Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Başka yerlerde olabilir, konuda bir sınır olmalı mı diyor. Olması gerektiğini savunuyorum.

İçinde yaşadığımız için bu siteden örnek veriyorum. Mesela buradaki uygulamayı doğru buluyorum. Kimsenin bana küfretmesini istemem açıkçası. Böyle bir özgürlüğüm olsun diye bir talebim de yok. Medeni bir şekilde kendimi ifade edebiliyorum, edemezsem de bunun karşısında bir kural olması ve yaptırım uygulanması doğrudur. İnsanlar olarak irade sahibiyiz ve davranışlarımızdan sorumluyuz. Burada çoğumuz eğitimli insanlarız. Sitenin genel olarak insan kalitesi toplumun oldukça üstünde diyebilirim. Buna rağmen kurallar olmazsa burayı yaşanmaz hale getireceğimiz aşikar. Yani bir sınır gerekiyor.

Sınırı neye göre kime göre çizeceğimiz zor bir konu buna katılıyorum. Burada devreye ortak akıl, ortak vicdan, yaşanmışlıklar, tecrübe vs devreye giriyor. Sitede aşırı kısıtlama olsa insanlar baskıdan dolayı siteyi kullanmayabilir, aşırı serbestlik olsa kaostan dolayı kullanmayabilir. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil. Çoğunluğun huzur içinde fikirlerini paylaşabileceği bir aralıkta duruyoruz. Aslında su akıp yolunu buluyor bir şekilde.
Burası özel bir platform, özel kişiler kurmuş, parasını vermiş ve işletiyor. Bu tüzel kişiliğin de kendini ifade etme hakkı var, istediği yasağı koyar çünkü burası "kamu alanı" değil. Adı üzerinde, ÖZEL. İstediği konuşma sınırını koyabilir bu siteye, istemiyorsan çek git kardeşim kullanma sitemi der. Ha biz isteriz ki düşünce özgürlüğü sadece kodlanmışlığıyla kalmasın o ayrı mesele.
Bizim burada tartıştığımız devletin/hükümetin bireyin ifade özgürlüğüne müdahelesi.

Gerçekten inanılmaz bir düşünce biçimi ya. Soyut inancına hakaret yiyip incindi diye birine fiziksel zarar vermek.

Adam diyor ki bu hukuki olarak suç değil ve olamaz da. O kelimeyi hakaret olarak alıp sana verecek olanlar, tıpkı Müslümanların yaptığı gibi bir şey işte, sırf bir laf veya hakaret için sana zarar veriyorlar. Bu insanların yaptığı bir şey, devletin değil.
O yüzden söylemini, Amerika toplumunda ifade özgürlüğü yok olarak değiştirebilirsin. Ki evet, gerçekten de yok gibi artık. Woke=herhangi bir baskıcı din zaten. Onlar da bütün ifadelerini kısıtlıyor.
Orayı anladık ben de bir şey değişmiyor ifadenin bedelini ödüyorsun diyorum.

Bazı yerlerde din hassasiyeti var bazı yerlerde başka mevzular arada fark görmüyorum.

Orayı anladık ben de bir şey değişmiyor ifadenin bedelini ödüyorsun diyorum.

Bazı yerlerde din hassasiyeti var bazı yerlerde başka mevzular arada fark görmüyorum.
Aradaki fark birinde devletin kolluk kuvvetleri seni özgürlüğünden alıkoyarken, diğerinde adam seninle sosyal ilişkisini kesiyor. Bayağı radikal bir fark anlamak istersen.

Çünkü fiziksel ifade geri dönüşü olmayan kalıcı sonuçlar doğuruyor. Mesela Danimarka'daki yavşak Kur'an yakınca sana bir şey olmuyorken, gelip seni yaksa ölebilirsin.
Ayrıca Küfür kelimesinin kökenini sormuştum cevap veresin gelmedi sanırım. Allah'ı ve dini inkar etmekten gelir, çoğu islam ülkesinde Allah yok de bakayım, benim dinime hakaret ettin diye alırlar donunu. Böyle göreceli şeyler olduğu sürece böyle bir hak yok.
Küfür kelimesi üzerinden tartışma yapmıyorum o yüzden önemi yoktu. Ayrıca ideal ile realiteyi karıştırmayalım. İdealde fikirler zaten insancıl bir şekilde tartışılmalı. Oturup konusurak. Ama nasıl ki Kur'an yakmak ideal bir ifade biçimi değilse fiziksel tepki vermekte ideal değil. Ama bunlardan biri diğerinin sebebi oluyor genelde. Sizin beklentiniz herkes herşeyi istediği gibi ifade edebilirken karşıdaki muhattabin bundan etkilenmemesi, takmaması gibi gerçeklikte hiçbir yeri olmayan şeyler. Benim idealdeki beklentim ise ne karsidakin islam hakkındaki fikrini Kuran yakarak belirtmesi ne de muhattabin fiziksel mudahelede bulunmasıdır.

Ama gerçekçi olacak bu gerçekte mümkün değil. İnsanlar duygusal varlıklar. Tahrik kışkırtma gibi kavramlar var. Bana ben her şeyi aştım ile gelmeyin.:)

Aradaki fark birinde devletin kolluk kuvvetleri seni özgürlüğünden alıkoyarken, diğerinde adam seninle sosyal ilişkisini kesiyor. Bayağı radikal bir fark anlamak istersen.
Ben Amerika'nın adamı öldürüp okyanusa attığını da gördüm bizim ülke yapsa bütün dünya insan hakları diye üzerimize üşüşür.

Üstelik mecliste pkk marşı da söylendi. Bundan daha da ifade özgürlüğünün olacağı bir şey hatırlamıyorum herhangi bir avrupa ülkesinde yada amerikada.

Küfür kelimesi üzerinden tartışma yapmıyorum o yüzden önemi yoktu. Ayrıca ideal ile realiteyi karıştırmayalım. İdealde fikirler zaten insancıl bir şekilde tartışılmalı. Oturup konusurak. Ama nasıl ki Kur'an yakmak ideal bir ifade biçimi değilse fiziksel tepki vermekte ideal değil. Ama bunlardan biri diğerinin sebebi oluyor genelde. Sizin beklentiniz herkes herşeyi istediği gibi ifade edebilirken karşıdaki muhattabin bundan etkilenmemesi, takmaması gibi gerçeklikte hiçbir yeri olmayan şeyler. Benim idealdeki beklentim ise ne karsidakin islam hakkındaki fikrini Kuran yakarak belirtmesi ne de muhattabin fiziksel mudahelede bulunmasıdır.

Ama gerçekçi olacak bu gerçekte mümkün değil. İnsanlar duygusal varlıklar. Tahrik kışkırtma gibi kavramlar var. Bana ben her şeyi aştım ile gelmeyin.:)
Kime göre neye göre ideal değil? Sana göre bana göre değil ama adama göre idealmiş. Senin idealinle adamınki uyuşmak zorunda değil ki? Mesela toplum olarak böylesine bir hak idealimiz değil, hakkettiğimiz gibi de yönetiliyoruz. Böyle bir şeyin realitesi yok diyorsun ama adamlar bu şekilde yönetilip 80 senedir dünyayı yönetiyorlar, nasıl yeri yok? :D

Ben Amerika'nın adamı öldürüp okyanusa attığını da gördüm bizim ülke yapsa bütün dünya insan hakları diye üzerimize üşüşür.

Üstelik mecliste pkk marşı da söylendi. Bundan daha da ifade özgürlüğünün olacağı bir şey hatırlamıyorum herhangi bir avrupa ülkesinde yada amerikada.
ABD'nin adam öldürüp denize atması ile konumuzun alakası ne?
Şimdi konudan konuya atlıyorsun, Avrupa ya da ABD'de demişsin, ABD ile Avrupa çok farklı, ABD'nin kuruluş amacı zaten Avrupa tiranlığına karşı gelmek, hukukları tamamen farklı bu iki kıtanın.
Ayrıca dediğin şey ABD'de olur, senatosunda nazi propogandası yapıyorlardı 2. dünya savaşı sırasında. IŞİD'in tırmandığı zamanlarda IŞİD savunucusu bir çok organizasyon hala aktivitesine devam ediyor. Twitter'da falan IŞİDliler nasıl tweet atıyor sanıyorsun? :D
Bayern'de falan git yap bakalım IŞİD toplantısı 150k kişi ile, adamın alnını karışlarlar.

Bunlar islama karşı saldırılarda her şeyi aşmışlar. Diğer şeylere karşı herhangi bir harekete karşı tavırlarını biliyoruz.

Kime göre neye göre ideal değil? Sana göre bana göre değil ama adama göre idealmiş. Senin idealinle adamınki uyuşmak zorunda değil ki? Mesela toplum olarak böylesine bir hak idealimiz değil, hakkettiğimiz gibi de yönetiliyoruz. Böyle bir şeyin realitesi yok diyorsun ama adamlar bu şekilde yönetilip 80 senedir dünyayı yönetiyorlar, nasıl yeri yok? :D
Amerika'nın yönetimi güzel mi yani? :D Hem burada insan hakları felandan bahsediyorsun hem de zırf zenci diye polisleri tarafından boğularak öldürülen bir devleti savunuyorsun. Amerika'nın Irak'ta öldürdüğü binlerce masum insana ne gözle bakıyorsun?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık