Eyes Wide Shut
Psikanalist Arthur Schnitzler'in romanından uyarlanan psikanaliz ve cinselliği tema eden filmde Doktor William Harford (Tom Cruise), eşinin (Nicole Kidman) o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır.Piyanist bir arkadaşı vasıtası ile katıldığı bir parti;uzun ve macera dolu bir gecede yaşanan kabus dolu saatler anlatılmaktadır.
Film iyiydi ancak şiddetle tavsiye edebileceğimi sanmıyorum.Film uzundu ve pek fazla müzik yoktu.Karakterler yeri geldiğinde çok ağır ağır konuşuyordu bu sizi sinirlendirebilir.Filmde vurgular vardı.Yani karakterin öylece durduğu sahneler vardı.Film biraz ağır/yavaş bir filmdi ve biraz uzun bir film olunca beğenmeyen kişilerde bir hayli oluyor.Ancak Stanley Kubrick iyi bir film çekmiş ve filmin görüntüsü oldukça iyiydi.Film yanılmıyorsam Guinness rekorlar kitabına çekimleri en uzun süren film olarak girmiş.
Sebebide açık,filmde sembollere yer verilmiş.Misal film boyunca kırmızı ve mavi renklerin savaşı göze çarpıyor.Filmi dikkatli bir şekilde izlerseniz anlayabilirsiniz olmadı film hakkında küçük bir araştırma yaparsanız Kubrick'in detaylarla dolu bir film yaptığını anlayabilirsiniz.
Ben filmi beğendim beklentileriniz yüksek değilse tavsiye ederim.