Bizim elemanlara sözümüz seri sonu yüksek seviyelerde, tanımıyla korsan kral veya yonkou seviyelerinde olacak olmaları. Burada seri sonundan kasıt karakterlerin gençlik yıllarının sonlarına doğru orta yaşlara yakın ilerlemiş güç artışlarından ibaret. Yani genel olarak seri sonu 1 yıl sonra olsa, yaşlarında güçlerinde ilerlemiş olmasalar beklentimiz ayarında bir profil göremeyiz. Bu kadarını mantıklarına yedirmiş millet. Lakin şu an ki seriye bakınca bizimkilerin langır lungur ilerlediklerini görüyoruz. Oradan buradan desteklerle on kişi bir kişiye dalacak, üstüne bizimkiler sıyrılıp hazineyi çıkartacak falan. Bu kurguda görünen itibariyle macera sonu güç dengeleri bizim seri sonu beklentimiz gibi çıkmayacak.
Böyle olunca kurgunun çekiciliği gider. Bizim karakterlerin güçlenişlerine tanık olmamız gerekiyor, en azından hedefin dibinde olduklarına. Kimse zar zor sağ kol yenmiş, yonkoudan tek yemiş fakat zorlanarak destek alarak şöyle böyle KK olmuş birinden tatmin olmaz. Okuyucu o yükselişe tanık olmak ister. En azından belli bi noktaya kadar. Bütün macerayı atıyorum bir yılda noktalayıp seri sonu 10 yıl sonra diye bi atlama yapıp gökyüzünden ölemiyorum diye kendini atan bi Luffy seviyesi görmek ne işe yarar.
Bu noktada diğer shounenlere bakıyorum, Bleachte Ichigo getsugo tenshou tekniği için kendini yok ediyor, tüm varlığını tek bir forma dönüştürüyor. HxH'da Gon aynı şekilde geçirdiği transformasyonla gelecekteki bütün potansiyelini ortaya koyuyor. Shounenlerde ana karakter vaktinden evvel kendini aşan rakipler karşılaştığında genel akabin bu şekilde ilerliyor. Luffy üzerinde de bu tarz bi sıçrayış yapılacak gibi mecburen, artık yaşını başını ilerletebilecek meyvesi olan ya da potansiyelini ortaya döktürecek meyvesi olan biri mi çıkar bilemem de. Mfdeki İvankov'un hormon işlevine benzer Luffy'i ileri taşıyacak destek çizilir. Lakin diğer shounenlerden ayrı olarak biz de Luffy yalnız değil, tayfanın diğer üyeleri özellikle Zoro da bu eksikliği taşıyor. Onlar için de benzer mevzu gerek, bunu nasıl kotarır bilemiyorum. Topluca Kinemon vari gelecekten gelirler belki de
.