Kas değil zayıf(yağsız) kalmak içinse benim 3 yıl boyunca 14-17 yaşlarım arsında yaptığım çok basit bir program vardı. Aslında programda denmez. Hepsini yapabildiğin kadar Önce şınav ardından plank, mekik(bu gittiği kadar gider 35-40 yeter) ve basit squat. Programanın etkisi öyledir ki hiç beslenmeye dikkat etmeden yapmama rağmen okulda fitness yaptığım veya dövüş sanatları eğitimi aldığımı düşünürlerdi soyunma odasında. Beslenme ise fitness yaparken kullandığım beslenme. Abur cubur yeme, ekmeği öğün başı 1 dilime düşür ve kalori hesapla(tam hesap yapamazsın ortalama bişe al kafandan). Genel oalrak makarna ve pilav üstüne beslen. Bide yulaf zaten klasik. Bende çok işe yaradı. Hani özellikle üstüne düşmedim bile ama gelişimim hat safadaydı benle fitnes yapan arkadaşlarımdan çok daha hızlı gelişiyodum. En önemlisi ise düzen. Her gün aynı saatlerde yeme içme ve spor yaparsan etkisi 2 belki 3 kat oluyor abartısız. Birde bunlar kendi deneyimlerim sende etkili olur mu bilmem.Bu konulardan hiç anlamayan biri olarak iki konuda öneriye ihtiyacım var. Lütfen "anlayan" birileri cevaplayabilir mi? Umarım çok şey istemiyorumdur.
(Not: kas peşinde değilim)
Egzersiz: Günlük hayatımdan fazla vakit çalmayacak, salona gitmeden ve alet kullanmadan beni fit tutacak (yani yağlanma, göbek vesairi engelleyici) bir program
Ve
Beslenme: Genellikle her evde bulunan temel (yani ulaşılabilir ve nispeten ucuz) gıdalardan oluşan bir program
MÜMKÜN MÜ?
Mümkünse tavsiyeleriniz nelerdir.
Yaş 29, boy 1.63, kilo 67. Sigara var, alkol yok, Genellikle pc başında ders çalışıyorum.