Kontrolden çıktı derken niyetleri değişti demek istiyor. Yani iyi bir niyetteyken zamanla kötüleştiler gibi bir şey. Bunu da üst katmanda bulunmalarına bağlıyorum, kendilerini ulaşılamaz görüyorlar. Diğer insanlar gibi altta değil, üstte yaşıyoruz, onlardan farklıyız, aynı havayı soluyamayız, bizler özel varlıklarız gibi sapık fikirlerde bundan dolayı oluşmuştur. Sadece alt-üst ilişkisi değil, aynı zamanda dünyayı yönetiyorlar dolaylı yollardan. Peki bu 5 yıldız nasıl kibirlerini kırıp bunlardan ayrılmayı başardılar? Ben bunların alt katmanda bulunup pek çok savaşa girdiklerini, zamanla güçlendiklerini, hatta Ope Ope no Mi sayesinde dolaylı ölümsüzlüğü elde ettiklerini düşünüyorum. Öyle doğma büyüme Marijoe'dan değiller, o sapık fikirlilerin içinde büyümediler, alttan başlayıp üste çıktılar, o yüzden de kibirlerini göstermiyorlar. Akainu gibi bir köpeğin sözlerini takmıyorlar, Luffy gelip naber dede dese iyiyim evladım der başını okşarlar, tabii korsan olduğu için kellesini almak istemezlerse
Tabii Şanks meselesi de var, koca Yonko adamı ağırlıyorlar ahahah.