Hmmm. Tamam o zaman. Ben izledim güzeldi tadında bir yorum hatırlıyorum. Sen daha iyi biliyorsundur.Öncelikle şunu söyleyelim, yazar Wheel of Time konusunda politik davrandı. Şöyle, ona bazı şeyler sorulmuş. O da tavsiyeler vermiş. Dizi ile alakası bu kadar. Tavsiyelere kulak asılmamış. O da dizide beğendiği bir bölüm varsa şuraları beğenilecek şeyler olabilir dedi. Bunu da Çarkın farklı bir dönüşü kabul etmek lazım dedi. Çoğu kişi bunu övgü olarak anlıyor . Çarkın farklı dönüşü demek kitapla alakası yok demek, en azından benim anladığım bu. Yazarın eşi onay vermiş, Sanderson gidip olumsuz olumsuz konuşup bütün yapımcıları kendinden soğutması mı gerekiyordu? Hayır tabiki de.
Bu güzel. Brandon Sanderson muhafazakar bir adam. Tabi bu ırkçı mırkçı bilmemne olduğu anlamına gelmiyor. Ama bu yüzden kendisinde pek SJW kafası yoktur diyebiliriz sanırım.Yazarın soru cevaplarını takip ediyorum, bunu duyuru da dinlemiştim. Kayıp Rıhtım'a da attım hatta da burayı unutmuşum. Neyse takip ettiğimden biliyorum, yazar kesinlikle yapım sürecinde aktif olmak istiyor. Ve kesinlikle veto hakkını elinde bulundurmak istiyor.
Ya valla 4 5 sene önce olsa ben de öyle derdim. Ama şuan emin olamıyorum. Mesela Sissoyluda zenci sayısı çok az. Sadece Sazed zenciydi diye hatırlıyorum ben.Kitapları yeterince çeşitlilik taşıyor zaten. Roshar'daki herkes çekik gözlü ve çoğu koyu tenli (bunun castını yapmak imkansız olacak). Koca dünyada Shin ülkesi var sanırım bir çekik gözü olmayan. Çekik gözlü olmayan herkese Shin gözlü diyorlar, dışarıdan gelen gezginlere bile.
Yazar onaylı olacaksa fark etmez. Zaten bu konularda yapılan değişikliklerden rahatsız olma sebebim sadece eserin tahrif edilmesi değil. Yapılan değişikliklerin o zamanlara da pek uymaması. Fantastik evren olması da bir şeyi değiştirmiyor. Bazı şeylerin sebepleri sadece kültürle ilgili değil zira.Yazar önceki soru cevaplarda elinizde olsa neyi değiştirirdiniz sorusuna Sissoylu'da ana çetedeki cinsiyet dağılımını biraz daha dengeli yapardım cevabını vermişti. Ana karakter Vin'den de görülebileceği gibi Allomansi ile kadın erkek ayrımı ortadan kalkıyor dövüşlerde. Belki bu karakterlerden bir kaçı yazarın da onayıyla kitaptan farklı cinsiyet ile gelebilir.