Abicim yonkouların amiralden güçlü olduğu tekbir cümle yok. Ama amiral çıktı wbnin ebesini ağlattı. Bu sebin için yeteri veri oluşturmuyor. Sanırım. Marco luffyi korumaya çalışırken akainu tarafımdan püskürtülde net bir şekilde. Aç bir daha oku.
Ben garpın söylediğini söylüyorum sana sen kendinle çelişiyorsun diyorsun. Garp söyledi ben değil. Gidip okumayı deneyebilirsin böyle yorumlar yaomak yerine ne dediğine bakabilirsin.
Marinefordda wb korsanları her türlü ezildi. Wb dışında hiçbiri hiç birşey yapamadı. Shanks gelmeseydi hepsi öleckti. Marine tarafında doğru dürüst kayıp yok. Wb dışında tayfa komple amiraller karşosında çöptü.
Jozu dikkatini kaybetti diyorsunda ben jozu amirali belli bir süre oyalamaz demedim yenemez dedim. Elbet bir süre oyalar marinefordda sadece oyaladı
Akainu amirallerin güçlüsü dedin diye aokiji örneğini verdim sen şimdi eşit güçteler diyorsun.
Son olarak amirallerin yonkoudan güçsüz olduğu tamamen senin fikrin ama bem mangada söylenmiş şeylerden amiral ve yonkouların yaklaşık eşit güçte olduklarını söylüyorum ama sen inatla haklı oldugunu savunuyorsun. Mangada amirallerin yonkoudan zayıf olduğunu gösteren tek bir örnek söyleyebilir misin?
1)Vay ki ne vay şurayı oku burayı okular başlamış. Hangi amiral Beyazsakal'ın ebesini ağlatmış çok merak ettim onu bir açıkla ne diyeceğini biliyorum gerçi ama sen hele bi de ben sana o diyeceğin şeyin cevabını vereceğim ki o zaman kim mangayı nasıl okurmuş görürsün.
2)Ben Garp'ın söylediği ile ilgili bir şey demiyorum. Garp'ın söylediği şey belli. Ben oradan çıkan anlamı diyorum. Senin çeliştiğin noktanın ise sanki denizcilerin aynı anda dört yonkoyu birden karşına alıyormuş gibi diyorsun burada yanlışın olduğunu söylüyorum.
3)Savaşın don kısmı başka bir boyut. Orada ruhen çökmüş savaşma isteği körelmiş bir tayfa var. Buna benzer örnek Luffy'nin Lucci'den tek yemesi ve Nami'nin bu konu ile ilgili açıklamaları.
4)Önceki verdiğim örneklerde mangakanın yonkouları ayrı bir yere koyduğu ve o seviyenin farklı bir seviye olduğunu gösterdim.
5) Jozu kısmını Aokiji'yi yener diye koymadım. Senin yonkou seviyesinde gördüğün adamı naıl tutuyor bu adam dedim kısaca bilmem anlatabildim mi?
6) Akainu amirallerin en güüçlüsü demedim. Başka bir yanlış anlama daha. Benim bir güç kıstasım olduğundan ve amiral seviyesinin en üst noktasının filo amiralliği olduğundan bahsettim. Aokiji'ninde o seviyede olduğunu düşünüyorum. Bunu da açıklığa kavuşturalım.
7)Amirallerin yonkoularadn güçsüz olduğuna dair bir ton örnek gösterdim yeter. Hatta en önemlilerinden birine iki kere sormama rağmen cevap vermedin. Bu yüzden başka da örnek göstermeyeceğim.
8)Son olarak Akainu'nun öne çıkması yukarıda dediğim gibi amiral seviyesinin zirvesinde olmasından dolayı ama bu onu yonkou seviyesi yapmaz. Yani iki karakter de amiral klasmanında diye berabere kalacaklar diye bir durum yok.
Bir savaşın sonucu sadece güçle belli olmaz. Somut olayın durumuna göre savaşın dinamikleri değişecektir. Buna örnek olarak Marineford Savaşında Ace'in tutsak olması denizcilerin evinde olması ve teknolojik avantajları savaşı onların lehine çeviren faktörlerdi.