Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ben seni sürekli @Alpamis diye etkiketleyip, hiçbir şey yazmayarak da taciz edebiliri. Bir kişiyi sürekli günaydın yazarak da taciz edebiliri. O zaman da kimse konuşmasın mesaj atmasın mı diyeceksin? Bir kişiyi sürekli "yakışıklı/güzel olmuşsun" diyerek de taciz edebilirim. Susup oturalım o zaman, zira konuşma hakkımız da suistimal edilerek insanlar taciz edilebiliyormuş mu diyeceksin?
Hayır ben sus konuşma demiyorum ki. Sen yukarıda bahsettiğin şeyleri yapmazsan beni taciz etmiş olmazsın. Bu konuşma hakkını elinden almıyor. İfade zaten kısıtlanabilecek bir şey değil. İnsan göz hareketleri ya da el hareketleriyle en ufak bir bakış ile bir şeyler ifade edebilir. İfade özgürlüğünü zaten kısıtlayamazsın. Ama ifade özgürlüğü adı altında suç işleniyorsa bunun cezası olmalıdır. Sizin dediğinize göre hiçbir ifadenin cezası olamaz.

Bunun dediğiniz sıra olay yukarıdaki tartışmalara dönüyor. Onu da taciz kapsamına sokuyorsunuz. İyi de taciz olsa bile bu ifade özgürlüğü sayesinde yapabildiği bir şey. Demek ki ifadelerle insanlar taciz edilebiliyor. Demek ki ifade özgürlüğü her şeyi kapsamamalı. Çünkü tacizin ceza gerektiren bir eylem olduğuna sen de kabul ediyorsun.

Farklı bir şey yazacağımı iddia etmediğim gibi, tanımlanabilmişten kasıt, ifade özgürlüğünün tam olarak ne olduğu konusunda herkesin hemfikir olamamasıdan bahsettim. Ekstra olarak,

Bu alıntı da gayet açık duruyor?
Kimse tanımlayamamış dedin, o zaman sen tanımla dediler ve sen de tamam kendimce tanımlayayım dedin ve tanımların.
Gayet farklı bir şey yazacağının iması var ama farklı bir şey yok.

John Stuart Mill özgürlük kavramını zarar ilkesi ile sınırlar. Yani ona göre özgürlük bir başkasına zarar vermediği sürece istediğin her şeyi yapabilmektir. Ne kadar nahoş ve küstahca olursa olsun.

Kuran yakma da böyle bir şey değil miydi zaten? Ya da Fransız Dergisinden çıkan tanka gerek yokmuş deprem yeterli şeklinde yaptıkları çizimin bundan farkı yok mu sanıyorsun?
Şimdi bu karikatür olayıyla ilgili fikrimi söyleyeyim.
Karikatürü ilk gördüğümde insanlar neden bu kadar alınmış ki diye düşündüm çünkü benim karikatürde gördüğüm "Türkiye'deki manzaranın Ukrayna'ya benziyor olmasından dolayı, Türkiye'yi yıkmak için tanka bile gerek yokmuş" diye bir yorumdu. Ve evet yerden göğe kadar da haklıydı. Adamlar bir yıldır savaşıyor biz iki dakikada onlardan beter hale geldik. Ukrayna bile bize yardım gönderdi düşün bak.
Daha sonra Fatih Altaylı bu karikatürün açıklamasını yaptı. Aslında orada kendi hükümetlerine bir eleştiri yapılıyormuş arada Türkiye'deki deprem teması da kaktırılmış.
Tamam şimdi Charlie Hebdo Allah'ın belası bir dergi. İfade özgürlüğünün en kötü kullanımını temsil ediyorlar. Zaten sicilleri de kabarık. İtalya depremi için yaptıkları karikatür daha rezil bir şeydi mesela. Enkazı pastaya, ölü insanların uzuvlarını spagettiye benzetiyorlardı.
Ama ben tank karikatürünün o kadar da tartışılası bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hele de bu derece sığırların elinden çıktığını düşünürsek.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık