Aynı kafada devam ediyorsun. Bu kafadan kastım ''hater''lık. Tamamen yanlı bakıyorsun yani. Ne söylersem söyleyeyim fikrin değişmeyecek. Yine de son bir umutla cevap vereyim.
Smoker, Hancock'tan dayak yemese bile o ayara getirildi. Bu nasıl Mihawk'tan daha iyi olmuş oluyor ? Saçma sapan örneklerle geleceksen hiç gelme.
Mihawk'dan daha iyi olamıyor zaten. 'Sen ne kadar iş yaptıysa o kadar iyi' ye getirdin durumu. Ben de diyorum ki, o savaşta Smoker, Mihawk'dan çok iş yaptı. Daha mı iyi? Kendin söyledin. Demek ki iş yapmakla, güçlü olmak arasında bir bağlantı yokmuş. Bu tamamen o savaştaki amaçlarıyla alakalı.
Ha madem öyle, o zaman kalkıpta demeyeceksin kardeşim Shanks ile Mihawk denk dövüşüyor diye, sonra kalkıyorsunuz Mihawk Shanks ile denk dövüştü yeaa yapıyorsunuz. Şimdi ne oldu ? Hemen Mihawk'a alışıklar, aralarında bir bağ var diyorsunuz. Madem öyle Shanks ile Mihawk aralarında bir bağ varken düello etmişler, ciddi değillerdi. Bunu demem sıkıntı olmaz o halde değil mi ?
Aralarında bağ olması, ciddi dövüşmedikleri anlamına gelmez. ''İkimiz de çok güçlüyüz. Hangimiz daha iyi karar verelim.'' demiş olabilirler pekala. Mesela şuan Luffy ile Smoker arasında da bir bağ var. Bu ciddi dövüşemezler anlamına mı geliyor? Ayrıca senin dediğin gibi Shanks, Mihawk'dan çok üstün olsa idi, sürekli onu yenebilirdi, öyle değil mi? O halde neden devamlı düello yapıyorlar?
Sonra Mihawk'ın tayfası yok diyorsun, benim sorunum mu ? Mihawk kendine tayfa edinemeyecek kadar beceriksizse, o zaman kalkıpta bu adamı Yonko gibi adamların seviyesine koymayacaksın, diyeceksin ki Mihawk beceriksiz olduğu için Yonko'lar gibi kendine tayfa toplayamamış ezik kalmış.
Bak, şu cevap senin mantıklı düşünmediğini, sadece Mihawk'ı kötü göstermeye çalışırken saçmaladığını kanıtlıyor. 'Mihawk tayfa toplayamamış' gibi bir şey mi söyledim? Veya böyle bir konu mangada geçti mi? Bu kişiliğiyle alakalı diyorum. Tercihi bu adamın. Ayrıca tayfasının olmaması onu güçsüz kılıyor da demedim. Bilakis bu kendi gücüne ne kadar güvendiğini gösterir.
Demek öyle, mangada açık açık 10 defa karakterler bu adamlar ''HÜKÜMET KÖPEĞİ'' diyor, sen kalkmış bana hükümet köpeği demek değildir diye ders vermeye kalkıyorsun, sen önce mangada geçen konuşmaları idrak et. Kid, Arlong, ve bir çoğu bu adamlara HÜKÜMET KÖPEĞİ dedi mi ? Dedi. O zaman bana laga luga yapmayacaksın.
Mangada karakterler kendi ideolojileri açısından olaya bakarak konuşabilirler. Bunu da mı ben öğreteyim? Bellamy ne dedi Luffy'e? ''Sen bir korsanın yüz karasısın!'' dedi. O zaman Luffy korsanların yüz karası mı oldu? Olmadı. Zaten sonradan Bellamy fikrini değiştirdi. Ee, noldu şimdi? Hani yüz karasıydı? Üslubuna dikkat et.
Karasakal Impel Down'a bir korsan olarak girmenin imkansız olmasından ötürü o ünvanı aldı. Doflamingo, adasını Amirallere karşı koruyamayacağı için ünvanı aldı, Law ise zaten Doflamingo'dan bariz güçsüz. Bu durum gördüğün gibi güç ile alakalı, yani Mihawk'ta yeterince güçlü olmadığı için Amirallerin gücünü kabullenmiş ve hükümet köpeği ünvanını takmış.
Benim söylediğimle aynı şeyi söyledin ya işte. Ben ne dedim? Bir amaç uğruna kabul ettiler dedim. Sonra Karasakal başka bir amaç uğruna bıraktı. Mihawk ise hala bir amaç uğruna devam ediyor. Nedir o amaç? Hükümetle savaşmak istemiyor. Böyle bir misyonu yok adamın. Bunu da açıkladığım halde aynı şeyleri tekrarlamışsın bak. Lütfen dikkatli oku.