Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Temel hak ve özgürlükler benim kutsalım, ben gidip senin inandığın inancı böyle masaya alıp tartışsam alınmaz mısın? Al ben de şu an alınıyorum o zaman :D
Ama fsrkettiysen fikri zeminde tartışıyoruz bunu. Senin değerlerini temsil edecek bir şeyi gidip yakmiyorum tukurmuyorum üzerine değil mi? Bu davranışları sergilemek ile zaten amacını ifade edersin. İkisi arasında büyük fark var ki seninle biz İslam üzerinden de tartışıyorduk. Hiç dinime saldırıyorsun dedim mi ben sana?

Hayır demeyecektik çünkü o bir aksiyon, adı üzerinde kafasına sıksaydı demişsin adjslasdklj
İnsanlar tamamen rasyonel canlılar değil ki kodlanmış hukuğa tamamen uysun. Bizim anayasamızda mesela insanın yaşama hakkı var, tecavüze uğramama hakkı var, ama her sene binlerce defa oluyor bunlar, aa insanın tecavüze uğramama hakkı yok mu diyeceksin bazı insanlar uygulamıyor diye? Biz burada bir ideadan, olması gerekenin arzusundan bahsediyoruz. Zaten hukuk kodlanırken de böyle kodlanır. Temel hak ve özgürlükler arzulanana göre yazılır, olana değil.
N kelimesinden sonra da baya aksiyona gireceksin Amerika'da :oleyo2: o zaman amerikada da yok diyebiliriz ifade özgürlüğü :bilmem:

Son düzenleme:
N kelimesinden sonra da baya aksiyona gireceksin :oleyo2: Amerika'da o zaman amerikada da yok diyebiliriz ifade özgürlüğü :bilmem:
Ne?
Ama fsrkettiysen fikri zeminde tartışıyoruz bunu. Senin değerlerini temsil edecek bir şeyi gidip yakmiyorum tukurmuyorum üzerine değil mi? Bu davranışları sergilemek ile zaten amacını ifade edersin. İkisi arasında büyük fark var ki seninle biz İslam üzerinden de tartışıyorduk. Hiç dinime saldırıyorsun dedim mi ben sana?
Ben de diyorum ki böyle göreceli kavramlar ortaya atarsan kodlamada her yana çekilir, senin hakaret görmediği başkası hakaret görür. Ben mesela böyle bir temel hakkın tartışılmasını, yok kardeşim öyle olmaz denmesini hakaret görebilirim sen görmezsken. Mesela küfür kelimesi nereden geliyor?

Yoo gaylere laf edilmesi de ifade özgürlüğü onun nezdinde kendisi buna laf yapıyorsa sıkıntı vardır.
Bir fikre karşı çıkmana rağmen onun konuşulabilme hakkını savunabilirsin. Mesela ben çok şekerli çikolata sevmiyorum ama bir tanıdığım seviyor diye ona satın alabilirim, mesela :D

Bir insanın değerine hakaret etmeyi saldırma eylemini gerçekleştiriyorsan karşı tepki gelmesini de bekelyeceksin. Ve bunun içine fiziksel tepki de girer.
Hayır kardeşim giremez. Yapabileceğin tek şey dava etmek ve mahkemede de sana nasıl zarar verdiğini kanıtlamak. Ki böyle bir durumda sana gelen zararı asla kanıtlayamazsın çünkü herhangi bir zararı yok, herhangi bir muhatabı da yok. Adam senin dininin sembolünü yakmış ve senin dinini hor görmüş sadece, sana bir zarar vermemiş. Sen dinini yaşarken sana saldırmamış, namaz kılmana engel olmamış, senin dinini yasaklı ilan edip mensuplarını dışlayarak haklardan mahrum bırakmamış. Sadece hakaret etmiş. Sen de hakaret edebilirsin, ama fiziksel bir karşılık falan vermezsin. Verirsen o kitabı yakmalarının ne kadar haklı olduğunu odluğu gibi kanıtlarsın işte. Ki kanıtladın da bence şu an.

Sırf suç işlenmesin diye insanları belli kalıplara tutsak etmektir diyorsun. Evet günümüzde ceza yasaları bunun için yok mu? O zaman yasa felan hiçbir şey olmamalı senin nezdinde?
Sen her şeyi içe içe sokuyorsun düşünürken. Başından beridir "zarar" ilkesi üzerinden konuşuyoruz değil mi? O ceza yasalarının hepsi, somut olarak zarar verici eylemler üzerinedir, senin soyut inançların üzerine değil. Sen sırf biri sana hakaret etti diye ona şiddet uygulamayı hak görüyorsan, bu bahsettiğin yasalar senin için var işte. İnsanlara somut olarak zarar verme diye, verdin diyelim bir başkasına daha vereme diye seni kafeste tutmak için var.

Ne?

Ben de diyorum ki böyle göreceli kavramlar ortaya atarsan kodlamada her yana çekilir, senin hakaret görmediği başkası hakaret görür. Ben mesela böyle bir temel hakkın tartışılmasını, yok kardeşim öyle olmaz denmesini hakaret görebilirim sen görmezsken. Mesela küfür kelimesi nereden geliyor?

Bir fikre karşı çıkmana rağmen onun konuşulabilme hakkını savunabilirsin. Mesela ben çok şekerli çikolata sevmiyorum ama bir tanıdığım seviyor diye ona satın alabilirim, mesela :D
İnsanların ortak değerleri kabulleri yok mu? Böyle genel evrensel bir kabul yoksa o zaman neye göre fiziksel olmayacak her türlü ifadede sınır yokken fiziksel ifadede var?

Hayır kardeşim giremez. Yapabileceğin tek şey dava etmek ve mahkemede de sana nasıl zarar verdiğini kanıtlamak. Ki böyle bir durumda sana gelen zararı asla kanıtlayamazsın çünkü herhangi bir zararı yok, herhangi bir muhatabı da yok. Adam senin dininin sembolünü yakmış ve senin dinini hor görmüş sadece, sana bir zarar vermemiş. Sen dinini yaşarken sana saldırmamış, namaz kılmana engel olmamış, senin dinini yasaklı ilan edip mensuplarını dışlayarak haklardan mahrum bırakmamış. Sadece hakaret etmiş. Sen de hakaret edebilirsin, ama fiziksel bir karşılık falan vermezsin. Verirsen o kitabı yakmalarının ne kadar haklı olduğunu odluğu gibi kanıtlarsın işte. Ki kanıtladın da bence şu an.

Sen her şeyi içe içe sokuyorsun düşünürken. Başından beridir "zarar" ilkesi üzerinden konuşuyoruz değil mi? O ceza yasalarının hepsi, somut olarak zarar verici eylemler üzerinedir, senin soyut inançların üzerine değil. Sen sırf biri sana hakaret etti diye ona şiddet uygulamayı hak görüyorsan, bu bahsettiğin yasalar senin için var işte. İnsanlara somut olarak zarar verme diye, verdin diyelim bir başkasına daha vereme diye seni kafeste tutmak için var.
Zararı sadece fiziksel düşünüyorsun. Sıkıntı orada.

İnsanların ortak değerleri kabulleri yok mu? Böyle genel evrensel bir kabul yoksa o zaman neye göre fiziksel olmayacak her türlü ifade de sınır yokken fiziksel ifade de var?
Çünkü fiziksel ifade geri dönüşü olmayan kalıcı sonuçlar doğuruyor. Mesela Danimarka'daki yavşak Kur'an yakınca sana bir şey olmuyorken, gelip seni yaksa ölebilirsin.
Ayrıca Küfür kelimesinin kökenini sormuştum cevap veresin gelmedi sanırım. Allah'ı ve dini inkar etmekten gelir, çoğu islam ülkesinde Allah yok de bakayım, benim dinime hakaret ettin diye alırlar donunu. Böyle göreceli şeyler olduğu sürece böyle bir hak yok.

Evet öyle bir ifade özgürlüğü ne bu sitede ne de Türkiye'de var, zaten hakkettiğimiz de söylenemez. Buradan örnek verip ne amaçlamaktasın onu anlamadım? Burada yok diye başka yerlerde yok mu sanıyorsun? Gayet işlevsel olarak 200 yıldır adamlar sürdürüyor, 80 seneye yakındır da dünyayı yönetiyorlar.
Başka yerlerde olabilir, konuda bir sınır olmalı mı diyor. Olması gerektiğini savunuyorum.

İçinde yaşadığımız için bu siteden örnek veriyorum. Mesela buradaki uygulamayı doğru buluyorum. Kimsenin bana küfretmesini istemem açıkçası. Böyle bir özgürlüğüm olsun diye bir talebim de yok. Medeni bir şekilde kendimi ifade edebiliyorum, edemezsem de bunun karşısında bir kural olması ve yaptırım uygulanması doğrudur. İnsanlar olarak irade sahibiyiz ve davranışlarımızdan sorumluyuz. Burada çoğumuz eğitimli insanlarız. Sitenin genel olarak insan kalitesi toplumun oldukça üstünde diyebilirim. Buna rağmen kurallar olmazsa burayı yaşanmaz hale getireceğimiz aşikar. Yani bir sınır gerekiyor.

Sınırı neye göre kime göre çizeceğimiz zor bir konu buna katılıyorum. Burada devreye ortak akıl, ortak vicdan, yaşanmışlıklar, tecrübe vs devreye giriyor. Sitede aşırı kısıtlama olsa insanlar baskıdan dolayı siteyi kullanmayabilir, aşırı serbestlik olsa kaostan dolayı kullanmayabilir. Herkesi memnun etmek zaten mümkün değil. Çoğunluğun huzur içinde fikirlerini paylaşabileceği bir aralıkta duruyoruz. Aslında su akıp yolunu buluyor bir şekilde.

Şu an söylediklerin benim kutsallarıma ağır hakaret ediyor, sence sana saldırmam mübah mı?
Fiziksel olarak birine kalıcı hasar bırakmak ile sözlü tartışma arasındaki kalıcı etki farkını anlamayacak kadar düşünemiyor musun?
Gerçekten inanılmaz bir düşünce biçimi ya. Soyut inancına hakaret yiyip incindi diye birine fiziksel zarar vermek.

N kelimesinden sonra da baya aksiyona gireceksin Amerika'da :oleyo2: o zaman amerikada da yok diyebiliriz ifade özgürlüğü :bilmem:
Adam diyor ki bu hukuki olarak suç değil ve olamaz da. O kelimeyi hakaret olarak alıp sana verecek olanlar, tıpkı Müslümanların yaptığı gibi bir şey işte, sırf bir laf veya hakaret için sana zarar veriyorlar. Bu insanların yaptığı bir şey, devletin değil.
O yüzden söylemini, Amerika toplumunda ifade özgürlüğü yok olarak değiştirebilirsin. Ki evet, gerçekten de yok gibi artık. Woke=herhangi bir baskıcı din zaten. Onlar da bütün ifadelerini kısıtlıyor.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık