Oda'nın nerede doğrudan Kaido>Akainu dediğini bilmiyorum, Kaido'nun yerde ve havadaki en güçlü yaratık olması lakabından mı çıkardık bunu?
Hayır, Oda normalde yapmadığı bir şey yaptı ve SBS'de güç konusuna dair bir bilgi verdi. Çünkü Zoro ve Sanji arasında kim güçlü veya Akainu, Aokiji, Kizaru arasında kim güçlüye cevap vermeyen Oda, Akainu ile ilgili bir soruya, Kaido'nun soruda ismi geçmemesine rağmen Akainu'dan daha güçlüdür diyor. Soru şu:
This is the collection of SBS sections from Volume 83. D (Dokusha means Reader) O (Oda) O: (Up arrow) EEEEH!? EEEH... EEEH... SBS STARTED. D: Oda-sensei, hello. It's about the introduction of the 20 crew members of the "Heart Pirates" who got a raw deal in chapter 815!! I thought there are only...
onepiece.fandom.com
''D: Odacchi!! In the sbs from volume 82 you told us how to escape from Akainu, bears, ghosts and the like. But when I try to do this before my angered mother I'm just beaten up... Is my mother stronger than Akainu? P.N. Star Fairy
Oda: You better watch out! you're being too brash! A mother is the strongest living being in the world, even stronger than Kaido!! Don't you dare do it again! But, you know, your mother loves you more than anyone else.''
Yani diyor ki:
''P.N Star Fairy'nin Sorusu: Benim annem Akainu'dan güçlü mü? ''
''Oda: Bir anne dünyanın en güçlü canlısıdır, Kaido'dan bile güçlüdür!!''
Kaido'nun o Luffy'nin arkasında gördüğü beş kişinin arasındaki herkes korsandı. Eğer o seviyede herkesi görecek olsaydı Akainu'yu sayma bak kendi eski kaptanını yenen Garp'ı görmesi gerekirdi en kötü ihtimalle yani orada görülenlerin arasında Akainu'nun olmaması çok normal.
Garp'ın direk olarak Xebec'i yendiği söylenmedi, Sengoku ise Xebec, Roger'ın muhte
melen en büyük rakibiydi diyor, yani Roger ile Xebec'in dövüşmesi daha mantıklı Sengoku'nun söyledikleri üzerine.
Senin dediğini kabul etsek bile, (bunun bir kanıtı yok) yani sadece korsanlar için yapılan bir listedir desek bile, Shanks'ın, Roger ve Beyazsakal ile aynı gruba konması gibi bir olay var. Garp ise net Beyazsakal'dan güçsüz olduğu söylenen birisi. Hatta Garp'ın bizzat kendisi Beyazsakal denizlerin kralıdır demişti. Daha ne desin. Sengoku'da defalarca dünyanın en güçlü adamı Beyazsakal diyor, kendi arkadaşı Garp ona yakın güçte olsa sanırım bir korsanı yüceltecek laflar etmek yerine arkadaşı olan Garp'a hakkını verirdi eğer Beyazsakal > Garp olmasaydı.
Kaldı ki, Garp bile ekstrem bir örnek, çünkü Garp, bizzat Akainu'yu öldürebileceğini ve Sengoku'ya kendisini tutmasını söylüyor. Yani, yaşlı Garp'ın bile Akainu'yu öldürme ihtimali var Sengoku devreye girmeseydi.
BigMom ve Kaido'nun dövüşünü hatırlamıyorum tek gördüğümüz göğü yarmalarıydı sonra zaten dövüşü atlayıp ittifak olduklarını görmüştük.
En az 1 gün boyunca dövüştükleri garanti, en fazla 3 gün de dövüşmüş olabilirler, ve Kaido'nun adamları dövüş esnasında adanın tehlikeye girdiğini ve bu sebepten Kaido'dan dövüşmeyi bırakmalarını istiyordu.
Big mom, Kid ve Law'dan aldığı hasar sonrası ilk defa bu kadar yaralandığını söylüyordu, yani hem Big mom hem Kaido tam güç dövüşmediler, öncesinden sadece Kaido tam güç dövüşmemiştir deniyordu ancak bu Big mom içinde geçerli bir olaymış.
Aokiji ile Karasakalın ittifak olduğunu biliyoruz doğrudan bir altında çalışma durumu yok ki ben bu ittifakında altı olmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Yani Aokiji Drake'in Kaido'ya yaptığına benzer şekilde ajanlık yapmak için ittifak. Burası benim düşüncem ama zaten ajanlık için olmasa bile Aokiji ittifak olunca neden bir anda Karasakal'dan güçsüz oluyor? Karasakalın güç konusunda nerede olduğunu şuan tam kafamda oturtamadım ama zaten konumuzda bu değil.
Gorousei direk olarak ''assisting Blackbeard'' ve ''he's dedicated his considerable power'' diyor.
Yani birbirlerine karşılıklı yardım ediyorlar demiyor, sadece Aokiji tek taraflı olarak ve kendisini adayarak, Karasakal'a yardım ediyor dedi. Bu Aokiji'yi onun altında çalışıyor yapar.
Akainu ile ilgili tartışmalar tamamen varsayımlar üzerine gitmek zorunda karakteri zaman atlamasından sonra görmediğimiz için ama bildiğimiz ve kendisine artı sayabileceğimiz noktalar var. Kendisi muhtemelen uyanış biliyor, Aokiji ile olan dövüşlerinde adanın iklimini tamamen değiştirmesinden dolayı. İleri seviye silahlanma hakisine sahip, Katakuri kadar mı bilinmez ama logia savunması yapacak kadar yüksek gözlem hakisi var, amiral olmasından dolayı rokushiki tekniklerini bildiğini varsayabiliriz. Kral haki benim beklentim yani bütün bu featleri saydığımızda ben Kaido'dan BigMom'dan yada diğer yonkolardan aşağı kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Üstün görmemin sebebide şu adanın iklimini değiştirme muhabbetleri, özellikle son sayılarda uyanışın ne kadar etkili olduğunu gördükten sonra eğer biliyorsa bazı yonkolardan gayet güçlü olabilir.
Sengoku'da Kral Haki var, zaten onlarda da vardır diye varsaymak normal, ancak dediğim gibi bunun seviyeleri var, göğü ikiye yaran Kral Haki kullandıkları garanti değil, burada ise zaten bu gücü garantilemiş Shanks ve Big mom varken, onları Akainu'dan zayıf görmek son derece mantıksız, önce Akainu bunu garantilesin, sonra bir ihtimal güçlü olabilir denebilir.
İklim değiştirmek standart bir Logia gücü, Ace dövüşmeden bile Drum Adasındaki kar yağışını durdurabiliyor, dövüşmeden ve gücünü kullanmadan bile. Akainu ise 10 gün boyunca dövüşmüş ve ağır yaralar aldığını da düşünürsek bütün gücünü kullanmış, böyle bir durumda adanın o hale dönmesi çok normal. Ben adanın tamamen ortadan yok olmasını beklerdim, Karasakal tam güç dövüşse, değil 1 tane Punk Hazard, en az 3 tane Punk Hazard adasını ortadan kaldırabilir bence, rakibini de o ada ile beraber suyun altına yollar diye düşünüyorum.