Katılıyorum.Olması gerektiği gibi bir korsan olması ile kötü olması ile ilişkisi ne? Yahu bir tecavüzcü de olması gerektiği gibi tecavüzcü olduğu için normal mi bakılıyor bu olaya? Abi şu olayın mantığı ne yani?
Kötülük iyilik gibi kavramlar değişebilir evet. Ama bu kişilerle alakalı değildir. Nedenlerle alakalıdır. Yani ortada kötü bir durum vardır. Birisi öldürülmüştür. Ama olayın nedenine bakınca kişinin kendi canını korumak için böyle bir zorunluluktan kaldığı gibi bir neden vardır. Bu kişi için kötüdür diyemeyiz. Bu anlamda değişebilir.
Ama benim bir yakınım birisini öldürmeye çalışırken o kişi kendini korumak için yakınını öldürüyorsa ve ortada benim yakınımın o kisiyi öldürmek için hiçbir sebebi yoksa benim o kişi için kötüdür diyememem lazım. Bu kişiden kişiye bu şekilde değişecek kavramlar değil bence iyilik ya da kötülük.
İyiliğin ve kötülüğün nedenlerde aranması gerektiğini savunuyorum bende. Bir karakterin veya gerçek hayattan bir insanın yaptığı eylemlere ''Neden?'' sorusunu sorarak aramalıyız iyiliği ve kötülüğü.
Karasakal'a gelince. Bence One Piece Evreninde baş villain olma potansiyeli taşıyan yegâne kötü karakter. Yaptığı işler boyunu aştı. İzlerken ufaktan bir gıcık kapmıyor değilim. Okuyucunun bunu hissedebilmesi mangakanın başarısıdır.