Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kadına Şiddet "Dışlama" Sebebi midir?

Ya bu kadına şiddet olayı daha çok erkekleri emascule(kadınlaştırmak) etmek için kullanılıyor gibi geliyor bana, nerdeyse kadına şiddet yapma erkekliğini at bir kenaraya geldi iş ki burada büyük bir tehlike görüyorum ben. Bu olayların böyle gündeme getirilmesi ve gözümüze sokulması eşcinsel oyunundan başka bir şey değil bence.

Bu arada kadın dövmek kötüdür karınızı dövmeyin diyeyimde millet kadın dayağını savundu felan derler neme lazım. :bilmem:
Birine şiddet uygulayacağıma erkekliğimi kenara atmayı tercih ederim.

Şiddete karşı ceza ve ilgili kanun düzenlemeleri yetersiz. Cezada süre artırımları da şiddet sorununu çözmez. İçeri giren, içerinin hayatına alışıyor çıkınca bir daha giriyor, çekinmiyor ve umursamıyor. Toplum dışlasa ne olacak, bir daha içeri girer. Bu psikolojiyi ve ahlaki yetersizliği anlamadan çözüm üretmek zor.

Benim için öyledir. Birine şiddet uygulamış biriyle birlikte çalışmak istemem şahsen.
Bilerek olmayabilir ama bilmeyerek, farkında olmadan belki de o kişi ile arkadaşsındır. Kim kimin hata ve kusurlarını biliyor ki, özelini yargılasın. İş ayyuka çıkınca herşey ve herkes görülmeye başlıyor. Kadına şiddet uygulayan kişilerin arkadaşları ile konuşun, bir kısmı bu kişi böyle biri değildi, derler.

Özelinde ve sosyal yaşamında aynı karaktere sahip birey yetiştirir, böyle bir ahlakı edindirirsen o zaman bir şeyler değişir. Aksi halde sosyal medyada şiddete hayır der, gerçekte şiddet ile iç içe yaşar. Şiddete karışır, ceza alır, girer çıkar.

Ben bu tür şeylere şu açıdan bakıyorum belli başlı kırmızı çizgi diye nitelendirebileceğimiz olaylar hariç böyle şeylerde bir kefaret sınırı da olmalı. Bir insan hayatının belli bir bölümünde hata yaptı diye sonsuza kadar dışlayıp ötekileştirip silip daha da fazla çürütmeye gerek yok diye düşünüyorum. O an tepki gösterilmeli, linç edilmeli ve hukuki cezası neyse çekmeli. Ama bu sonsuza kadar sürmeli mi? Bence hayır.
Kefaret sınırı neye göre hesaplanacak? Keşfette önüme geçen bir video düştü, hangi dizi bilmiyorum ama mahkeme salonunda bir sahne vardı. Kıza şiddet uygulanmış, hakime hanım soruyor. Erkek tarafı biz o kadar altın verdik kızı alırken diyor. Hakime hanım, kıza dönüyor doğru mu diye soruyor, daha fazla dayanamadım hemen geçtim. Diziler de bile bilinç altına yerleştirilen ortada. Para verdiysem şiddet uygularım yada farklı anlamı ile şiddet uygularım, bir miktar para ile yırtarım. Olay buna dönerse ne yapılacak? Bu durumda çözüm olur mu sence?

Ben bu dünyada bu kanunlarla ve dünyada gücü elinde bulundurup insan haklarını kendince eğip bükenler yüzünden şiddete çözüm bulunacağına inanan biri değilim. İnanan varsa da onlara kolaylıklar diliyorum.

Kefaret sınırı neye göre hesaplanacak? Keşfette önüme geçen bir video düştü, hangi dizi bilmiyorum ama mahkeme salonunda bir sahne vardı. Kıza şiddet uygulanmış, hakime hanım soruyor. Erkek tarafı biz o kadar altın verdik kızı alırken diyor. Hakime hanım, kıza dönüyor doğru mu diye soruyor, daha fazla dayanamadım hemen geçtim. Olay buna dönerse ne yapılacak? Diziler de bile bilinç altın yerleştirilen ortada. Bu durumda çözüm olur mu sence?
Bilmiyorum ve açıkçası çok fazla kafa yorduğum bir konu da değil. Ama sadece bir suça karşı cezanın da ölçülü olması gerektiği kanaatindeyim. Sadece bir insan hayatının bir döneminde hata yaptı diye hayatı boyunca iyilik de yapsa bir yerlerini de yırtsa ona ölnene kadar 2. sınıf vatandaş olarak görme fikrine sıcak bakmam ben.

Kadına şiddet uygulayanlar aciz insanlardır. Ama bazı kadınlar kadınlıklarını kullanıp erkeklere iftira atabiliyor bu da can sıkıcı bir durum. Durum netleşene kadar insan bu tarz bir muhabbete konu olmamalı. Suçu netleşirse bas tekmeyi.

Bilmiyorum ve açıkçası çok fazla kafa yorduğum bir konu da değil. Ama sadece bir suça karşı cezanın da ölçülü olması gerektiği kanaatindeyim. Sadece bir insan hayatının bir döneminde hata yaptı diye hayatı boyunca iyilik de yapsa bir yerlerini de yırtsa ona ölnene kadar 2. sınıf vatandaş olarak görme fikrine sıcak bakmam ben.
Ceza sınırını artıralım diyen üye de ölçülü ceza diyor ama çözüm mü? belki size göre çözümdür ama bence değil. Hayat boyu dışlanan yoktur yada ben görmedim, genelde olaylar sıcakken bir şeyler söyleniyor. Sonra olaylar yatışınca zaman geçince o kişinin hayatı eskisi gibi normale dönüyor ve hayatına devam ediyor. Sadece üstünde adli sicil sabıkası gibi toplumsal bir kayıt kalıyor.

Sanki ortada sonsuz bir dışlanma durumu varmış da buna karşı durulması gerektiği söyleniyor. Oysa bu insanlar sektörde çatır çatır paralarını kazanıyor ve varlıklarını sürdürüyor.
Hoş, x kişisi tecavüz ile itham ediliyor dendiğinde "istediği kadını elde edebilecek biri zaten ne tecavüzü" gibi savunmalar görmek garip gelmiyor artık Türkçe internette.

Ceza sınırını artıralım diyen üye de ölçülü ceza diyor ama çözüm mü? belki size göre çözümdür ama bence değil. Hayat boyu dışlanan yoktur yada ben görmedim, genelde olaylar sıcakken bir şeyler söyleniyor. Sonra olaylar yatışınca zaman geçince o kişinin hayatı eskisi gibi normale dönüyor ve hayatına devam ediyor. Sadece üstünde adli sicil sabıkası gibi toplumsal bir kayıt kalıyor.
Ben konuya bağlamı içinde yorum yaptım. Konuyu açan arkadaş geçmişte kadına şiddet işlemiş olan kişileri hala daha seviyorum bu kişiler sonsuza kadar afaroz edilmeli mi sizce diye açtı ben de ona göre cevap verdim. Eğer konu "sizce kadına şiddet uygulayan ünlüler hak ettikleri toplumsal dışlamaya erişiyorlar mı" şeklinde açılmış olsa cevabım farklı olurdu.

Ceza sınırının arttırılması ya da azaltılması genel olarak hiçbir şeyin nihai ve kesin çözümü değil zaten.

Şiddete karşı ceza ve ilgili kanun düzenlemeleri yetersiz. Cezada süre artırımları da şiddet sorununu çözmez. İçeri giren, içerinin hayatına alışıyor çıkınca bir daha giriyor, çekinmiyor ve umursamıyor. Toplum dışlasa ne olacak, bir daha içeri girer. Bu psikolojiyi ve ahlaki yetersizliği anlamadan çözüm üretmek zor.

Bilerek olmayabilir ama bilmeyerek, farkında olmadan belki de o kişi ile arkadaşsındır. Kim kimin hata ve kusurlarını biliyor ki, özelini yargılasın. İş ayyuka çıkınca herşey ve herkes görülmeye başlıyor. Kadına şiddet uygulayan kişilerin arkadaşları ile konuşun, bir kısmı bu kişi böyle biri değildi, derler.

Özelinde ve sosyal yaşamında aynı karaktere sahip birey yetiştirir, böyle bir ahlakı edindirirsen o zaman bir şeyler değişir. Aksi halde sosyal medyada şiddete hayır der, gerçekte şiddet ile iç içe yaşar. Şiddete karışır, ceza alır, girer çıkar.

Kefaret sınırı neye göre hesaplanacak? Keşfette önüme geçen bir video düştü, hangi dizi bilmiyorum ama mahkeme salonunda bir sahne vardı. Kıza şiddet uygulanmış, hakime hanım soruyor. Erkek tarafı biz o kadar altın verdik kızı alırken diyor. Hakime hanım, kıza dönüyor doğru mu diye soruyor, daha fazla dayanamadım hemen geçtim. Diziler de bile bilinç altına yerleştirilen ortada. Para verdiysem şiddet uygularım yada farklı anlamı ile şiddet uygularım, bir miktar para ile yırtarım. Olay buna dönerse ne yapılacak? Bu durumda çözüm olur mu sence?

Ben bu dünyada bu kanunlarla ve dünyada gücü elinde bulundurup insan haklarını kendince eğip bükenler yüzünden şiddete çözüm bulunacağına inanan biri değilim. İnanan varsa da onlara kolaylıklar diliyorum.
Yani bildiğim durumlardan bahsediyorum ben de. Bilmediğim durumları bilmiyorum sonuçta. :/

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık