Haklısın kankam, biraz iddialı konuşmuş olabilirim ama yine de kötü yazılmış bir zaman atlaması olduğunu düşünüyorum. Gelişim olarak bana bir şey geçmedi. En azından birkaç orta düzey Suiton ve Fuuton jutsu öğrenseydi ve bu zil testini makaraya vurmasalardı, en azından "gelişmiş" derdim. Bir de Naruto'nun tüm önemli eğitimini offscreen olmadan izledik; bu iyi bir şey ama iki yıl boyunca Minato ve Akatsuki'nin üç liderini yetiştirmiş adamın yanında hiçbir şey öğrenmemesi bana göre saçma.
Zil Testi, zaman atlamasının tüm meyvelerini test eden bir şey değil.
O Naruto gitti Deidara dövdü, o sakura gitti Sasori dövdü. Kakashi'ye karşı tam gaz daldılar mı sanıyorsun ? Naruto kurbağa mı çağırdı ,Sakura sülük mü çağırdı dostum ?
Bir de Naruto'nun tüm önemli eğitimini offscreen olmadan izledik; bu iyi bir şey ama iki yıl boyunca Minato ve Akatsuki'nin üç liderini yetiştirmiş adamın yanında hiçbir şey öğrenmemesi bana göre saçma.
Jiraiya ile geçen eğitim kesinlikle olması gerektiği potansiyelde işlenmedi buna %100 katılırım ancak "hiçbir şey öğrenmeme" diye bir şey yok.
1.s, Jiraiya'nın pek çok konuda önünü kesen Kurama oluyor ve Naruto'ya onu kontrol etmeyi öğretmeye çalışıyor adam. Kaldı ki, Rasenganı'nı geliştiriyor, klonları daha akıllıca kullanıyor, genel anlamda bir kere çok çok daha akıcı dövüşen, çok daha soğukkanlı birisi oluyor.
Zaman atlaması öncesi, sırf sinirinden ve panik yaptığı için Kimimaro karşısında sadece klon basıp saldırdı ne rasengan yaptı, ne kuchiyose çağırdı, ne klonları düzgün kullandı. Zaman atlaması sonra bir daha böyle bodoslama bir Naruto görmedik.
2.si Kaldı ki zaman atlamasının tek aktörü naruto değil, naruto için zaman atlaması yetersiz geçti desen anlarım "anime tarihinin en kötü zaman atlaması" diyorsun.
O atlamada Kage olan Gaara var, köyün en zayıf ninjasından Jonin seviyesine gelen bir Sakura var, uçan kaçan bir Sasuke var, geninlikten direkt joninliğe geçen Neji ve Temari var vs vs .
Küçümsenecek karakterler çünkü. Jiraiya painde ölmese son savaşta itin köpeğin maskarası olurdu.
Bunu diyen ya butthurt bir arkadaşdır, ya da seriyi hiç düzgün okumamıştır.
Savaş arkında, savaşın seyrini 1 sannin olan Orochimaru değişti, Eğer Madara karşısında 5 kage yok olmadıysa tek sebebi bir diğer Sannin Tsunade.
Kaldı ki savaşta Sannin seviyesinin altında resmedilen Kakashi bile neler neler yaptı. Sen gerçekten 3 kere hokagelik teklifi almış adamın savaşta maskaraya döneceğini mi düşünüyorsun ?
Obito'ya karşı olan savaşı Minato ile Naruto taşıdı. Bu ikisi kimin öğrencisi ? Jiraiya. Bu ikisi Obito'ya karşı ne kullandı ? Senjutsu, bunu kimin sayesinde edindiler ? Jiraiya.
Cidden ağır travman olması lazım