http://www.mangareader.net/one-piece/825/12Yani okyanusta kendisini belki de öldürebilecek tek balığa rastlayıp onu yemesi ve zehirlenmesi şanssızlık değil? Ve de herkes bekliyordu Luffy'nin balıktan zehirlenmesini? Bunu mu söylemeye çalışıyorsun. Hani Magellan dolayısıyla zehirlere bağışıklık kapmasını da geçtim. Zehir adamın bile zehrinden daha farklı bir zehirli balığı rastlayıp yemiş olmasının şanssızlığıyla ( kurguyla) hiç alakası yok yani?
Ayrıca Luffy her zaman açgözlü biriydi. Yani bu bir ilk değil. Ki iki yıllık eğitiminde de yemeğinden tut savaşlarına kadar tek başına savaştığını da biliyoruz. Kendi başına hayatta kalabilecek biri oldu.
Bana zorlama geliyor bu düşünce.
Chopper diyor ki, "Sakın o balığı yeme, çok zehirli." Yani zehre bağışıklık kazandığını bildiği halde Luffy'nin balıktan zehirleneceğini anlıyor, notu bizzat Sanji yazmış zaten. Bir önceki sayfada Luffy'ye bunun ne balığı olduğunu bakacağını ve beklemesini de söylüyor. Bunlara rağmen Luffy'nin balığı yemesi ve zehirlenmesi şanssızlık değil, salaklıktır. Ellerinde balık türlerinin ne olduğunun yazdığı bir kitap olmasa sana hak verirdim. Sadece otuz saniye beklemediği için başına bunlar geldi. Onu kurtaracak mucize kişi tam da gerektiği anda karşısına çıkıyor.
Biz burada kurgudan değil, şanstan bahsediyoruz. Reiju'nın Luffy'nin karşısına çıkması da net bir şekilde Luffy'nin şansıdır. Bunun örneği daha önce de karşımıza çıkmıştı. Crocodile savaşından sonra Robin'in ölmemesi ve yanında panzehir bulunması gibi.