Beyazsakal'ın aile faktörü olmasa ben hiç bir şekilde duracağını sanmıyorum Ace'in orada. Ace'in karakterinde en baskın olan şey Korsanlar Kralı gibi bir konuma gelip dünyayı fethedicem tribi değildi. Ace'in karakterinde en baskın nokta babasızlığın, yalnızlığın ve dışlanmışlığın verdiği sıkıntıydı. Sırf bu yüzden kendini ispat etmek istiyordu zaten. Babasının şöhretinden bağımsız, insanlarda kendini var edebilmek istiyordu. Hırsını ve inadını tetikleyen en önemli faktör buydu. Bunu göremeyenler Ace'i anlayabilmiş değillerdir benim nezdimde. Beyazsakal ona bu en büyük sıkıntısını yok edecek bir şey sunduğunda yani bir baba varlığı, aile ve yakınlık sunduğunda Ace kendini gerçekleştirmiş oldu zaten. Ama bu Ace'in potansiyelini ve gücünü öldürecek bir nokta olamaz hiçbir şekilde. Bunu da seri boyunca çeşit çeşit insanın ağzından duyuyoruz zaten, konuşacak bir şey yok.
Yaşasaydı ve isteseydi Korsanlar Kralı'da olurdu. Ne sanıyorsunuz arkadaş? Ace, Akainu karşısında durmuş kaçmamış diye KK hamurunun olmadığını mı? Roger dediğimiz tek Korsanlar Kralı olan adam bu özelliğiyle nam salmış etrafta. Yaşasaydı adam olacaktı, öldü diye çöp oldu. Gidin Korsanlar Kralı olan Roger'ı eleştirin o zaman. Hiçbir zaman kaçmayışı ve sevdiklerine hakaret ettiler diye tüm orduyu yok edişiyle biliniyor. Shanks bile diyor aynı babası diye. Ace'in ölümü baştan itibaren trajik tasarlanmış karakterinin trajik bir son ile bitmesinden başka bir şey değil. Böyle de olması gerekiyordu, Oda da bunun farkındaydı. Ace yaşasaydı çünkü KK varisi görülen adam ile Luffy kıyası süregelip gidecekti. WB yaşlıydı, ölecekti nitekim bir yerde muhakkak. Ace gibi bir adamı gelecekte ne bekliyordu sanıyorsunuz? Beyazsakal bile KK yapmayı kafasına koymuşken Ace'i. Luffy'e gelecek power upları dizip iyiyken, Ace olduğu noktada tekrar edecek miydi sanıyorsunuz?
Ace'in potansiyeli Luffy'den aşağıda da yukarıda da değildi. İkisinin de ne vaat ettiklerini mangaka yeterince ifade etti. Çok farklı düşünüyorum sizlerle. Şu kitap çıksın belki alırsınız cevabınızı.
*Mesajımı sadece sana yazmadım, kişisel olarak takılma yani yine. Ortaya yazdım say.
@ch3rl0b11n Kaido adamı değil demedik zaten len
Aynı rütbede olan adamlar birbirlerine sorumlu değiller midir? Haber veremezler mi? Zaten ben de yıkımcı çıkacağına çok ihtimal vermiyorum da olsa güzel olurdu.