1.VakıfAsimov vakıf serisi ve öncesi nasıl bir sırayla okunmalı? İnternette farklı sıralamalar var.
2.Vakıf ve İmparatorluk
3.İkinci Vakıf
4.Vakıf'ın Sırrı
5.Vakıf ve Dünya
6.Vakıf Kurulurken
7.Vakıf İleri
Ben seriyi bu düzende okudum.
1.VakıfAsimov vakıf serisi ve öncesi nasıl bir sırayla okunmalı? İnternette farklı sıralamalar var.
Robot ve galaktik imparatorluk serileri okunuyormuş galiba vakıf öncesi.1.Vakıf
2.Vakıf ve İmparatorluk
3.İkinci Vakıf
4.Vakıf'ın Sırrı
5.Vakıf ve Dünya
6.Vakıf Kurulurken
7.Vakıf İleri
Robot serisini okumadım ama Galaktik İmparatorluk serisini şu stil okuyabilirsin.Robot ve galaktik imparatorluk serileri okunuyormuş galiba vakıf öncesi.
Ne anlatıyor bu Vakıf?1.Vakıf
2.Vakıf ve İmparatorluk
3.İkinci Vakıf
4.Vakıf'ın Sırrı
5.Vakıf ve Dünya
6.Vakıf Kurulurken
7.Vakıf İleri
Teşekkür ederim yeni basımı da yok gibi robot serisinin netten okurum büyük ihtimalle.Robot serisini okumadım ama Galaktik İmparatorluk serisini şu stil okuyabilirsin.
1.Toz Gibi Yıldızlar
2.Uzay Akımları
3.Gökteki Çakıl Taşı
Galaktik İmparatorluğun çöküşünü tahmin eden bir matematikçi ile ana karakterimizin bunu durdurmaya çalışmasını anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Uzun zaman önce okuduğum için unutmuş olabilirim.Ne anlatıyor bu Vakıf?
Psiko-tarih diye bir bilim ile bireylerin gelecekleri tekil olarak tahmin edilemese de bir araya geldiklerinde toplulukların geleceklerinin tahmin edilebildiği bir yöntem vardı diye hatırlıyorum üç yıl önce okumuştum tekrar başlayacağım.Ne anlatıyor bu Vakıf?
Bulabilirsen İmparatorluk serisini oku, reddit fantasyde çok önerilen serilerden biridir(Gediksavaşları haricinde bile). İlk seriye diğer tarafta geçiyormuş galiba. Epub yok ama pdfsi falan geziyordu nette en son.Gediksavaşları efsanesine başladım(ikinci kitaptayım) tavsiye edilir. 1982de başlamış seri. İlk dörtlemeyi okurum, goodreads.com da ilk seri devam serilerine göre daha yüksek puanlı, sonra tekrar değerlendiririm. Sonuçta total 30 kitap var ve hepsi çevrilmemiş de.
Not;Robert jordanın bile bu seriden etkilenmiş olabileceğini düşünüyorum (gedikler-kapıyollar, tsuraniler-seanchanlar vs)
?? baya sağlam gözüküyor. Ama maalesef İthakinin tekrar basacağını sanmam. Tek çare pdf gibi??Bulabilirsen İmparatorluk serisini oku, reddit fantasyde çok önerilen serilerden biridir(Gediksavaşları haricinde bile). İlk seriye diğer tarafta geçiyormuş galiba. Epub yok ama pdfsi falan geziyordu nette en son.