Manganın içinde söylenenler ile kutucukta söylenenler aynı şeyler, bunu da bilmiyorsun. Kutucuk içerisinde onlarca yalan yanlış bilgi verildi bu seride, istersen onları da göstereyim?
Bak şimdi sen illa kutucuktan bahsediyorsun değil mi? O kutucuğu 2 farklı şekilde çevirdiler: ''greatest swordsman'' ve ''strongest swordsman'' diye, sen ilkini kabul etmiyorsun yani en büyük değil en güçlü olacak diyorsun. Bunu çeviren VIZ, yani resmi çeviri, bak sayfayı atıyorum buraya:
''greatest swordsman'' çevirisi olarak yapmış bu senin kutucuk dediğin yeri, bunun Türkçe'ye çevirisi ''en büyük kılıçustası'', sonra sen dedin ki hayır bu yanlış çeviri, doğrusu ''strongest swordsman'' olacak dedin, ondan sonra da dedin ki ''düzeltildi'' artk ''greatest'' yazmıyorlar diyorsun, şimdi nasıl düzeltildi? Bu çeviriyi sildiler mi? Hayır, VIZ halen bu manga sayfasında ''greatest'' yazıyor, silmediler, düzeltmediler. Ondan sonra bir daha ''greatest'' demediler diyorsun bana o mesajında, sonra dedin ki ben öyle bir şey demedim, ama gösterdim sana demişsin işte.
Bunu dedin önceki mesajında: ''Nasılsa fark etmez diye Sekai
Saikyou (no) Kenshi ibaresini bir en iyi, bir en güçlü diye çevirmiyor. Asıl çeviri tereddütsüz bir şekilde "En Güçlü" ''
Diğer çevirmen ''strongest'' demiş diyorsun, sonra tekrar ''greatest'' dedi aynı çevirmen diyorum bende. Kutucuk içinde söylenen ile Zoro'nun söylediği farklı şeyler değil, Brannew Mihawk'ın unvanı için diyor ki ''greatest swordsman'', bak yine yeni manga sayfası atıyorum güncel bu:
Hadi diyelim ki sana göre Brannew, Mihawk ''hater''ı, bilerek unvanı yanlış söylüyor.
Bak yine Zoro'nun kendisi diyor ki ''greatest swordsman'' yani en büyük kılıçustası olacağım diyor, ''strongest'' olacağım demiyor, şimdi bunları inkar mı edeceğiz sen kutucuk içindeki olacak illa dedin diye?
Tamam işte, kutucuk içinde de adamlar ''greatest'' demişler resmi çeviride alternatif olarak diyorum onu da kabul etmiyorsun. Sana göre yani Brannew'ı geçtim, Zoro'nun kendisi bile unvanı yanlış söylüyor öyle mi?
Bak Mihawk sırıtıyor Zoro ''en büyük kılıçustası'' olacağım diyince, ayrıca 5.bölüm ismi içinde aynı şekilde ''en büyük kılıçustası'' demişler. (Dai Kengou diyor).
Zoro bu unvanı bu şekilde söylüyor ve Mihawk'ta bu şekilde anlıyorsa, daha tartışılacak bir şey yok. Yok ben illa Zoro'yu da Mihawk'ın kendisini de kabul etmem diyorsan zaten VIZ çevirisi kutucukta değişmedi halen aynı, adamlar bunu silmedi yani.