Söylediklerinin bir kısmında haklısın ama bir karakter gelişimi var diyorsan da bu bence iyi işlenemedi. Daha düne kadar şeker çocuk Ali'ydi. Bir anda mafyayı sempatik bulur hale geldi ve burada bir karakter geçişi olmuşsa da bunu göremedim ben.
Aslında yavaş yavaş değişiyor ya. Örneğin ilk sezon Polat daha rahat, Derya-Meral-Elif üçlüsüyle sürekli şakalaşan, yüzü daha çok gülen bir adamdı. Mafyadan çok salon adamı imajı vardı. Kumarhane tarandıktan sonra daha ciddi biri oldu. Yüzü daha az gülüyordu ve etrafındakilerle daha az şakalaşıyordu. Biraz daha plancı biri olmaya başlamıştı. Daha sonra, çakırın ölümüne yakın, devlet adamlığı-mafya arasındaki çizgide mafyaya daha çok yaklaşmıştı. İlk sezon polat Cerrahpaşalı halit'in kardeşinin kafasını kesmezdi ya da el bombası ile kahvehaneyi basmazdı muhtemelen. Bunları yapsa bile mutlaka aslan akbey'e danışırdı. Ama zamanla Aslan Akbey'den de daha bağımsız hale geldi. Özellikle çakırın ölümünden sonra çok değişti. İyice ciddi, seyfo dayıya bile bağırarak konuşan, aslan akbey ile ilişkisini koparma noktasına getiren, az konuşan çok plan yapan biri haline geldi iyice.
Ama bu subjektif bir şey tabi. Bana göre karakter gelişimi çok güzel işleniyor ama işlenmiyor da olabilir başkasına göre
Normalleştirme konusuna gelince haklı olabilirsin ama normalleştirip normalleştirmediği veya ne derece normalleştirdiği de tartışmaya açık bence. (Evet yazmaya üşendiği için konuyu kapatmaya çalışıyor
)