Önce benim sorduğum Zoro vs Mihawk ve Zoro'nun Ashura kullanması gibi sorular cevaplansın. Nedense hep ben bir şeyler cevaplıyorum.
Big Mom kafasına bandana takıp, eline kılıcını alıp uzaktan saldırılar atıyor ama kılıç ustası değil. Rayleigh amiralle baştan sona kılıcıyla kapışıyor ama kılıç ustası değil. Shanks göründüğü her sahnede elinde kılıçla dövüşüyor, kılıcı isimli bir kılıç, Mihawk'la rakipler ve düello atıyorlar ama kılıç ustası değil. Bir tek Mihawk ve Zoro kılıç ustası.
Franky mevzusu zaten çok ayrı. Luffy de kılıç kullandı ona kılıç ustası dedim mi? Ben gayet güzel ayırt ediyorum. Siz işi bulandırmaya çalışıyorsunuz. Kafanıza göre şu hakiyi kullanan kılıç ustası, şunu kullanan değil. Şu meyveyi kullanan kılıç ustası(kaku), şu meyveyi kullanan değil(Big Mom).
Mihawk'ın elinden kılıcını alırsan bir şey yapamazmış ama BM kılıçsız da yenermiş. 1.si Mihawk'ın elinden kılıcını alamazsın. 2.si Big Mom kılıcını kullanınca da yenemez, kullanmasa da yenemez ama neden kullanmasın?
Bu şununla aynı mantık; WB'den meyveyi al, Garp'a ver. En güçlü adam Garp oldu. Demek ki saf güçte Garp daha güçlü ama WB dünyanın en güçlüsü. Böyle bir ayrım var mı? Yok. Kılıç ustalığında da böyle bir ayrım yok. Sizin uydurduğunuz bir şey.
Ashura da neyi açıklamam gerektiğini anlamadım. O yüzden genel cevapladım.
Koca Ana'ların bahsettiğim özelliği şu bunu ısrarla cevaplamıyorsun. Öncelikle bu kadının gücü gösterilirken ön plana çıkartılan şey kılıç ustalığı mı? Kesinlikle değil. Koca Ana kılıcı olmasa ana özelliklerinden bir şey kaybeder mi hayır ya da çok az. Ama Mihawk ve Zoro öyle değil. Ayrıca burada en son paragrafın ne alakası var allah aşkına ki en sevmediğim şeylerdir bu. Yok meyvesini çıkartsan yok şu olsa. Bu karakterler her şeyleri ile o güçlere ulaşıyorlar. Benim üstüne vurgu yaptığım nokta Koca Ana da kılıç olmasın bu saydıklarımızda kılıç olmasın hangilerinin çok büyük güç kaybına uğrayacağı. Hatta tam tersi ben bu adamların kılıç ustalığından gelen gücüne vurgu yapıyorum. Bu adamlar zaten kılıç ustalığı üzerine kendini geliştirmişler. Bunu niye diretiyorsun? Yada tam tersinden alıyorum ve asıl vurguladığım nokta bu. Mihawk vs Koca Ana da Koca Ana 3.4. özelliği olan kılıç kullanması varken. Mihawk'ın ilk ve tek özelliği kılıç ustalığı. Kendini
kılıç ustalığı yoluna adamış. Kendine kılıç ustası diyenlere kendini bu yola adayanlara kılıç ustası deniyor. Her kılıç kullanana değil. Bak çok net konuşuyorum sadece kılıç çarpıştırma savaşı olsa Mihawk Koca Ana'ya üstün gelebilir ki bu onun en iyi kılıç ustası olmasından gelir ama bu dövüş esnasında Koca Ana'nın başka özellikleri ile de yenmesi onun Mihawk'dan güçlü olduğunu gösterir. Bu Mihawk'ın en iyi kılıç ustası olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu dediğim örneği Roger'a da Rayleigh'e de Shanks'a da uygula. Senin mantığınla Roger'dan da güçlü olabilir. Buradan yürürsek Roger ile aynı seviye olan dünyanın en güçlü adamından da güçlü oluyor ki mantıksızlığa gel. Yonkolardan bahsedilirken "Beyazsakal ile bölgeleri için savaşmış kişiler" Bu bile seviye farkını gösteriyor.
http://onepiece.wikia.com/wiki/Yonko
http://www.korsanfan.com/konu/yonko-hakkında.5466/
Şuralara bir bak ve yapılan en güçlü dört korsan tanımını iyi anla.
Bu adamlar en güçlü adamla mücadeleye girmiş kişiler. Bir tarafta da Beyazsakal'dan aşağı da olduğunu kabul etmiş kişi. Evet en iyi kılıç ustası ama bu onu bu isimlerden daha güçlü yapmaz. Şu yorumları gördükçe artık başka şeyler düşünmeye başlayacağım.
Mihawk'dan kılıcını alırsan ne kalır Mihawk'ı Mihawk yapan sorarım. Bu da Mihawk'ın kılıç ustalığı ile bence amiral seviyesindedir. Kılıç ustalığının büyüklüğü ve ona sağlamış olduğu gücü gösterir net. Ama Koca Ana'dan kılıcı al yine canavar yine canavar. Fark bu işte ki bu isimlerden hiçbiri kendini kılıç ustası olarak görmüyor. Kılıç ustalığının bir terbiyesi bir yolu var. Bunu anlayamıyorsan ve her kılıç kullanana bu şekilde ana özellikleri kılıç kullanmakmış diye yaklaşıyorsan bir şey demiyorum artık.
Mihawk'ın elinden kılıcını alırsan bir şey yapamazmış ama BM kılıçsız da yenermiş. 1.si Mihawk'ın elinden kılıcını alamazsın. 2.si Big Mom kılıcını kullanınca da yenemez, kullanmasa da yenemez ama neden kullanmasın?
Şu kısma sadece güldüm. Kusura bakma.