Türkiye'de özgürlük yok ya hani. Türkiyr kriterlerine göre yorumlamamıştım. Bir de 4 yıldan aşağı suçlar erteleniyor diye biliyorum. Uygulana bir cezası yok yani benim bildiğim.6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var, adı da 'ısrarlı takip suçu'.
Türkiye'de özgürlük yok ya hani. Türkiyr kriterlerine göre yorumlamamıştım. Bir de 4 yıldan aşağı suçlar erteleniyor diye biliyorum. Uygulana bir cezası yok yani benim bildiğim.6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var, adı da 'ısrarlı takip suçu'.
Abi o konuda haklıydım yemişim ifade özgürlüğünü herkes haddini bilmeli. Ben inanmıyorum demekle gerginlik çıkarmaya çalışarak inanan aptaldır demek farklı kan beynime sıçrıyor@Chibi Şeytan aka çılgın mümineyi zor tutuyoruz önce atayıst sonra mezhep avına çıkacak açıldığı zaman
Konuyu zerre hatırlamıyorum sadece küçük mücahidimin şanlı mücadelesi aklımda kalmış.Abi o konuda haklıydım yemişim ifade özgürlüğünü herkes haddini bilmeli. Ben inanmıyorum demekle gerginlik çıkarmaya çalışarak inanan aptaldır demeye getirilince kan beynime sıçrıyor
Ben de tam hatırlamıyorum ama böyle bir mevzu geçmeden saldırmazdım diye düşünüyorum.Konuyu zerre hatırlamıyorum sadece küçük mücahidimin şanlı mücadelesi aklımda kalmış.
İlk kısımda demek istediğim herkesin hemfikir olmadığı/kabul etmediği evrensel bir tanımlamaydı konu içerisindeki, ikinci kısımda benim de bireysel olarak doğru bulduğum tanımlamayı destekler olduğum bir tanımlamaydı ki ben bu tanımlamayı /kendimce yapabilmek istedim sorulduğu için*/. Bunu "kendimce bir tanımlama..." diyerek ifade edebilmiş olmalıyım diye düşünüyorum, bu deyimle beraber böyle bir şeyi ima etmek istememiş olsam bile - ki kusura bakılmasın - bile imayı ortadan kaldırmış olmadı mı?Kimse tanımlayamamış dedin, o zaman sen tanımla dediler ve sen de tamam kendimce tanımlayayım dedin ve tanımların.
Gayet farklı bir şey yazacağının iması var ama farklı bir şey yok.
Allah'ına kurban@Dattebayo..! Saldırmış da olabilirim gerçi ben biri dinime laf edince yükseliyorum baya neyse
O din konusu forumda gerginlik yaşadığın ilk ve son andı. Ama neydi neye gerildim tam hatırlamıyorum. Halbuki çevremin hepsi de ateist
Bak sen iş yerindeki bir kişiyi 9-12 arasında 15 dk.da bir günaydın diyerek de taciz edebilirsin. Bunun yapılabilecek olması konuşmaya sınır getirilmesi gerektiğini de göstermez. Bir kişi bunu yapıyor diye, herkese günde 250 kelime hakkı verilmeli ve konuşma özgürlüğü sınırlandırılmalıdır demek gibi bir şey senin dediğin. Günaydın diyerek suç işlenebiliyor diye günaydın demeyi mi yasaklayacaksın mesela böyle bir durumda yoksa konuşma sınırı mı koyacaksın?Hayır ben sus konuşma demiyorum ki. Sen yukarıda bahsettiğin şeyleri yapmazsan beni taciz etmiş olmazsın. Bu konuşma hakkını elinden almıyor. İfade zaten kısıtlanabilecek bir şey değil. İnsan göz hareketleri ya da el hareketleriyle en ufak bir bakış ile bir şeyler ifade edebilir. İfade özgürlüğünü zaten kısıtlayamazsın. Ama ifade özgürlüğü adı altında suç işleniyorsa bunun cezası olmalıdır. Sizin dediğinize göre hiçbir ifadenin cezası olamaz.
Bunun dediğiniz sıra olay yukarıdaki tartışmalara dönüyor. Onu da taciz kapsamına sokuyorsunuz. İyi de taciz olsa bile bu ifade özgürlüğü sayesinde yapabildiği bir şey. Demek ki ifadelerle insanlar taciz edilebiliyor. Demek ki ifade özgürlüğü her şeyi kapsamamalı. Çünkü tacizin ceza gerektiren bir eylem olduğuna sen de kabul ediyorsun.