Sofion olayı gibi değil işte bende onu anlatmaya çalışıyorum.Orada yeteneği aura ile engelliyor ama burada okyanus kadar auranda olsa bir anlam taşımıyor mesela sana sayacı yapıştırdığı zaman.Yada ne bileyim otel kafesi yapan eleman vardı fırsat bulsa Meruem'e de yedirecek yani ne kadar güçlü olduğunun önemi yok yeteneklerde.Vururken aura koruyor falan da buna çare yok.Youpi de diyordu zaten "Bu nen cidden başa bela bir şey" tarzında. O yüzden seri strateji yoğunluklu. Ama bazen nen yeteneğin de kifayetsiz kalabiliyor tabi. Meleoron'un yeteneği beladan kurtulmak için çok kullanışlı. Ama gördük ki daha nefesini tutamadan bile Meruem bilincini söktü aldı onun. Soifon'un Aizen karşısında düştüğü duruma benzetmiştim bunu.
Kite'ın olayı nen yeteneğinde saklı. Ging bizzat dedi, Kite'ın nen yeteneğini tam anlamıyla biliyor olmalı ki böyle bir şey dedi. Tabi ne zaman açıklanır muamma.Seri devam edecek de Kite'a sıra gelecek de.
Alluka'nın olayı da kara kıta ile ilgili %89. Silva'nın Killua'ya "Onu ailenden biri olarak düşünme" demesi, Alluka'nın içinde Nanika diye ayrı bir varlık olması, Alluka'nın öldürdüğü insanların Kara Kıta ile ilgili cesetlerle benzeşimi felan. Nanika Kara Kıta'dan bir şekilde insan dünyasına geldi, parazit veya cin S) türü bir varlık olabilir, Alluka'nın bedenine musallat oldu ve tek bedende çift kişilik oldular. Benim düşüncem böyle.
Men ve yemin olayında da benim düşüncem ortaya çıkardığın güç= yeminin boyutu+potansiyelin ve potansiyelinin neresinde olduğun+psikolojik durumun. Böyle düşundüğümüzde Gon'un ulaştığı güç pek de şaşırtıcı olmuyor. Aynı durumda Killua olsaydı taş-kağıt-makas değil de şimşek hızında Pitou'nun bedeninin parçalara ayrılmasını görürdük. Yine böyle düşününce; Netero'nun men ve yemin kullanmamasını-kullanamamasını anlamış oluyoruz. Netero zaten "delirmesine yol açabilecek" türden bir eğitim yaparak sınırlarının da ötesine geçiyor. Men ve yemin yaparak kazanabileceği bir şey yok. Potansiyelinin neresinde olduğun çok önem taşıyor bu bakımdan bence.
Valla ben manga bilmiyorum daha yeni bitti zaten.Ama galiba manga da çok ileride değil.
Netero kısmı senin çıkarımın sanırım öyle birşey dediğini duymadım da eğer söylediyse dediğin doğrudur.Yoksa ondan da beklerdim ben Kurapika gibi bir yetenek yada Gon gibi birşey.Niye sadece bombaya güvensin ki öyle bir durumda.Ama belki onun koşulu da kurapika gibi bombaydı işte.Kaybedersem patlasın diye.