Benim şimdi kafama daha iyi oturdu. Bu kara kılıç mevzusundan çok mistik bir şey çıkmayacak gibi duruyor. Mistikten kastım ruh felan olayları değil.Ama kokanın çok yüksek bir seviyesi olacak. Mihawk, Zoro'ya her kılıç kokutou yoru olabilir derken kılıcın kapkara olmasından dem vuruyor. Peki genel anlamda Mihawk, Zoro'ya bundan neden bahsetmişti? Eğer ki kılıcına zarar gelmesini istemiyorsan onu haki ile kaplamalısın diyor. Eğer ki kılıcın üzerine vurulan her çentiği, onuruna vurulmuş bir leke olarak görürsen seninde kılıcın bir gün kara olacaktır demeye getirmiş. Zoro'nun Pika'yı yendikten sonra kılıcına bakıp çentik bile yok diye sevinmesi. Peki kılıç haki ile kaplanınca rengi ne oluyor? Siyah oluyor. Mihawk ve Ryuuma baya bir dövüşe girmiş ve neredeyse her dövüşünde yoğun bir şekilde koka kullanmışlar ki bu da kılıçlarının burda da denildiği üzere renklerinin siyaha dönmesini sağlamış. Mihawk'ın bu seviye erişmesi nasıl olmuş? Kendine kılıcımdaki her çentik lekedir konseptini yaratıp ona uyarak. Aynı şekilde bunu Zoro'ya aktarmış ki Zoro'da bu düşünceyle kılıcından kokayı eksik etmesin.Şimdi ben Mihawk'ın kılıcına takıldım. Onun nasıl bir hikayesi var aceba. Yalnız konuşmalarından anlaşılıyor, Mihawk kara kılıcın sırrını biliyor...
Peki bu bir yandan Rayleigh ve Shanks'in kılıçlarının neden siyah olmadığına açıklık getirir mi? Getiriyor gibi. Nedense aynı bölümde Rayleigh'nin savunma yaparken görünmez zırh hakisini kullandığını gördük. Aynı şekilde Manga'da Shanks'in Akainu'nun magmasını bloklarken bu tarz bir hakiyi kullandığını da gördük.
Kılıç ustalarının dövüşlerinde genellikle birbirlerinin hamlelerini karşıladıklarını gördük. Mihawk bu yüzden görünmez haki tip zırhda kendini geliştirmemiş ama diğer yönden tek yönlü olarak ağırlıklı koka kullandığından dolayı da bu yönde yeni ufuklara seyretmiş olabilir. Zaten şu ana kadar iki kişinin kara kılıç sahibi olduğunu gördük. İkisi de hardcore kılıç ustası çıkıyor.