Haki yerine başka bir şekilde patlayacak yakında Sanji
Ben Rayri'nin birilerini sürüklediğini iddia etmiyorum zati. İçki ve romları sürüklemek konusunda usta olabilir, orası ayrı konu
@Phoenix
Op dünyasında sadece bir tane ünvan varmış gibi yorumluyorsun. Wb en güçlü adamdı, o öldü şimdi Kaido, Kaido ölsün ondan sonra Shanks vs. Ne alakası var hacı ? Niye böyle algıladın ki anlamadım ? Wb'den sonra en güçlü ünvanını Kaido mu aldı yani şimdi ? Cevabın evetse sana şöyle bir soru sorarım:
- Madem Wb'den sonra en güçlü kişi şu an Kaido, o zaman Kaido'nun ünvanı neden ''Dünya'nın en güçlü adamı'' şeklinde değil de havada karada, denizde yaşayan en güçlü yaratık şeklinde tanıtıldı. Oysaki Wb'nin ünvanı gayet sade idi. ''Dünyanın en güçlü adamı'' Bitti. Bu kadar.
Tek bir ünvan diye bir şey yok. Bu cümlenin kanıtı, mangakanın Kaido'ya verdiği ünvanın tamamen farklı oluşu.
Sen herhalde ki şöyle düşündün.
''Wb varken Kaido'nun ünvanı karada, havada, denizde yaşayan tüm canlılardan güçlü olamaz herhalde lan. Yoksa Wb'den daha güçlü olduğu anlamı çıkar.''
Burda takıldığın esas mesele, Kaido'nun Wb'den güçlü olduğu anlamının çıkması. Çünkü Wb Roger'a denkti. Ee o zaman Kaido da... Hiii aman Tanrım
Panik yapmaya gerek yok. Bb'ye Wb'nin ünvanını verir dememin sebebi de şu... Wb'yi en güçlü adam yapan şey fiziksel özelliklerinin dışında gura gura no mi idi. Esas etken bu meyve malum. Şu an bu meyve Bb'deyse bu adamın Wb ile aynı ünvanı almasının bir sakıncası olmuyor doğal olarak. Üstelik adam yami yaminin de sahibi. Sıkıntı olmaması lazım aslında düşündüğünde ama bilemiyorum.
Ünvan konusuna devam edeyim. Kaido'nun ünvanı farklı. Wb'yle alakası yok. Ancak ünvanlar kesin olarak kimin kimden daha güçlü olduğunun
mutlak kanıtları değildir. Kaido en güçlü yaratık olsa da Wb'ye, yani en güçlü adama yenilebilir. Ya da tam tersi de olabilir. Bunu ünvan sahipleri dövüşmeden ya da güçlerini görmeden belirleyemeyiz. O yüzden ünvanlara ve kişilere takılı kalmamak gerek. Ayrıca Kaido'ya baktığımızda adam zaten insan değil. Irkı farklı. Boynuzları var la adamın. Bu herifin farklılığından dolayı en güçlü yaratık ünvanı olduğu belli yani. Wb'yle ünvanının aynı olması söz konusu değil zaten şu şartlarda. Nitekim Bigmom. Senin dediğin gibi en güçlü ünvanı taht veliahtı gibi devrediyorsa eğer bu kadının da dünyanın en güçlü adamı olması gerekir
Herkes kendi klasmanında en iyi. Olay bu aslında. Dünya'nın en güçlü adamı mı güçlü, en güçlü kadını mı, en güçlü yaratığı mı ? Bunlar ünvanlara bakılarak belirlenemez. Kişilerin güçlerini göstermeleri ya da dövüşmeleri gerekir. Umarım anlatabilmişimdir.