Süpermen farklı bir yere düşüyor o evrende.
Dayatılma yok ki. Hani tarihsel, belgesel bir nitelikte eser olsa, veya eser açıdan çok önemli bir durum olsa anlayacağım. Amerika'da geçen bir seride liseli Amber'in siyahi olması nasıl dayatma olacak? Hikaye için hiçbir önemli boyutu yok. Ki değişen tek ten rengi değil, kişiliği de.Olay böyle bir şeyin yapılmasından çok yapılma zorunluluğunun dayatılması.
Kıyamet sonrası senaryolarda bile her renkten, her cinsten bir karma ekip var, seçerek almışlar gibi
Dediğine katılıyorum. Ama son cümlene göre herhangibir karakter siyahi yapılabilirmiş gibi bi anlam cıkıyor. Omni Man zenci olsaydı da bu dediklerini yazar mıydın?Şaka gibi çizgi romanı okumamalarına rağmen Amber karakteri nasıl siyahi olur diye kızılmış. Çizgi Roman'da halbuki hiçbir özelliği olmayan, sıradan beyaz bir Amerikalı genç kendisi. Dizide ise bir kişilik koymuşlar, günümüz güçlü kadınını gayet temsil ediyor, çizgi romanın aksine. siyahi olması giyim tarzı falan da gayet ayırt edici olmuş. İyi ki yapmışlar.
Hani dönem yapımı olsa anlayacağım, ama modern zamanda ve Amerika'da geçen bir yapımda bir karakterin siyahi olması neden rahatsız eder?
Ana var yiğid doğurur ana var mark doğurur işte kekem.....
Dayatılma yok ki. Hani tarihsel, belgesel bir nitelikte eser olsa, veya eser açıdan çok önemli bir durum olsa anlayacağım. Amerika'da geçen bir seride liseli Amber'in siyahi olması nasıl dayatma olacak? Hikaye için hiçbir önemli boyutu yok. Ki değişen tek ten rengi değil, kişiliği de.
Çizgi romanda sevgilisinden dayak yiyen bir tipken burada aşırı sağlam bir duruş sergiliyor. Günümüz zamanı için de gayet uygun bir stereotype...
O babadan anca o kadar çıkmış işte kekom. Çok takılmamak lazım.Ana var yiğid doğurur ana var mark doğurur işte kekem.....
Yani? Liseli birisinin ilişkilerinde çok mantıklı mı davranmasını bekliyorsun? Dayak yeme, silik bir karakter olmak başka bir şey sonradan barışmak başka bir şey. Amber karakteri çizgi romanlarda bu kadar önemli yer teşkil etmiyordu bile. Dizide karakteri biraz daha farklı işliyor.Mark'a kapıyı gösterdikten bir bölüm sonra ise boynuna atlıyor.
Dayatma hepsinde var diyorum işte sana, bunda sıkacak kadar büyük bir dayatma olmaması yada değişen karakterin bu değişiminin pek de önemli olmaması bu durumun artık Amerika'da bir dayatma olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Dayatılma yok ki. Hani tarihsel, belgesel bir nitelikte eser olsa, veya eser açıdan çok önemli bir durum olsa anlayacağım. Amerika'da geçen bir seride liseli Amber'in siyahi olması nasıl dayatma olacak? Hikaye için hiçbir önemli boyutu yok. Ki değişen tek ten rengi değil, kişiliği de.
Çizgi romanda sevgilisinden dayak yiyen bir tipken burada aşırı sağlam bir duruş sergiliyor. Günümüz zamanı için de gayet uygun bir stereotype...
Yani? Liseli birisinin ilişkilerinde çok mantıklı mı davranmasını bekliyorsun? Dayak yeme, silik bir karakter olmak başka bir şey sonradan barışmak başka bir şey. Amber karakteri çizgi romanlarda bu kadar önemli yer teşkil etmiyordu bile. Dizide karakteri biraz daha farklı işliyor.
Ki odak noktamız sadece ten rengi değişimine reaksiyon gösterilmesi. Cidden ne gibi sıkıntı yarattı siyahi olması?
Ne gibi dayatma var diyorum ben de işte? Siyahi olması üzerinden ne dayatabilirler? Amerika'da geçen bir dizide Siyahi olması doğallığına ne zarar verdi? amerika'da hiç siyahi yok galiba.Dayatma hepsinde var diyorum işte sana, bunda sıkacak kadar büyük bir dayatma olmaması yada değişen karakterin bu değişiminin pek de önemli olmaması bu durumun artık Amerika'da bir dayatma olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Dayatma iyi de olabilir, destekleyebilirsin de ama dayatma olduğu sürece işin doğallığına zarar verir.
Kıyas düzlemimiz liseli bir karakter olması ve çizgi romana göre öyle olması. Sabiha Gökçen'le kıyas etmiyoruz.Aşırı sağlam duruş sergiliyor dedin de, o yüzden yazdım.