmuştu. Yani o konuda cidden iyi.

O kısımlar bana hep çok komik gelmiştir. 4. Hokage'nin oğluna köyün en büyük P!Çi muamelesi çekeceksin. Köyü Kyuubi'nin saldırısından kurtaran adamın oğlunu tek başına dışlayacaksın. Üstelik kimse kim bu çocuk niye bizim köyde kalıyor demeyecek. Jiraiya çok şerefliymiş ya, Naruto bebekken kendi başına bırakıyor. Sahip çıkmıyor. velet bozuk süt falan içmek zorunda kalıyor :D
Dostum, yazarın 5 yıllık seriyi yazdığı (diğer tüm uzun soluklu seri yazarlarının yaptığı gibi) sonra bir şeyler değiştirdiği ortada. Killer Bee dediğin adam bir önceki kagenin manevi oğlu, bir sonrakinin de kardeşi ve narutonun gibi gizliden falan değil, tüm köy biliyor "piç" muamelesine o bile maruz kaldı. Gaara, Kazekage'nin üç çocuğunun en küçüğü herkes de biliyor o bile buna maruz kaldı.

Şu saçma ve eskimiş söylemleri bırakın, niyet okumadan objektif okuma yapın.

Kütükle yer değiştiriliyordu. Daha sonra part 2 de bunu kullanan hiç kimse olmadı.
Dostum, Kaguya ile olan dövüşte bile kullanıldı.

Sadece sorun şu, evren geliştikçe giderek baş karakterimiz daha güçlü ninjalar ile içli dışlı olmaya başladı ve o adamlar kawarimi yemesi daha zor tipler. Bu biraz da bundan.

Hatake Kakashi 1000 teknik kopyalamıştı. En sıkı takipçisine say ulan desen 15 den fazla sayamaz.
1000 teknik olayı hiperbolik bir saçmalıktı buna katılırım ancak Naruto evreninde şu da var, bir tekniğin el mühürlerini öğrenmek ile o tekniği bilmek ayrı şeyler. Çakra tipin uygun olacak, çakra miktarın yeterli olacak vs vs . Hiruzen için Konoha'da üretilmiş her jutsuyu biliyor hatta jutsu kitabına da bunları geçiren o dendi. Ama Hiruzen hepsini yapabilir demek değil bu. Bilmek başka yani.

Naruto'yu bilerek avel tasarlamış. İçinde kyuubi varken en başta çok güçlü olmalıydı. Mesela Gaara kadar olması lazımdı en az. Ama akademide sınıfta kaldı. Sonra bir baktın bir gecede daha bunshin yapmayı bilmezken kage bunshin yapmayı öğrenip mezun oldu. Kage bunshin kullanarak teknikleri hızlı öğrenmesinde sıkıntı görmüyorum ama çok az teknik biliyor.
Karde çoğu baş karakter shounen janrasında biraz tek tiptir saldırı anlamında zaten, anlaşılması basit ve direkt bir tavrı vardır.

Gaara'ya gelince, Gaara'yı o kadar güçlü kılan şey Shukaku değil Annesinin çakrasını aktardığı sırtındaki kum. Ve Gaara yaşayan bir silah olarak yetiştiriliyor çocukluğundan beri, kaç kere suikast girişimi oluyor vs. Yani hem Konoha'ya kızıyorsun Naruto'ya piç gibi davrandı diye, sonra da Naruto niye Gaara değil diyorsunuz halbu ki esas piç gibi davranılan Gaara :D Yani çelişkiler çok.

hızlı öğrenmesinde sıkıntı görmüyorum ama çok az teknik biliyor.
Dostum, konoha 11'indeki çoğu karakter klan lideri çocuğu yani hem jonin liderleri hem de klanları tarafından eğitiliyorlar, çünkü aktarılması gereken gizli jutsuları var. Naruto'da böyle bir şey yok. Ona rağmen Bu adam Bijuu ile dövüşebilen Dev Kurbağa çağırabiliyor daha velet iken. Bu adamın teknik bilmesine ihtiyacı yok. Köydeki herkesden daha güçlü suiton atağı olan kurbağa çağırıyor herif :D Rasengan desen en iyi yakın kombat bitiricisi yani, 1000 klon yapıp hepsinin eline bir rasengan tutuşturabiliyorsan ve bijuu boyunda canavarlar çağırabiliyorsan, çakran da hayvan kadarsa, iyileşebiliyorsan falan gidip, su jeti, alev topu, taş duvar falan öğrenmene gerek yok zaten :D

Ninjutsu da eh işte denilebilecek bir seviyede.
Tajuu Kage Bunshin S seviye yasaklı teknik, Rasengan A Seviye bir teknik, Kuchiyose A seviye keza : D Naruto'nun ninjutsusu yaşıtlarının içinden geçecek seviyede aslına bakarsak. Sadece ninjutsu = elementsel salınım kafası var bizde. Konoha 11 de element ile sadece Sasuke dövüşüyor zaten. Başka yok ki.

Ama bu adam hem Senju kanı taşıyor hem de sarı şimşek Minato'nun genlerine sahip. Hem de içinde Kyuubinin yarısı mühürlü. Rasengan ve kagebunshin ile mangayı bitirdi velet.
Bu mantıkla o Senju dediğin adam sadece odun sıkıyor, Minato dediğin adam Naruto'nun ninjutsu setinin aynısına sahip üstüne üstlük ışınlanıyor bu kadar.

Adam kaç farklı cins rasengan yaptı, taju kage bunshin dediğin şey zaten kendi ordunu kurmana sebep oluyor. Savaş arkında adamın klonları, edo kageleri paketliyordu : D Bu adam ne yapsın daha ? , ağzından alev çıkmadı diye mi tüm bu tantana ? :D

Narutonun bildiği teknikler kendi için yeterli teknikler.
1-rasengan(bissürü çeşitte yapabilir zorluk A seviye)
-en yüksek ap li saldırılardan bitanesi yakın combatta çok iley yarıyor.
2-taju kagebunshin(s seviye)
Adam kendi ordusunu açtı ninja savaşında tüm savaşa desteğe gitti
3-sennin mode(seride bilen kullanan çok az insan var)
-rakib saldırılarını sezmek ve farklı dövüş stili avantajları sağlar
-saldırılarına sage chakrası ekleyebilir

4-taijutsu(naruto seride en iyi yakın dövüşçülerden biridir üstelik zekası ile birleşince)
5-kuchıyose nı jutsu
-adamın çağırdığı kurbalar zaten tüm elementleri kullanabiliyor bunun yanında shukaku gibi bi bijuya karşı bile geninken gamabunta sayesinde eşit kaldı çocuk
6-yoğun chakra rezervi
-Kagebunshin kapasitesi ve bu yoğun rezervden ötürü iyileşme yetenekleri narutoyu dövüş boyu ölümsüze yakın birisi yapıyor chakra=fiziksel statlar da denebilir seri içinde çok önemli bi kısım.

Ninjutsu kısmına gelirsek naruto farklı elementleri rasengan ile birleştirip saldıran bi karakter kısaca tüm elementleri kullanabiliyor ama bunu rasengana ekliyor
Senpou odama rasengan(sage chakrası)
Fuuton rasenshuruken(rüzgar tipi)
Lava rasenshurkine (ateş tipi)
Magnet rasengan(su tipi)

Yani kısaca bu adam ağzından katon atmıyor veya kakashi tobirama giti su teknikleri kullanmıyor diye ninjutsusu kötü diyemezsiniz bu teknikleri öğrenme sebebi dövüşte eksiklerini kapatmak halihazırda narutonunda bi eksiği kalmamış durumda zaten borutodaki naruto direk 5 element kullanıyor mesela ama gene asıl güvencesi rasengan.

Narutonun doğru düzgün jutsu kullanamamasının sebebi, kendi hayvani çakrası hariç kuramanın söz dinlemeyen çakrasının mühürden yavaşça sızmasıydı.Ki çakran ne kadar büyük,kontrol altına alması o kadar ustalık gerektiriyor.

Bunların üstüne bu çocuk en ufak eğitim görmedi çakrasını kontrol etmesi için, hain Hir*zen sağolsun.Diğer ortalama çakralı normal çocukların aldığı eğitimin aynısını aldı sadece.

Bu çocuk daha çakrasını doğru düzgün kontrol etmeyi öğrenememişken,hemen gidip el mühürleri yapıp elemental jutsu atmasını istiyorsunuz.

Öğrendiği jutsuların hepside birbirine benzer özellikte,bas çakrayı gitsin,kontrole gerek yok.

Kage bunshin ? bas çakrayı gitsin,daha fazla klon.

Kuchiyose ? bas çakrayı gitsin, zaten kuchiyoseyi kullanmak isteyen kişinin hayvani çakrası olması lazım, yada hayvani çakra kontrolü olması lazım.

Rasengan ? bas çakrayı gitsin, biju damaya benzeyen bir jutsu zaten, el mührünü gerek yok.Bu jutsuyu bile klonsuz yapamadı bu çocuk kaç zaman.

En nihayetinde, temeli olmayan binaya kaçak kat çıkmak gibi narutonun iki yıllık zaman atlaması.O iki yıl içinde jiraiya temel eğitimi sıfırdan verdi bu çocuğa, yoksa hir*zen hainine kalsa ,konoha köylüsü taşlayıp öldürürdü bu garibanı daha 15ine gelmeden.

Hiruzen kadar konohaya zarar veren olmamıştır.Orochimaru,danzo,pain,obito hepsi bu haine bağlı.Köyün iki kahramanının çocuğu narutonun itin götüne sokulmasını saymıyorum bile.

Narutonun anne babasından kalan mirasın üstünede yatmıştır bu moruk.Niye bozuk süt içip noodle yiyor bu çocuk.Anne son uzumaki, bütün klanın malı mülkü ona kalmış, baba desen hokage.Yokmu bu adamın maaşı ? Nerde lan para.Para nerde ?

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık