Yahu demek istediğim Soraka, Sona vb. gibi adc odaklı değil, sürekli kalkan can vermiyor. Yani ona sağladığı can sınırlı, daha çok CC ve tanklik ile iş yapıyor. Fakat bir noktada sadece adc odaklı oynayarak bile kazanıyorsun. Yani iki tane iyi hasarı olan Ap şampiyonu ile zaten bunaltiyorsun adc'yi, lane itme hızı da fazla böceklerden dolayı, yani o onu yapana kadar rakip adc'nin zaten canı düşüyor lane de. Oyun başı seviye 3 de bile örnek vereyim Karma R-Q ve Malzahar E-Q'su sonrası adc yarı can altına düşüyor. Özellikle yakınsa W verip Karma tutuştu ile kesiyorsun bile.alistar sadece tanklık mı sağlıyor yav adc sinin önünde duracak sen r attın mı w q e atcak sorma seni keserler zaten dps cıkmaz ki .
Seviye 6 da ise adamın canı %100 de Ulti atmazsin zaten, yanında Karma varken adamı belli Can altına düşürmen gerekiyor bu baya da kolay bir noktada hele de Liandr gibi bir eşyayı alıyorsan...
Aynen öyle Malzahar 'ın Q'sunun o olayı çok can sıkıcı rakipler için. Bir de lane de 2v2 de böceklerle uğraşmak zorunda kalıyor adam, kaç defa böcekten hasar yemenek için minyon salan adc biliyorum. Adam lane mi itecek, sana mı vuracak, böceklere mi vuracak? Bir de Karma'nin dürtme hasari oyun başı baya fazla R-Q ile. Hele de diyorum ya yanında dürten, kalkan veren, hız veren bir Karma varsa çok rahat oynuyorsun. Yani her noktasıyla kanser. Sadece Lulu gibi çok kalkan, hız ve ultisiyle rakibi uzun süre hayatta tutan şampiyonlarda zorlanıyor ve Seraphine gibi çok uzaklardan dürten şampiyonlara karşı sıkıntı oluyor.Açıklama ek olarak şunu ekleyim:
İyi malzahar oyuncusu zaten karşındakinin ultisini bozacak skili atmasını bekler. Ama bu sefer de karşısında ki iyi destek herosu o skilini bekletir, bu doğru. Ama malzahar da hesaba katılmayan şudur. İyi malzahar oyuncuları ultisini direkt atmak istemez zaten. Bu şekilde max hasara ulaşamazsın çünkü. Yani bu durumu malzahar avantajına dönüştürebiliyor. Nasıl mı? :
İlk e fulluyorsun bunu biliyoruz. Asıl hasar kaynağın e. E attın tam e nin süresi biterken q attın ve e yi resetledin. Bu süreçte zaten adc nin canının yarısı gidiyor. Diyelim karşıda nami var. Karşıdaki nami skilini hâla beklete dursun. Ama genelde panik yapıp atacaktır skilini. Sonra tekrar e biterken ultini atıp e ni resetliyorsun. Sonra e biterken tekrar e skilin geliyor ve tekrardan e atıyorsun. Hero belli bir yerden sonra sonsuz bir e atar hala geliyor yani. Ultini bozsa bile ultinin azami candan vuran altındaki alan bozulmuyor ve asıl hasarı vuracak olan e yi resetlemiş oluyor zaten. Bu yüzden bu komboda püf nokta q sunu dodgelamaktır.
Yani ultisini bozdun mu çöp diyebileceğin kadar useless değil demek istiyorum.
Malzahar metada olduğu zaman her oyun karşıma bazen 4 bazen 5 cıva alırlardı. Ama çok problem olmuyordu bu oyun tarzımdan dolayı.
Malzahar ın botda ki sıkıntıları daha başka. Midde ki eksiklerine artı olarak başka baska problemleri var. Ben çok beğenmiyorum ama oynayan var tabii.