Ünlü yazar Brandon Sanderson geçtiğimiz gün yaptığı canlı soru cevap etkinliğinde birkaç ay içinde heyecan verici duyurular yapacağını, seneye bu zamanlar
frpnet.net
Brandon akıllı adam. Dizi veya film ne olursa olsun yakından takip edecektir her şeyi..
Bilemiyorum altan. Wheel of Time'ın uyarlamasını övmüştü hatırladığım kadarıyla. Kitaplarının deforme edilmesine izin verecek mi göreceğiz.
Öncelikle şunu söyleyelim, yazar Wheel of Time konusunda politik davrandı. Şöyle, ona bazı şeyler sorulmuş. O da tavsiyeler vermiş. Dizi ile alakası bu kadar. Tavsiyelere kulak asılmamış. O da dizide beğendiği bir bölüm varsa şuraları beğenilecek şeyler olabilir dedi. Bunu da Çarkın farklı bir dönüşü kabul etmek lazım dedi. Çoğu kişi bunu övgü olarak anlıyor
. Çarkın farklı dönüşü demek kitapla alakası yok demek, en azından benim anladığım bu. Yazarın eşi onay vermiş, Sanderson gidip olumsuz olumsuz konuşup bütün yapımcıları kendinden soğutması mı gerekiyordu? Hayır tabiki de.
Yazarın soru cevaplarını takip ediyorum, bunu duyuru da dinlemiştim. Kayıp Rıhtım'a da attım hatta da burayı unutmuşum. Neyse takip ettiğimden biliyorum, yazar kesinlikle yapım sürecinde aktif olmak istiyor. Ve kesinlikle veto hakkını elinde bulundurmak istiyor.
Yakın zamandaki bir soru cevaptan bir parçayı izleyebilirsiniz.
1:46:30'da bir soru soruluyor. Oradan sonra soruya cevap verirken özellikle bu yıl aramaların çok arttığını vs çok titiz davrandığını söylüyor. Paraya ihtiyacım yok ve Hollywood yapımcıları da paralarını gerek duymayan biriyle ne yapacaklarını bilmiyorlar diyor.
Keza bundan 2 hafta önce falan olması lazım adaptasyon sürecine aktif dahil olma isteğini yineledikten sonra( bölüm yazma senaryo vs vs) bu konularda yetkin olmadığını ve dersler aldığını da söyledi.
Kitapları yeterince çeşitlilik taşıyor zaten. Roshar'daki herkes çekik gözlü ve çoğu koyu tenli (bunun castını yapmak imkansız olacak). Koca dünyada Shin ülkesi var sanırım bir çekik gözü olmayan. Çekik gözlü olmayan herkese Shin gözlü diyorlar, dışarıdan gelen gezginlere bile.
Yazar önceki soru cevaplarda elinizde olsa neyi değiştirirdiniz sorusuna Sissoylu'da ana çetedeki cinsiyet dağılımını biraz daha dengeli yapardım cevabını vermişti. Ana karakter Vin'den de görülebileceği gibi Allomansi ile kadın erkek ayrımı ortadan kalkıyor dövüşlerde. Belki bu karakterlerden bir kaçı yazarın da onayıyla kitaptan farklı cinsiyet ile gelebilir.