Bir insanı savaşta düşmanın değilse, hele ki senin tarafında ise öldürmek benim için her türlü kötülüktür. Öldürmek yerine yargılanma sağlanması gerekir. Ohara konusunda katılıyorum, farklı bir açıdan baksak da.Akainunun savaştan kaçan marine erlerini öldürmesi savaş hukukuna uygun bir davranış. Böyle bir yola başvurmasa herkes kaçar savaştan, bunu önlüyor adam.
Oharada yaptıklarında da bir kötülük yok, orada bir kişi kaçsa dünya için acayip tehlikeli olurdu. Düzeni korumak ve çoğunluğun yarari adına bir grup insanın ölmesi gerekiyordu. Burada kötü olan Aokijinin yaptığıdır. Robini kurtarması dünyayı büyük bir koasa ve savaşa sürükleyecek. Bir kişi için milyonlar ölecek belki de.
Kaidonun yıkım istemesi onun kötü olduğunu göstermez. Düşünce eyleme dönüşmediği sürece bir suç değildir zira. Hele bir işlensin bakalım altından ne çıkacak.
Düşünce eyleme dönüşmedi diye hukuksal bir yaklaşım sergileyemeyeceğim, kurmaca bir dünyadayız nihayet. Kaido manyağın, psikopatın önde gideniyim, dünyayı yıkacağım diye bağıra bağıra geliyor. Sebebi beni bağlamaz.