O kadar çok şey var ki sanırım hepsini yazamayacağım.
Ama mesele en baştan başlayalım.
İki insan ya da grup ortak bir amaç için bir araya geldiklerinde neden bir tanesine "yancı" demek zorunda kalıyoruz?
Ortak vb bir ton kelime var güzel Türkçemiz'de. Neden illa bir taraf yancı olmak zorunda?
Baskınlık konusu da bahanesi olamaz çünkü ortada bir güçler savaşı yok.
Luffy işin duygusal kısmı Law işin mantıksal kısmı. Kulvarları bile farklı, neyin çatışmasına sokuyoruz onları ki?
Luffy, Law'un planına uyuyor, Law, Luffy'nin dürtülerine uyuyor. Kimsenin kimseyi baskıladığı yok ki.
He birbirlerine tamamen uyuşmadıkları doğrudur ama en nihayetinde bir şeyler tamamlanıyor.
Bu neden ortaklık değil de "yancılık" vs oluyor?
Benim aralarındaki ilişkiye dair en sevdiğim sahne, Luffy'nin Law'a sormadan Kinemonlarla anlaşmasıdır. Çünkü orada birbirlerini ne kadar iyi tanıdıklarını ve aslında anlaştıklarını görüyoruz.
Luffy, Law'a sormuyor çünkü kabul edeceğini biliyor. Law, Luffy'yi o kadar iyi tanımadığı için (Luffy'nin insan sarrafı olduğunu biliyoruz) başta tepki gösterir gibi oluyor ama aslında Luffy'ye güveniyor.
Çünkü her ne kadar başına buyruk ve nw yapacağı anlaşılmaz bir tip olsa da güvenilir biri Luffy.
Dahası Law ve Luffy'nin arasında ciddi bir dostluk olduğu ortada aslında. Law, Luffy için alakası yokken Marineford'a kadar geldi, Law, Luffy'ye "Git buradan, ittifak sona erdi." demesine rağmen Luffy onu o sandalyeye terk etmedi.
Bu ikisi birbirlerine sırtlarını dayayıp, bir yonkou'yu karşılarına aldılar. Sence bu basit bir "çıkar ilişkisi" olabilir mi?
Yazdıklarını görmüştüm çok kez. Fakat Oda kötü alışkanlığından vazgeçemeyip Luffy'i kahraman yaptı. Rosinante başarısız oldu, Law başladığı işi bitiremedi. Luffy her şeyi yüklendi. Ki o bile tek başına bitiremedi. Halkın sırtında sağa sola koşturuluyordu.
E her şey ortada işte. Sen de diyorsun. Aklı selim her insan bunu görür.
Bu durumda çoğunluğun bu sığlıktan rahatsız ve şikayetçi olması gerekirken Oda'nın bu saçmalığından sebep Law'a böyle saçma bir bakış açısı geliştirmeleri saçma değil mi?
İnsanlar memnun mu yani cidden Luffy'nin böyle zorlama, böyle şişirme bir zafer kazanmasından?
Bu bölümde benzerini (ama daha zayıfını) Kidd'e yaptı mesela. Bundan memnun olup yakında Kidd'e de mi yancı, poşet vs demeye başlayacaklar?
Konu Law olduğu için fanlık yapmıyorum. Kidd'i hiç sevmem. Ama aynısını Kidd'e de yapsalar gene aynı şeyleri söylerim.
O yüzden cidden merak ediyorum. Amaç ne?