Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Konuda sorulan soru bence kişinin ne derece bir ceza aldığı ve cezadan sonra değişip değişmediği ile alakalı.Şiddeti uygulayan kişi cidden kayda değer bir ceza aldıysa ve ceza aldıktan sonra davranışları değiştiyse bir süre sonra topluma tekrar katılabilir.Ama ne ceza aldı nede davranışları değişmediyse toplum tarafından uzaklaştırılması mantıklı ve adil olan bence.Yine de her şekilde belli bir süre toplum tarafından dışlanması uygundur bana göre.Bazı arkadaşlar bir anlık öfke hali olabilir demişler insanda.Doğru insan bazen böyle bir cinnet haline geçebiliyor.Her insan hayatında bir kez olsun yaşamıştır bu olayı.Fakat bir erkek sırf tahrik edildi,kışkırtıldı veya cinnet geçirdi gibi sebepler yüzünden bir kadına şiddet uygulamamalı.Ne olursa olsun insan kendisine ve duyguların hakim olmalı.Zaten medeni insan bu demek.Kendisine hakim olan insan medeni insandır.Ayrıca şunu söyleyeyim ben ne Türkiye'de ne yurtdışında ciddi şiddet veya taciz suçu işleyip de tamamen dışlanan birini çok görmedim.Çok nadirdir böyle kişiler.Çoğu belli bir süre ortadan kaybolurlar ve sonra işlerine ve sosyal hayatlarına geri dönerler.Hatta bazıları buna bile gerek duymaz.Para,güç ve doğru insanları tanıma genelde her suçun üzerini örtüyor.

-Sapıklığını kontrol edemeyip saldıran
-Kadının kendini koruyamayacak güçte olduğunu bilip saldıran
-Namus, kan davası gibi saçmalıklarla öldüren
-Boşanmak istemediği için öldüren koca -Boşandıktan sonra başkasıyla görüp öldüren eski koca.

Bunlar kanıtlanmışsa bırak dışlamayı, topluma girememeli bi daha. 20-30 yıl en azından görmememiz lazım. Adam hapisteyken ister dışla ister dışlama.

İki taraflı manyak ilişkisiyse, karşılık vermişse umursamam şahsen. Depp'in amber'a harbiden vurduğu kanıtlanmış olsa zerre üzülmezdim o kadına mesela. Kadının yapmadığı kalmamış. Tabi normali boşanmaktır, ancak bi erkeğe vurmasından farkı olmazdı gözümde.
-------

Şahsi tecrübemden bahsedecek olursam bi kere iftira girişimi oldu bana:

Kendisini kimsenin olmadığı bi ortamda reddettiğim için bana iftira atmaya çalışan olmuştu. Ortak arkadaşlar neyse ki ikimizin de karakterini biliyordu. Zaten karakterinden ve sürekli insanların arkasından konuşmasından dolayı sevmediğimi, aynı masaya bile oturmak istemediğimi ortak arkadaşlara çok belirtmiştim ama narsistmidir nedir hiç farketmemiş kendisinden uzak durduğumu.
Neyse, kendi en yakın arkadaşı bile bana inanmıştı bu yüzden.

3-4 yıl sonra bile arkamdan benle uğraştığını duymuştum. Bi ilişkimi bozacaktı nerdeyse. Manyağın teki ama bu cancel kültüründen gaz aldı. Karşılığında da bişey yapmadım kız canı istediği kadar benle uğraştı ve bişey olmayacağını farkedince hayatına sorunsuz devam etti.

Kanıtsız bi suçlamayla dışlama yapılmasını hiç desteklemem. Erkeklerde şiddete meyilli öküz bol evet. Ancak kadınlarda iftira atan bu kadar insan varken de o dışlama kültürü doğru değil.

Burda "aman nolcak 2-3 yıl dışlanmanız kadınların kendini güvende hissetmesinden önemli mi" diyerek erkeklerin üstüne gitmektense iftiracıları savunmayı bırakmak lazım.

Amber-depp olayı örnek verilmiş mesela. Orda insanları daha da sinir eden şey mahkemeden sonra birçok kadın hakları grubunun "feminism için kötü gün. Kadınların ağzından çıkana inanmak yerine şikayet ettiğine pişman ettiğiniz sürece bu şiddete meyilli insanlar bitmez" gibi açıklamaları oldu.

Yahu isterse haklı olsun o ayrı konu. Ama mahkemeyi izleyen herkesin depp'in kazanması gerektiğini görmeli.

kadının bir sürü kanıt diye sunduğu şey ilkokul photoshop seviyesi sahte kanıt çıktı. Bildiğin telefon uygulamasından filtre yapıp "dayak yiyince kızardı" gibi şeylerle saçmalamış. Aynı fotonun filtresiz hali çıkınca "aynı foto değil" diye tutturdu. Ulan saç telinin şekline kadar herşey %100 aynı ne saçmalıyorsun.

"Şu kadına da şiddet gösterdi" diye anlattığı olaydaki kadın geldi "hayır bana çok iyi davrandı, merdivenden kendim düşmüştüm depp bana doktor getirdi" gibi açıklamalar yaptı.

Ses kaydında depp'e vurduğunu kendisi söyleyip bi de dalga geçiyor.

İnsanların o mahkemeyi bu derece takip etme sebebi buydu. Bi erkek o kadar saçmalasa kendini dağda bi kulübeye kapatmak zorunda kalırdı. Ve bu kadın sadece ağzından çıkan lafla zamanında haklı çıktı. Son mahkemeden sonra da film rolünü falan kaybetmedi.

Böyle olaylarda "sizin yüzünüzden dünyada gerçekten şiddet görenlerin inandırıcılığı azalıyor" diyerek kadınların iftiracı kadınlara yüklenmesi gerekirken tam tersi oluyor. Bu da toplumu iyice bölüyor.
-------

14-15 yaşındayken kibarca canını riske atmadan erkek nasıl reddedilir, saat kaçta nereye gidilir bunları düşünmeye başlıyorsalar toplumda ciddi sorun var demektir. Bi kasiyer müşteriye gülümsemekten korkabiliyor flörtleştiğini sanıp takıntı yapabilir diye. Bu kadar öküz dolu dünya.

Ancak bi iftirayla masum erkeğin 15-20 yılının boşa gittiğini görmek, iftira attığını itiraf eden kızın da hala serbest olduğunu görmek insanları çok ötekileştirdi. Bu benmerkezcilik değildir. Süpermarkette tek başına kalmış, annesini aradığı belli 7-8 yaşında kız görünce yanına gitmekten korkacaksam bu dışlama kültüründe de problem var demektir.

Ünlüyse kansıl edilsin. Ünlü sonuçta, bunların ağzına sıçılması hoşuma gidiyor. Garibansa, cinayet işlemediyse hayatına devam etsin. Çünkü ben de garibanım, üzerime alınıyom.

Bence bir kere işlenmiş şiddetle alışkanlık haline gelmiş şiddet arasında fark var. Burada öfke anında yapılanlardan bahsediyorum. Ve gerçekten çok ileri gitmeden durulan pişman olunan durumlarda bir kişinin tamamen linç edilmesini doğru bulmuyorum.

Çomar kadınlar dayağı hak ediyor ama. Senin konfor alanında insanlar zeki ve eğitimlilerse sen bilmezsin. Bazı kadınlar varya, adama cinnet geçirtir. 20'li yaşlarımın başında cinayet işleyecektim beni aldatan bi hatun yüzünden. İnsan boynuzlanınca erkekliği zedeleniyor. Komplekse giriyorsun. Şiddet kaçınılmaz bremın.
Yorumu okuduktan sonra pp yi gördüm ve BBAANNNKAAAİİİİİ diye bağırdım bremin...

Ikkaku gibi kafası pek çalışmayan, sek erkek olduğumdan 7/24 bankai modundayım ben. Kızlar Byakuya yerine Kenpachi tercih ediyorlar. Efendi adamı sevmiyorlar.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık