Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ama günaydın demenin ifade özgürlüğüne girdiğini dile getirirsek bu kişinin yaptığı şeyin taciz olduğunu reddetmek durumunda kalmaz mıyız?
Sonuçta tek yaptığın günaydın demek.
Günaydın diyerek neyi ifade ediyorsun? Hangi düşünceni, kanaatini dile getirdin? Söylenen her sözü, ağızdan çıkan her şeyi ifade olarak mı ele alıyorsunuz siz? Eğer öyle ele alıyorsanız almayın, ifade özgürlüğündeki ifadeden kasıt o değil.
Benim bu konudaki fikrim bu özgürlüğün kullanım amacı ile alakalı bu yüzden. Bu kişiye istediğin kadar günaydın diyebilirsin. Ama bunu onu rahatsız etmek için yapıyorsan bu ifade özgürlüğünün suistimalidir.
Hayır ifade özgürlüğünün değil, konuşma özgürlüğünün suistimalidir.
Yine bu sebeple müslümanları kışkırtmak için kuran yakma davranışına da izin verilmemesi, buna rağmen yapılması durumunda cezai bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum.
Biz gene neden buraya bağladık? Bu dediğiniz "IŞİD kafa kesiyor, din yasaklansın/sınırlandırılsın." demekten farksız. Birileri bir şeyi yanlış yapıyorsa git onu cezalandır, benim hakkımı gasp etmeye, sınırlandırmaya çalışma.

Niye geçmiş olacaksın? Kesin yazmışsın o yüzden soruyorum.
O sınırların var olmama durumuna özgürlük deniyor işte. Sınırlar olunca özgürlük yok, özgürlük olunca sınırlar yok.
İşte bu dediğin de özgürlük nedir ve özgürlük diye bir şey var mıdıra kadar gidiyor be keko.
Ben bu konuyu boşuna mı açtım oğlum.
Özgürlüğün tanımı da özgürlüğü sınırlandırır. Dimi @twei

İfade özgürlüğünü nasıl tanımladığın zaten her eylemi kapsayıp kapsamayacağını belirtiyor. Hakaret etmek ifade özgürlüğü değilse doğal olarak o eylemi kapsamıyor. Asıl konu şu an tam anlamıyla ifade özgürlüğünün ne olduğu üzerine tartışılmak.
İfade özgürlüğünü neleri kapsadığını belirlemeden tanımlamak mümkün mü peki?
Bir tanımlama yapıldıktan sonra kapsama alanı belirlenmez mi? Kapsama alanını da içinde bulandıracak bir tanımlama, ilk tanımlamadan daha sonrası için geçerli olup, şu an da tartışmamız gerekende bu değil midir?

tanım yapma alıp rafa kaldırma demektir ki bu yüzden düşünmeyi icat etmiş koca koca adamları evsizler herkesin önünde önlerine yolunmuş tavuk koyarak rezil etmiştir. biz sonlu canlılarız fakat türümüz sürekli yenisini üretiyor. zihinsel becerilerimizin sınırları yüzünden bazen nerden girip çıktığını hala çözemediğimiz çok boyutlu kavramlar olduğu için bu bir avantaj ve her nesilde bi parça kopuyor, ekleniyor veya şekil değiştiriyor.
Tanımların değişeceği veya gelişeceği, bunların ötesinde sabit bir doğrusu olmadığı konusunda dediğine katılıyorum. Düşünmek, tabii ki kavramın tanımlamasını da tartışmaya dökülebilir kılıyor ama konunun, ön kabul olarak ettiği bir şeyi de tartışmaya döküp yeniden bir şeyler inşa edebilmek konunun ötesinde gibi duruyor.

Bak sen iş yerindeki bir kişiyi 9-12 arasında 15 dk.da bir günaydın diyerek de taciz edebilirsin. Bunun yapılabilecek olması konuşmaya sınır getirilmesi gerektiğini de göstermez. Bir kişi bunu yapıyor diye, herkese günde 250 kelime hakkı verilmeli ve konuşma özgürlüğü sınırlandırılmalıdır demek gibi bir şey senin dediğin. Günaydın diyerek suç işlenebiliyor diye günaydın demeyi mi yasaklayacaksın mesela böyle bir durumda yoksa konuşma sınırı mı koyacaksın?

İfade suç oluşturabilir ve buna da ceza verilir zaten. Kimse ifade ettiği şey suçsa bile ceza verilmesin demiyor. Bahsettiğin eylemde de ifade edilen hiçbir şey yok, ifade yok ifade özgürlüğü kullanılarak suç işleniyor denilebilecek bir şey de yok.
Ben bunları söylemedim bunları ima da etmiyorum.

Ayrıca bahsettiğim şeyde bir ifade var. Sen bu ifade tacize girer ve buda ceza gerektirir demekle aslında ifade özgürlüğünün her eylemi kapsamadığını bir nevi bir sınırı olduğunu istemeden de söylemiş oluyorsun.

Ya da son paragrafınla ceza gerektiren hiçbir eylem ifade değildir demeye getiriyorsun. Ki bu da yine sonuç olarak bizim dediğimize geliyor.

Bak sen iş yerindeki bir kişiyi 9-12 arasında 15 dk.da bir günaydın diyerek de taciz edebilirsin. Bunun yapılabilecek olması konuşmaya sınır getirilmesi gerektiğini de göstermez. Bir kişi bunu yapıyor diye, herkese günde 250 kelime hakkı verilmeli ve konuşma özgürlüğü sınırlandırılmalıdır demek gibi bir şey senin dediğin. Günaydın diyerek suç işlenebiliyor diye günaydın demeyi mi yasaklayacaksın mesela böyle bir durumda yoksa konuşma sınırı mı koyacaksın?

İfade suç oluşturabilir ve buna da ceza verilir zaten. Kimse ifade ettiği şey suçsa bile ceza verilmesin demiyor. Bahsettiğin eylemde de ifade edilen hiçbir şey yok, ifade yok ifade özgürlüğü kullanılarak suç işleniyor denilebilecek bir şey de yok.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık