Kendi lehime büktüğüm falan yok. Dikkatli oku, eğip bükmediğimi göreceksin.Bir de cevap mı bekliyorsun? Ulan her şeyi kendi lehine büküyorsun, döne döne hallere giriyorsun, sonra bir de cevap bekliyorsun.
WB seriden çıkmış bir karakter. Karakterini, nasıl bir korsan olduğunu, bir korsan olsa da hangi kurallara bağlı yaşadığını biliyoruz. Oda bunu tek tek anlattı mangada. Yani şimdi sen diyorsun ki, Oda WB'yi seriden çıkardıktan sonra onun karakterini yeniden tanımlamaya karar verdi öyle mi?
-"WB gitmedi, sebep ne olursa olsun merak etmeliydi. WB karaktersizin teki ve kardeşim dediği adamın yardımına bile gitmeyecek biridir."
Okuyucu bu çıkarıma varsın diye mi WB Wano'ya gitmedi? Yoksa hikayenin bu noktaya kadar gelmesi için gereken, 300 bölüm önceden planlanmış olan bazı karakterlerin geleceğe gönderilmiş olması ve Wano'nun kapalı bir ülke olması, yetmedi denizcilerin de ne olup bittiğini bilmediğini vurgulayışı... Yani tüm bunlar boşa öyle mi?
Eğer WB gitmemeyi tercih etmiş olsa, ilk önce ben laf ederim. Sanji'den örnek vereyim. Sanji WCI'ya gitmeye karar verdiğinde Luffy'leri beklemeliydi dedim. Ancak içinde bulunduğu durumu anlayınca gitmesine laf etmedim. Luffy'nin WCI'ya geldiğini öğrendikten sonra yaptığı seçimleri eleştirdim. Zoro'nun bayılmasına da kurgu demedim. Gördüğün gibi işime geldiğine kurgu demiyorum.
Bu açıklama eğip bükmekse sana göre, kurgu ve hikaye anlatımına dair bir şey bilmemeni geçiyorum, okuduğunu anlamıyorsundur.