Mihawk alalede birisi değil ki. Bașkarakterden sonra en iyi gelișim gösteren Zoro'nun hedefi.
MF de kimler kimlerin saldırısını durduruyor. Herkes son güçte savașsaydı güçlü olan herkes direk tek atıp geçmeliydi kendisinden güçsüzlere karșı. Ama oda ilk defa gücünü tanıttıkları karakterleri hemen harcamak istemiyor. Mihawk kılıç ünvanını boșuna tașıyor o zaman croconun kancası ile durduruluyorsa. Burada bildiğin hikaye dönüyor iște. Luffy gelecek power upını bile yeni aldığında Wano'da kullanamadı ama bu gücü 2y önceki arcda kullanıyor. Bu mantıklı geliyorsa birşey demem. Bu bana göre bildiğin plot armor. Mihawk orada "oldukça sakinsin" gibi bir lafda ediyor. İște anlık da olsa geleceği gördü.
Bu adam tek bașına geziyor denizlerde. Dumanla haber vermesini mi bekliyon Shankse luffy'nin bountysini göstermek için.
Shanks geldiğinde ortamdan uzaklașan ilk Mihawk dı diyorsun, ben orada tınlamıyor derken farklı bir anlamda kullandım.
Teach, shanksi shiryuu da mihawkı alacak algısıyla yapılan yorumlar hep bu. Ortada bir tane gösterge yokken böyle birșeyi gerçekmiș gibi yorumlayıp ona göre yorumlarsanız olacağı bu. Zoro kingi yenerken bile verdiği sözü hatırlıyor. Ünvan da Mihawk da olduguna göre direk Zoro'nun yaptığı herșeyi Mihawkı değerlindirirken referans olarak kullanabiliriz.
Ben alalede birisi demedim zaten, neden gelişti dedim. Varsayılan üzere mihawk Shanks ile dövüştüğünde en iyisiydi, veya en iyisi olmuş zaten, mihawk 12 yıllık zaman diliminde, Shanks ile dövüştükten sonra mı en iyisi olmuş? Böyle bir bilgi varsa o zaman işler değişir.
Varsayılana göre mihawk zaten Shanks ile dövüşürken en iyisiydi veya o dönem en iyisi oldu, ama Shanks'ı yenememiş bunu da biliyoruz, Shanks ise mihawk ile dövüştükten yıllar sonra en büyük 4 korsandan birisi, Beyazsakal dengi birisi olmuş, yani güç artışı yaşamış.
Örneğin, mihawk Shanks ile dövüşürken class A WSS, 12 yıl sonra class S WSS falan mı olmuş, yani elimizde hiçbir veri yok ki neye göre güçlendi diyoruz. Shanks ile ilgili elimizde veri var, adam mihawk ile dövüşürken Yonko değil, dövüşlerinden yıllar sonra Yonko oluyor, bu çok önemli bir bilgi.
Ben mihawk güçlü değildir vesaire demiyorum, üst seviye Yonko komutanı ayarı olduğu kesin zaten, bence Yonko seviyesi değildir diyorum, ayrıca onun için efsane denmiş, bu onu diğerlerinden üstün yapar kısmına cevap yazmıştım, Karasakal'ın tayfaları ve Beyazsakal'ın tayfaları içinde efsane dendi, bu yine bir şeyi kanıtlamaz, yani Yonko seviyesi olduğunu kanıtlamaz bunu söyledim.
mihawk'ın Shanks'ı tınlamama gibi bir ihtimali yok, adam bildiğin bahane sunuyor işte, eline Luffy'nin posterini alıp, Shanks'a haber vermeye gidiyor, niye? Shanks önemli birisi çünkü, Shanks önemli bir adam olmasa mihawk onun ayağına Luffy'yi haber vermeye gider mi? Gitmez, böyle bir durumda tınlamama gibi bir ihtimal yok, adam Luffy'ye saldırırken Shanks'tan özür diliyor, Shanks'ı o kadar çok önemsiyor, tınlamıyor demen sadece komik kaçar.
Olacağı bu derken neyi kastettiğin, ben burada hiçbir şey kanıtladığını düşünmüyorum. Zoro'nun yaptığı herşeyi mihawk'ı değerlendirirken kullanamazsın çünkü mihawk Zoro tarafından geçilecek bir karakter. Aynı Shiryu gibi, Shiryu burada mihawk'ı geçerse, Zoro'nun niye sözü bozulsun? Zoro, mihawk'ı yeneceğim sözünü unvandan ötürü söyledi, unvan Shiryu'ya geçerse, Zoro'da Shiryu'yu yenerse bu tamamen aynı şey olur. Zoro için önemli olan unvan. Luffy içinde örneğin Kaido ile Big mom'ın yerleri mezardan Xebec ile Beyazsakal gelse ve yer değiştirseler, bir şey farketmez. Luffy için kişiler değil unvan önemli, yine onları yenmeye çalışacak. Zoro için de böyle, mihawk değil unvan önemli, unvanlar el değiştirebilir.
Zoro romanında bile dünyanın en iyi kılıçustası kim diye tartışan One Piece evreninde yaşayan denizcileri gördük, mihawk mı, vista mı, yoksa o dönem Pica'yı kesen Zoro mu diye tartışıyorlardı, unvanlar el değiştirebilir ve tartışılabilir şeyler.